Ігор Бартків: В Україні є запит на людей, не «зіпсованих політикою», без олігархічного бек-граунду чи бюрократичного досвіду

В Україні 5 вересня офіційно стартував виборчий процес з проведення місцевих виборів, що заплановані на 25 жовтня. Сьогодні політичні сили проводять конференції, на яких відкривають імена людей, які представлятимуть їх на місцях.

Вчора, колишній голова Державної митної служби Максим Нефьодов заявив, що буде балотуватися до Київради від партії "Голос".

Фіртка дізналася ім'я людини, яка в Івано-Франківську буде номером один у списку політичної сили "Голос".

"Королівство Данії входить до десятки країн з найвищим рівнем життя. І якби тільки це - деякі рейтинги стверджують, що там живуть найщасливіші люди на планеті! Щорічно в доповідях про щастя ООН та інших організацій ідеться про те, що данці знайшли той рецепт ідеального життя, при якому і робота не в тягар, і відпочинок - суцільна радість...

Рік тому, в діловому костюмі, на велосипеді, з повним пакетом англомовної літератури про Івано-Франківську область, коли я поспішав на цілу серію важливих зустрічей в середмісті Копенгагена, в моїй голові промайнула думка - щастя для данців, та й для інших людей, в простих речах. Головне відчувати тепло навкруги, близьких людей поруч, невидиму опіку щодня...

Вітання!
Мене звати Ігор Бартків, я - віцепрезидент Івано-Франківської Торгово-промислової палати", - йдеться у першому дописі на сторінці кандидата.

Хто він, Ігор Бартків, та що може, як політик запропонувати Івано-Франківську, читайте в інтерв'ю. 


Ігор Бартків - ім'я, яке досі не з'являлося на політичній арені Івано-Франківська. Це ваша перша спроба. Не страшно? І взагалі, навіщо вам це?


Спроба, дійсно, перша, хоча політикою цікавлюся віддавна. Перше серйозне знайомство відбулося більше ніж 20 років тому - на другому курсі університету, коли почав вивчати політологію. Відтоді мав багато нагод пізнати український політичний процес з середини - працював у кількох виборчих штабах, був спостерігачем на дільницях, консультував друзів-політиків.

Чи страшно? Точно ні, адже маю за плечима вже достатньо досвіду, щоб розуміти, як повинна розвиватись громада і яка роль в цьому процесі у місцевої влади. Кожному з нас потрібно пам’ятати, що саме в наших руках лежить майбутнє наше і наших дітей, що саме голос кожного з нас здатен змінити наше життя на краще.


Ви є представником партії "Голос". Парламентські вибори показали, що ця політична сила не є однією з найрейтинговіших. Та все ж ви вирішили обрати саме цю партію. Чому?


По-перше, минулі парламентські вибори підтвердили, що в Україні є запит на людей, не «зіпсованих політикою», без олігархічного бек-граунду чи бюрократичного досвіду. Чи не вперше в історії України ми бачимо партію, яка, в гонитві за рейтингами, не обіцяє золоті гори виборцям, яка не фінансується жодним великим підприємцем, яка систематично перевіряє свої ряди на «зашкварених» чиновників. Переконаний, що з командою "Голосу" ми зробимо наше місто ще кращим!


Скільки років ви живете в Івано-Франківську? Ви задоволені тим, як сьогодні керує містом чинна влада? Якщо ні, то чому? В чому проблема?


Я живу в місті з 2005 року і мушу сказати, що наше місто, справді, росте і змінюється. Івано-Франківськ, як магніт, притягує жителів сусідніх міст і навіть областей. Не один рік ми спостерігаємо бум житлового будівництва, оскільки всі нові жителі потребують все більше житла. Але, що зробила влада для комфорту жителів за цей час? Скільки нових робочих місць з’явилось в місті?

З кожного кутка ми чуємо слізні історії про міфічних інвесторів, а в той самий час місто вже багато років, як не має що запропонувати потенційним інвесторам, бо всі ділянки вже або забудовані, або знаходяться у приватній власності. В результаті нові заводи будують в сусідніх районах чи областях. А ми мовчки слухаємо про «чергові здобутки» чинної влади.

Повертаючись до забудови міста, хочу звернути увагу на ще один дуже важливий аспект розвитку сучасних міст - проблему транспорту загалом і громадського зокрема. За наші з вами кошти, а ще залучаючи значні кредити, міська влада останніми роками відчутно наростила парк комунального транспорту. Цікаво подивитись, у скільки нам тепер обходиться утримання всієї цієї «армади», яка щодня блокує місто в багатогодинних заторах? Бо ж ніхто не здогадався раціонально спланувати міські маршрути. Не зважаючи на постійне збільшення кількості транспорту в місті, жодного нового паркінгу чи іншого рішення, спрямованого на розвантаження міських вулиць, ми не побачили.

Як на мене, причини цих і решти проблем нашого міста криються в людях, яким мешканці довірили управління міською господаркою. Всі рішення приймаються купкою людей, які переважно не мають відповідного досвіду і знань, зате «правильної» політичної орієнтації. Провали в економічній політиці для нас замасковують боротьбою за «традиційні сімейні цінності» та показовим патріотизмом.

Наше місто вже втомилось від різноманітних «схем» і «тем». Використовуючи прозорі інструменти управління містом, наша команда доведе, що є інший шлях, а не лише вічні «дерибани» і «договірняки».


Розглянемо ситуацію: до міської ради від партії "Голос" потрапляє два-три представників. У такому випадку будете дотримуватися власних позицій чи шукатимете підтримки у більшості?


Ми вже маємо дуже схожу ситуацію у Верховній Раді, де наша партія вимушено знаходиться в опозиції. Проте, це не заважає моїм колегам конструктивно та ефективно працювати над творенням нових законів, спрямованих на розвиток нашої держави. Щодо місцевих виборів 2020, то остаточну оцінку нам дасть виборець 25 жовтня. Не залежно від розміру фракції у міській раді, ми точно не будемо зраджувати нашим принципам, основними з яких є - доброчесність, рішучість, професійність та командна робота.


Що "Голос" та його команда можуть дати Івано-Франківську?


Підсумовуючи вищесказане, хочу вчергове звернути увагу на необхідності конкуренції у владі. Наша команда здатна створити гідну альтернативу монополістам у владі та забезпечити справжню свободу вибору жителям міста. Для успішного та ефективного управління сучасним європейським містом не потрібні жодні ідоли, вожді чи символи. Саме ми, своїм голосом можемо зараз все змінити на краще!


17.09.2020 17201 1
Коментарі (1)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1051
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2440
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2066
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2103
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6403 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2397 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

267

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1088

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1125

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1334
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

211
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

547
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2004
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26447
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

508
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10407 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7949
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

491
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

352
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

506
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

578
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1524