Фільм "1941", пропоную поміркувати

Нажаль, святкування 9 травня, «дня перемоги» в СРСР, та і в нинішніх Україні чи Росії перетворилося на пропагандистський акт, у якому простих ветеранів другої світової війни різні політичні сили часто використовують як масовку. Нині мало хто пригадує, що «день перемоги» радянський народ почав святкувати чомусь тільки починаючи з 1965 року. Саме з цього часу радянська пропаганда цілеспрямовано почала формувати у свідомості людей міф про «велику вітчизняну війну». 

Отож, лише 26 квітня 1965 року Президія Верховної Ради СРСР зробила 9 травня не робочим днем.  

Багато нового про другу світову війну ми дізналися з робіт В.Суворова.

(Ось перелік книжок Віктора Богдановича Суворова (Різуна) на цю тему: "Криголам". "День«М». "Контроль". "Очищення". "Вибір". "Визволитель". "Остання республіка". "Тінь перемоги". "Беру свої слова назад").

Чого хотів Сталін? Чому він виграну війну не вважав переможною?  

Сталін мав намір 6 липня 1941 року першим розпочати війну проти Німеччини, війну справедливу і визвольну. Саме для цього Сталін від самого початку ростив і леліяв режим А.Гітлера. Неспроста Сталін надавав німцям економічну підтримку та потурав окупацію Німеччиною сусідніх країн, всіляко сприяв його безкарності. Зрештою мав настати час, коли б усі усвідомили - Гітлер став загрозою усьому світу, а Сталін є єдино можливим «визволителем».

Для початку Сталін хотів, розпочавши наступальну «визвольну» війну, війну на чужій території, захопити всю Європу. Політична еліта і суспільна думка, особливо серед робочого класу окупованих німцями європейських країн до цього була вже готова, все було готове і в СРСР, - проведено кілька прихованих мобілізацій і десятки армій, мільйони червоноармійців чекали на наказ наступати. В результаті увесь світ мало охопити полум’я пролетарських і соціалістичних революцій, громадянських війн, а радянський солдат мав пройти переможною ходою по всьому світі. У світі мала залишитися одна країна - СРСР, бо як відомо комунізм можна було побудувати тільки у світовому масштабі. Та Гітлер, напавши на Радянський Союз, зіграв на випередження та зірвав усі плани…

Тому і святкувати товаришеві Сталіну було нічого і для радості не було приводу. Другу світову війну було програно. Сталін це знав. І всі його найближчі соратники це знали і розуміли…

Ніби на підтвердження моїх міркувань, зроблених на основі книжок В.Суворова, на телеканалі "Україна" пройшла прем'єра 5-тисерійного документального авторського фільму "1941". У ньому розкриваються факти другої світової війни, про які мовчать підручники історії.

Ви можете подивитися всі серії документального фільму "1941", які були в ефірі каналу "Україна", на сайті  http://1941.kanalukraina.tv/ua/

Фільм, створений відомим режисером-документалістом Ігорем Кобриним.

Фільм "1941" цілком побудований на унікальних архівних документах з використанням кадрів кінохроніки 30-40-х років XX сторіччя.

У фільмі наведені докази недостовірності і відвертої брехні радянської пропагандистської машини стосовно багатьох усталених думок про ту війну, якими забили і продовжують забивати в голову кожному жителю України ще в школі.

Отож, період початку другої світової війни, який в радянській історіографії висвітлений так однозначно і беззаперечно, як виявляється ґрунтувався на вигадках, міфах і брехні… 

Пропоную поміркувати над такими  питаннями:

Чим насправді була друга світова війна для СРСР, для керівної верхівки і простого народу?

Чим насправді була друга світова війна для етнічних росіян, станового хребта тодішньої радянської імперії?

Для тих хто забув нагадаю слова Сталіна, сказані 25 червня 1945 року. Отже: "Інший народ міг би сказати уряду: ви не виправдали наших сподівань, йдіть геть… Проте російський народ (в ориґіналі: "русский народ") не пішов на це... І ця  довіра російського народу Радянському уряду виявилась тією вирішальною силою, що забезпечила історичну перемогу над ворогом людства, - над фашизмом. Спасибі йому, російському народу, за цю довіру!"

Чим насправді була друга світова війна для нацменів СРСР, на кшталт українців чи казахів, корінних мешканців України чи Казахстану? 

Також, нагадаю про те, що від Голодомору українців і казахів (1932-1933 років) і до початку другої світової війни минуло лише вісім років. Фактично, потрібно було вставати на захист режиму який перетворив країну у концтабіір.

Чим насправді була друга світова війна для мешканців окупованих у 1939-1940 роках земель Прибалтики, Західної Білорусі і Західної України, Бессарабії і т.д.? Люди, з окупованих радянськими військами земель, прожили в Радянському Союзі не повних два роки... І  вони теж повинні були ставати на захист "совєтской родіни", яка наводячи новий порядок, потрохи відстрілювала інтелігенцію і відправляла цілі ешелони репресованих до Сибіру.

Чим залишається друга світова війна для сучасних українців вже за незалежної України?

Отож, Ви можете подивитися серії документального фільму "1941", які були в ефірі каналу "Україна", на сайті oll.tv

 

Стефанко С.Л.


09.05.2013 Сергій Стефанко 1885 7
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2021
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1883
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1882
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5590 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2177 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1535

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

776

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

848

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1051

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1025
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1798
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3704
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10296
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26187
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10216 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7744
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

923
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

270
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

303
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

408
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1308
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

910