П'яні діти, Бурштинська ТЕС та затримання білоруського опозиціонера: що обговорюють франківці у соцмережах

Початок тижня виявися досить напруженим, як в Івано-Франківську, так і на території країни й поза нею. Люди жваво діляться своїми думками в інтернеті.

Які теми сьогодні найбільше обговорювали іванофранківці у місцевих пабліках, поцікавилася Фіртка.

Жителів Івано-Франківська турбує історія дітей, що знепритомніли від вживання алкоголю, який запивали водою, як Бурштинська ТЕС забруднює повітря та затримання у Білорусі одного із засновників опозиційного Telegram-каналу NEXTA, Романа Протасевича.

Зокрема, дописувачі обурюються, що завуч однієї зі шкіл одразу навішала на дітей ярлики й стереотипи, мов вони з неповних сімей і тому сталася така прикра ситуація.

Ольга Романюк: Відразу дітям ярлики!!!! Неповні сім‘ї…… Неподобство…. Можна подумати, що в повних такого не трапляється…

Наталі Стельмах: Ольга Романюк, зараз більшість сімей неповні. Це не причина. Всі діти рано чи пізно роблять дурниці, хтось більші, хтось менші. Хтось попався, а хтось ні. Справді, за ярлики, в іншій країні вже би до відповідальності притягнули. Діти мають рости і розвиватись на гуртках, в спорті, а не по будовах лазити. Наш соціум і система освіти дуже гарно вміє "розпинати" дітей і людей, які помилились. Може, звернули би увагу на рівень привитих знань і рамок. Це ж не лише відповідальність батьків. Що казати, про застілля в учительських? Думаєте, учні цього не бачать?

Ольга Паньків: Наталі Стельмах, не виніть вчителів і не пишіть дурниць, видаючи це за норму в наших школах.

Тепер батьки так опікають своїх діток від "вчительського насилля", що зауваження вже не можна зробити, бо це порушення прав дитини. А те, що батьки бухають вдома, на природі і в подвір'ях будинків в присутності своїх дітей, то це норм. Все виховання йде від сім'ї і моральних засад в ній. І якщо ваші діти приходять до дому напідписку або накурені, то це вина батьків, не залежно сім'я повна чи ні. Впевнена, що жоден вчитель в школі не вчить ваших дітей пити алкоголь, курити і робити інші дурниці.

У коментарях розгорілася палка дискусія й не змовчав у цій ситуації директор однієї з місцевих шкіл, в котрій навчається дехто з учасників інциденту, Михайло Калинюк.

Mykhaylo Kalynyuk: Наталі Стельмах, Читаю Ваші коментарі і дивуюся: 1.Ви стверджуєте про розпивання спиртних напоїв в учительській чи підсобках. Хочу знати, коли і де Ви бачили ці речі, оскільки сам пильную щоденно, щоб навіть думка така не виникала у вчителів. Якщо було, будь ласка, заявіть... 2.Чи батьки вчать пити дітей алкоголь!? Однозначно так..!!! На жаль! Сьогодні, як приклад, у 9 класі запитав: Хто з вас, діти, вживав алкоголь, коли і де..!?? Більше половини дітей підняли руки і відповіли: на день нар., на свята, на природі... причому, часто самі батьки і наливали дітям! 3.Яка може бути відповідальність школи за поведінку дітей у неділю, коли діти повинні бути під контролем батьків!!! В цей день - школи немає... Проте Вам діти скажуть, скільки бесід, виховних годин, зустрічей з представниками поліції і ін. було проведено у школі з питань недопущення вживання алкоголю та наркотиків! Тому, в мене питання до Вас: Як школа може замінити сім’ю для 1700 учнів, та ще й у вихідні дні..!?? Всьому цивілізованому світу відомо: Виховання починається в сім’ї... і школа може тільки допомогти у цьому процесі, а не замінити сім’ю ...

Наталі Стельмах: Mykhaylo Kalynyuk, вміють же педагоги перекладати відповідальність.

Mykhaylo Kalynyuk: Наталі Стельмах, За що: За відповідальність та контроль за учнями в неділю..!?? Тоді так!!!

Ще однією з найобговорюваніших тем у франківських групах є Бурштинська ТЕС. Недавно опублікували дослідження в якому вказано, що ТЕС займає перше місце у Європі за викидами двоокису сірки.

Дехто здивований, а дехто вважає, що це просто вигадки й пропаганда.

