“Франківськ-ПНУ” – “Львів”: скандальна кінцівка, протест та очікування рішення ФБУ

У суботу, 20 квітня в Івано-Франківську відбувся третій і вирішальний матч чвертьфінальної серії до двох перемог між Франківськом і Львовом.

Поєдинок тримав у напрузі до останніх секунд, під час яких, на жаль, своє вирішальне слово сказали судді, пише Фіртка з посиланням на WestNews.

Фактично три поспіль суперечливі рішення рефері вирішили долю західноукраїнського дербі – 81:83. Після матчу тренерський штаб «Франківська» написав протест, оскарживши результат, а згодом – ще й кинув усі сили на те, аби довести свої слова (письмовою апеляцією згідно з регламентом проведення змагань), як то кажуть, не словом, а ділом (відео та скріншотами).

Мабуть до такого відповідальні журналісти Федерації баскетболу України були не готові, адже на офіційному сайті подали інформацію про перемогу «Львова», жодним словом не обмовившись про протест арбітрів та подільний розгляд усіх аргументів «франківок» компетентними органами та інстанціями.

Відверто кажучи, доводи «Франківська» цілком переконливі. На відеороликах, знятих з двох камер, можна побачити суперечливі рішення арбітрів, а в останній атаці львів’янок, за 0,7 секунди до завершення, при рахунку 81:81, можна переконатися у тому, що гравець гостей Філевич забиває вже після того, як час гри вийшов.

 

Головний тренер БК «Франківськ-ПНУ» Юрій ПРОЦЮК розповів про протест, який було подано на результат третього матчу серії плей-оф проти СБК «Львів» та подальші дії клубу, а також висловив надію на об’єктивне та справедливе рішення стосовно суддівства, яке, на думку наставника «франківчанок», вплинуло на підсумковий результат гри.

«Гра завершилася, але протистояння не завершилося. Вже був в історії один такий прецедент, коли я очолював БК «Єлізавет-Баскет», і була гра з «Динамо». Тоді справедливість було встановлено і гра перегравалася. Однак зараз дуже мало часу комісії на розгляд, тому що у вівторок вже наступна гра. Я вірю в феміду. Справедливість тоді була в тому, що матч перегравали, адже той епізод вплинув на результат. В нашому випадку, також написано протест, тому що в нас вкрали перемогу. Ми виставили відео в інтернет, повідомили про це усі компетентні органи, щоб це було розглянуто і винесено справедливе рішення. Тому що в цій країні всі хочуть зараз справедливості.

Коли за 3,1 секунди до кінця йде вкидання м’яча, Дубровська оволодіває м’ячем і на ній фолять (про це чітко видно в покадровому розгляді, – ред.), а фол пробивний (у команди СБК “Львів” на той момент було чотири командних фоли, – ред.), замість того щоб йти пробивати штрафні, при рахунку 81:81, судді м’яч віддали «Львову», ігноруючи відверте порушення правил з боку гравця команди-суперника Ковтун М (про це видно по її реакції після свистка судді, адже вона розуміла що порушила правила, а для неї це мав бути 5-й фол, – ред.).

Всі глядачі в залі, всі хто це бачив в інтернеті, просто приголомшені. Саме так можна сказати. Це перший епізод. Далі – йде вкидання, м’яч виходить від гравця «Львова» Скакаліної К., що чітко встановлено на скріншотах та відео (руки Космач В. внизу, а м’яч виходить від руки львів'янки, – ред.). Замість нашого вкидання, за 0,2 секунди (про що свідчило табло, – ред.), м’яч віддають суперницям.

Я набрав по телефону напряму директора чемпіонату. Ми, зі свого боку, зробили все офіційно, згідно регламенту, подавши протест. Прошу розглянути ці епізоди, які вплинули безпосередньо на результат гри, та винести справедливе рішення. Тому що, все ж таки, наша команда, наші вболівальники, не заслуговують такого відношення, яке було здійснено суддівською бригадою і суддівським столиком наприкінці гри. Справедливість має восторжествувати в цій країні. Хоч в якомусь маленькому епізоді.

Звичайно ж, на грі були присутні численні вболівальники, серед яких були представники місцевої влади, юристи (на ігри команди приходить міський голова Марцінків Р., – ред.), відтак це був плювок просто в сторону команди та наших вболівальників. Чесно, далі би дуже не хотілося, щоб такі рішення суддів впливали на результати матчів. Потрібно якось приймати рішення про повтори в жіночому баскетболі, судді, в такий спосіб, повинні розглядати спірні епізоди. У нашому випадку гра мала хоча б перевестися у овертайм, якщо вже нам не дали пробити штрафні кидки і закінчити гру в основний час. Знаєте, системність дій суддів призвела до того, що ми отримали наприкінці, ось таку кінцівку. Але надіємось, що компетентні органи Федерації баскетболу України розглянуть протест і ми зможемо побачити ще одну цікаву гру, яка визначить півфіналіста чемпіонату Суперліги», – наголосив Юрій Процюк.


21.04.2019 1902
Коментарі ()

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1914
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1836
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1835
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5396 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2130 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1488

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

708

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

758

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

955

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

987
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1739
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3655
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10223
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26103
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10154 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7691
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

873
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

111
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

223
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

361
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1256
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

853