Оперативна інформація станом на перше квітня, щодо російського вторгнення

Розпочався 402-й день повномаштабної російської військової агресії.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ, передає Фіртка.

Протягом минулої доби ворог завдав 5х ракетних та 16х авіаційних ударів, здійснив 39х атак з МЛРС.

Російська федерація 31 березня завдала чергового ракетного удару по цивільних цілях з використанням балістичних ракет

Для проведення авіаударів ворог також використовував 6х ударних БПЛА типу Shahed-136 Однак, всі вони були знищені нашими захисниками.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою.

Основні зусилля ворог продовжує зосереджувати на веденні наступальних дій на сокирах Лиман, Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка. Протягом минулої доби, завдяки організованим та злагодженим діям підрозділів Сил оборони України, а також особистій мужності кожного захисника, по вказаних сокирах було відбито 70 разів ворожих атак. Тривають найінтенсивніші бої за населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка.

Волинь, Полісся, Сіверщини та Слобожанщини: оперативна ситуація суттєво не змінилася.

Вище політичне керівництво Республіки Білорусь продовжує підтримувати російську агресію, забезпечує ворогу повітряний простір та свою територію. Територіальні війська ЗС РФ проходять навчання на білоруських полігонах. При цьому ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено. Ворог продовжить підтримувати військову присутність у прикордонних районах Курської та Білгородської областей.

Протягом минулої доби ворог обстрілював населені пункти Баранівка Чернігівської області; Катеринівка, Соснівка, Старикове, Вольфіне, Кіндратівка, Новомиколаївка, Миропілля, Попівка, Олександрівка на Сумщині, а також Ветеринарне, Гоптівка, Стрілеча, Глибоке, Нескучне, Бочкове, Бударки Харківської області.

Куп'янська вісь: ворожим вогнем атакували населені пункти біля лінії бою: Кам'янка, Фіголівка, Масютівка, Сіньківка, Крохмальне на Харківщині та Новоселівське на Луганщині.

Лиманська вісь: протягом минулої доби ворог провів невдалі наступальні дії поблизу населених пунктів Макіївка, Кремінна, Червопопівка, Діброва, Білогорівка та в районі Серебрянського лісництва. Невське, Червонопівка, Діброва, Білогорівка Луганської області, а також Спірне - Донецьк.

Вісь Бахмут: ворог не припиняє штурмувати місто Бахмут, намагаючись взяти його під повний контроль. Протягом минулої доби наші захисники відбили ворожі атаки в населених пунктах Богданівка та Іванівське. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомарківка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Озарянівка та Майорськ Донецької області.

Сокири Авдіївка та Мар'їнка: ворог без успіху здійснював наступальні дії поблизу населених пунктів Новобахмутівка, Авдіївка, Первомайське та Мар'їнка Донецької області. Минулої доби в районі Мар'їнки військовослужбовці Сил оборони відбили близько 20 разів ворожих атак. Водночас ворог обстріляв населені пункти Степове, Тоненке, Сєвєрне, Мар'їнка, Новомихайлівка.

Вісь Шахтарська: протягом минулої доби ворог активно використовував БПЛА для коригування артилерійського вогню, обстрілював населені пункти Водяне, Вугледар, Велика Новосілка, Красногорівка, Новосілка Донецької області.

Запорізька та Херсонська сокири: ворог не проводив активних операцій, покращуючи оборонні лінії та позиції Вони здійснили обстріли населених пунктів. Серед них Времівка, Новосілка, Донецька область, Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Орігів, Малі Щербаки, Степногірськ Запорізької області, а також Херсон.

Після ефективних обстрілів районів, де зосереджувалася жива сила та техніка противника, окупанти посилили режим контррозвідки в Троїцькому районі Луганської області. Місцевих мешканців перевіряють, у деяких населених пунктах вимкнули мобільний зв'язок.

Продовжують фіксувати випадки використання окупантами цивільної інфраструктури та приватної власності у власних цілях. Зокрема, в окремих населених пунктах Щастинського району Луганської області людей виселили з власних домівок для розміщення військовослужбовців російських окупаційних військ.

За минулу добу ВПС України завдали 10х ударів по районах, де зосереджені окупанти. Підрозділи ракетно-артилерійських військ уразили 9х районах зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад паливно-мастильних матеріалів, 2х зенітних ракетних систем, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, а також підтримайте ЗСУ!


Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram, читайте нас у Facebook, дивіться на YouTubе. Цікаві та актуальні новини з першоджерел!


Читайте також:

Радник очільника Івано-Франківська та «Шериф» серед побратимів: Назарій Кішак розповів про бойові будні

«Вижив — винний»: що таке синдром вцілілого та як не картати себе за те, що ти у безпеці

«Не підсилювати страхи та тривоги». Як говорити з дітьми про війну?


Коментарі ()

17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

566
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11075 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1854
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1755
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2753
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4609

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

353

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1052

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1465

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1334
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1712
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1522
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1237
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

608
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

683
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1877
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

2125 10
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20377
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

353
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

706 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

741
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1088