Igor Matsiborsky: Почалось, знову та брехня, давайте все закриєм, особливо зараз коли криза, люди без роботи, електрику імпортуєм з Білорусії, ціни ростуть, таке враження хтось руйнує економіку і послаблює країну, бо то що відбувається це не нормально. По SO2 не має ніде статистики, а по СО2 є, тобто якщо є викиди вуглекислого газу, то приблизно і всього іншого, бо це автомобілі, заводи і там України навіть не має, перше Китай, там в сотню раз більше ТЕС, потім США там така кількість переробки нафти, по 2-3 автомобілі в сім'ї, майже не має комунального транспорту, потім ЄС попри їх бажання зробити екологічніші підприємства, але економіка розвинута і їх кількість в тисячі раз більше чим в Україні, потім Індія, Росія, Німеччина, ось статистика, а не всяка пропаганда

Taras Markevich: Igor Matsiborsky, та ж такі дорогі електростанції якраз і вбивають галузь енергоатом, то нащо плакати

Igor Matsiborsky: Тарас Маркевич, так атомну Чорнобильську теж закрили в 2000 р і інші захочуть закрити, інші країни будують сотні міліардів тратять на АЕС, а Україна закриває і імпортує з Білорусії

Петро Андрій Власійчук: Igor Matsiborsky, треба не лише викачувати ресурси з цієї землі тим паразитам ахмєтовим різним, а зобов'язати ВКЛАДАТИ у модернізацію

Наталі Стельмах: Чому тоді електроенергія для регіону не є за пільговими цінами?

Василь Олексюк: Тому що електроенергія з буршинської ТЕС іде вся в Європу ... А нам кажуть що не вистачає... Просто дебілізм

Viktor Hlukhyy: Igor Matsiborsky, Ви трохи не туди хилите і маніпулюєте інформацією. Мова йде в основному про дрібнодисперсний пил і йому супутні важкі метали, а не про СО2. Ставте обіцяні електрофільтри і все - питання вирішене. Про кризу не треба... Для кого криза, а для кого подвоєння прибутків. А потім вже можна подумати про сіркоочистку і очистку від оксидів азоту. СО2 - це інша парафія.

Grygorii Moroz: Після цього матеріалу Ринат протягне через парламент закон, за який народ буде платити за модернізацію його ТЕС

Назар Гуменюк: Але ми цим дихаєм, а вони цю електрику за кордон продають а для нас одна лінія

Mariana Sheketa: Нічого, Ахмєтов ж тим не дихає. Він собі десь в заморських країнах відпочиває.

Окрім того, у пабліках ведуться розмови про вкрай скандальну історію, яка пов'язана з Білоруссю. Як інформувала Фіртка, 23 травня у Мінську силовики затримали Романа Протасевича, одного із засновників опозиційного Telegram-каналу NEXTA, який у Білорусі визнали екстремістським.

Igor Matsiborsky: Ну для чого ми лізим туда, де там наші державні інтереси, чого не має звичного нейтралітету, для чого портити стосунки з Білорусію, з нашої сторони, для інших це геополітичні ігри, а для нас це постійний дружній важливий торговий партнер, сусід, який не визнав анексію Криму, хоча ми знаєм залежність їхньої економіки від тої Росії

Marian Vysochan: Igor Matsiborsky, любітєлі нєйтрілітєта докерувалися країною до того, що в 14 не було кому допомогти нам. Те, що сьогодні влада тупа, не відміняє, що старого таракана треба поставити на місце або на пенсію.

Таня Круковська: Igor Matsiborsky, це по принципу "моя хата скраю..."

Любчик Гринчук: Igor Matsiborsky, Ніякий то не партнер, а кацапська маріонетка. Забути треба про них.

Igor Matsiborsky: Любчик Гринчук, Як маріонетка, якщо не визнала анексію Криму, не хоче об'єднуватись з ними, постійні торгові конфлікти нафта і газ, просто їх економіка на 70% залежить від тої Росії, наша колись 40%,ну і навряд маленька Білорусь стримає, як Україна Путіна, якщо розвернеться в сторону Заходу

Ivan Dutko: захват європейского літака. прирівнюється до нападу на ЄС


Читайте також:

Україна відреагувала на затримання опозиційного журналіста Протасевича

CNN: Білорусь звинувачують у "піратстві, що фінансується державою" (ФОТО)

Білоруська авіакомпанія скасувала всі рейси в Україну

Дослідження: Бурштинська ТЕС - найбільший забруднювач повітря у Європі за викидами двоокису сірки

Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю

Що кажуть свідки про п'яних дітей і пожежу на території недобудованого дитсадка у Франківську (ФОТО/ВІДЕО)

Фотогалерея


26.05.2021 1395
Коментарі ()

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1958
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1858
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1853
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5481 46
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2150 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1508

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

741

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

795

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

996

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1003
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1766
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3678
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10255
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26145
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10181 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7709
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

896
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

204
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

261
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

378
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1275
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

882