Оперативна інформація станом на ранок 21 березня щодо російського вторгнення

Розпочався 391 день повномасштабної російської військової агресії.

Про це пише Фіртка з посиланням на Генштаб ЗСУ.

Ймовірність нанесення ракетних ударів по всій території України залишається досить високою.

Протягом доби ворог завдав 21х авіаційних ударів та 9х ракетних ударів. Один з них був на місті Слов'янськ. Втрат серед мешканців немає. Черговий ракетний удар вдарив по Краматорську, об'єкту цивільної.

Пошкоджено 7 багатоповерхових будинків та 3х приватних авто. На щастя, обійшлося без жертв серед цивільного населення. Також ворог завдав 57х атак MLRS.

Протягом минулої доби головною метою противника залишалися спроби вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Для цього основні зусилля окупанти зосередили на веденні наступальних дій на Лиман, Бахмут, Авдіївці, Мар'їнці, Шахтарській сокирах. Завдяки професійним та злагодженим діям наші захисники відбили понад 120-ти атак окупантів на вказаних напрямках.

Волинь, Полісся, Сіверщини та Слобожанщини: оперативна ситуація суттєво не змінилася. Російська федерація продовжує підтримувати значну військову присутність на території Республіки Білорусь, однак без очевидного формування наступальних угруповань. Водночас ворог продовжує інженерну місцевість у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

Протягом доби ворог здійснював мінометні та артилерійські обстріли районів 26х населених пунктів. Серед них Середина-Буда, Сопич, Старикове, Атинське, Костянтинівка, Кіндратівка, Вольфіне, Олександрівка, Попівка, Студенок і Тур'я Сумської області; Кам'янська Слобода і Хринівка Чернігівської області, а також Глибоке, Мороховець, Вовчанськ, Землянки, Красне Перше, Дворична, Западне, Кам'янка, Красне, Новомлинськ, Стрілеча і Чугуївка на Харківщині.

Куп'янськ та Лиманські сокири: противник невдало намагався прорвати оборону наших військ, здійснюючи артилерійські обстріли районів 11х населених пунктів вздовж лінії бойового протистояння.

Постраждали, зокрема, Куп'янський, Крохмальний і Берестовський райони Харківської області; Невський, Піщанський, Білогорівка і Діброва на Луганщині, а також Спірний, Торський і Новоселівка на Донецькій області. Ворог здійснив невдалі наступальні дії в напрямку Новоселівського.

Бахмутська вісь: окупанти не припиняють штурм міста Бахмут. Водночас наші бійці відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське, Предтечіне та Північне.

Обстріляні Міньківка, Васюківка, Залізнянське, Бахмут, Григорівка, Іванівське, Олександро-Шултине, Діліївка, Нью-Йорк, Оріхово-Василівка, Привілля та Часів Яр Донецької області. Загалом від вогню окупантів постраждали 12х населених пунктів на осі Бахмут.

Авдіївка, Мар'їнка, Шахтарська сокири: ворог невдало намагався просунутися у околицях Бердичі, Авдіївки, Північна, Первомайське, Новомихайлівки Донецької області. Ділянки 17-х населених пунктів піддалися численним ворожим обстрілам. Зокрема, Новобахмутівка, Кам'янка, Авдіївка, Ласточкине, Красногорівка, Гостре, Георгиївка, Мар'їнка, Вугледар, Велика Новосілка, Орлівка та Тоненка Донецької області.

Запорізька та херсонська сокири: ворог продовжує оборону. Інтенсивні обстріли, зокрема, Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Білоггір'я, Орігів, Чарівне Запорізької області; Времівка, Новопільське, Первомайське - Донецької області, Дудчани, Козацьке, Благовіщенське, Дніпровське, Білозерка, Берегове, Червоного Маяка та Янтарне Херсонської області. Загальна кількість обстріляних населених пунктів становить 41х.

Повітряні сили Сил оборони протягом доби завдали 12х ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 3х районах зосередження живої сили противника.



Коментарі ()

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1997
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1876
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1875
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5564 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2167 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1527

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

767

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

827

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1029

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1018
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1790
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3697
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10282
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26167
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10205 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7733
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

915
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

245
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

276
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

399
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1299
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

900