Де влітку відпочити у Карпатах: огляд кращих курортів

Сезон відпусток у самому розпалі, а деякі ще не визначилися, де проведуть літо-2019. Альтернативою пляжному відпочинку є відпустка в горах. В Україні є Карпати, а отже вже завтра можна зібрати необхідні речі і вирушити в лоно природи.

Ми розповімо, куди поїхати в Карпатах у 2019 році, де кращий сервіс за відносно невеликі гроші та, як заощадити на відпустці в Україні, пише Народна Правда.


Буковель

Перший гірський курорт, який згадують туристи, якщо збираються на відпочинок у Карпати. Тут дійсно можна однаково добре відпочивати і взимку, і влітку. Для любителів пляжного відпочинку – найбільше в Україні штучне “Озеро молодості” з чистісінькою водою. А поруч – центр відпочинку і SPA “VODA club” з великим басейном і декількома зонами для відпочинку.

Чим зайнятися. Пропонують заняття дайвінгом, вейкбордингом, рафтингом, покататися на велосипедах, гідроциклах і квадроциклах, водних лижах, катамаранах, канатній тарзанці, гойдалках-перешкодах на шестиметровій висоті. Гості можуть відвідати розважальний центр “Бука”, мотузковий alpine park. У “Буковелі” найдовший троллей в Європі з трьома трасами довжиною більше ніж кілометр.

Що подивитися. Тим, хто не сидить на місці і хоче дізнатися більше про визначні пам’ятки Карпат, запропонують цікаві екскурсії, наприклад, по замках Ужгорода, до водоспадів Пробій, Шешорський Гук.

Де влітку відпочити у Карпатах: огляд кращих курортів
“ОЗЕРО МОЛОДОСТІ” В БУКОВЕЛІ – НАЙБІЛЬШЕ ШТУЧНЕ ОЗЕРО В УКРАЇНІ

Де зупинитися. Готелі Буковеля знаходяться в с. Поляниця. Щоб заощадити, можна зупинитися у приватних міні-готелях.

Ціни. Вартість проживання в липні у готелі 3* “Шелтер” – 6500 грн за двох на 7 днів без сніданків та 8700 грн із сніданками. У «Bukovel Residence Chalet» можна відпочити кампанією і зняти будиночок, мінімальна вартість якого за тиждень близько 38000 грн. У приватних міні-готелях проживання обійдеться в 350-400 грн з людини за добу.

Яремче

Місто Яремче Івано-Франківської області розташоване в долині гірської річки Прут, в 55 км від обласного центру. Відпочинок можна проводити в піших прогулянках або активно, катаючись на квадроциклах, велосипедах, конях, займаючись рафтингом.

Де влітку відпочити у Карпатах: огляд кращих курортів

Чим зайнятися. Піднятися в долину Чорногорицю і до печер Довбуша (ватажок опришків) по 4-х кілометровому шляху. Обов’язково треба відвідати міський ринок і придбати: сувенірну продукцію, вишиванки, посуд, збори лікарських трав, сушені гриби та ягоди, гірський мед.

Що подивитися. Особливої уваги варті унікальні храми, побудовані без єдиного цвяха: церква св. Іоанна Милостивого з дзвіницею (1663 р.), Михайлівська та Іллінська церкви. Серед визначних пам’яток – водоспад “Пробій”, “Жонка” і “Дівочі сльози”. Туристам пропонують екскурсії до водоспадів “Гук”, “Джуринський” і “Труфанецький”, а також до джерела мінеральних вод у с. Кваси.

Де влітку відпочити у Карпатах: огляд кращих курортів

Де зупинитися. В Яремче дуже багато готелів, міні-готелів, гостьових будинків, є санаторії і навіть хостели.

Ціни. Мінімальна вартість проживання – 300 грн з людини за добу, в хостелі – близько 200 грн. В елітних комплексах, наприклад, Romantik SPA Hotel чи Premium Club вартість двомісного номера – близько 3000 грн за добу і 1590 грн відповідно.

Микуличин, Ворохта

Микуличин – найдовше село в Україні (44 км), знаходиться недалеко від Яремчі. Це низькогірний еко-курорт, у долині річки Прут. Микуличин – частина Карпатського національного парку. Цікаво, що тут знаходиться нафтове родовище.

Ворохта – знаходиться поруч із Микуличином та Яремче. Це центр підготовки українських спортсменів із зимових видів спорту.

Чим зайнятися. Спробувати піднятися на гори Явірник-Горган, Маковицю, Рокита Велика, помилуватися водоспадом Капливець. Одна з розваг – рибаловля, у місцевих водоймах багато форелі.

Для тих, хто планує піднятися на Говерлу, варто почати сходження з Ворохти. Також можна піднятися на гору Піп-Іван, де розташована обсерваторія або викупатися в Несамовитому озері.

Де влітку відпочити у Карпатах: огляд кращих курортів

Що подивитися. Церква Святої Трійці (1868) в Микуличині. Тут ще працює броварня, де варять чотири сорти хмільного.

У Ворохті особливої уваги варті чотири віадука, побудовані за часів Австро-Угорської імперії в 1895 році. Це віадуки: біля бази Авангард (130 м), через Прут (200 м), через струмок Параджин (185 м), біля с. Вороненка (170 м). Усі мости є виключно пам’ятками архітектури і не функціонують. У Ворохті є старовинна церква Різдва Богородиці (1615).

Де зупинитися. У готелях та міні-готелях.

Ціни. Вартість проживання в міні-готелі – від 250 грн з людини за добу, орендувати невеликий котедж можна за 3500 грн.

Славське та Східниця

Славське – курорт на Львівщині, взимку працюють шість лижних трас, найвідоміша з них “Тростян”. Влітку сюди приїжджають подихати чистим гірським повітрям. Славське розташоване у долині річки Опір.

Східниця – бальнеологічний курорт мінеральних вод, відомий своїми джерелами, яких близько чотирьох десятків. Саме тут з 1976 року добувають легендарну “Нафтусю”, а також мінеральну воду, схожу по складу з “Боржомі”.

Де влітку відпочити у Карпатах: огляд кращих курортів

Чим зайнятися. Піднятися на г. Високий Верх загальною протяжністю 15 км. По дорозі заглянути до печери «Писана криниця», на водоспад Кам’янка. Пропонують зайнятися водним туризмом і рафтингом по р. Опір.

Що подивитися. Серед визначних пам’яток: національний парк «Сколівські Бескиди», заповідник «Тустань», Андроповське джерело, ландшафтний парк «Стужиця», мурована церква Св. Миколая 17 ст. в с. Новий Кропивник.

Де зупинитися. В комфортабельних готельних комплексах, міні-готелях.

Ціни. Орендувати житло можна за 300 грн з людини, а от проживання в готелі з харчуванням обійдеться в 1800 грн. У Східниці проживання дешевше – від 1500 грн із харчуванням.

Драгобрат та Рахів

Драгобрат знаходиться біля підніжжя гори Стіг, у 18 км від с. Ясиня, Рахівського району і недалеко від Буковеля. Це найвисокогірніший курорт України, який навіть влітку готовий прийняти туристів.

Рахів розташований у долині р. Тиса, це найвисокогірніше місто України.

Де влітку відпочити у Карпатах: огляд кращих курортів
ХТО СКАЗАВ, ЩО ЇХАТИ НА ДРАГОБРАТ ТРЕБА ВЗИМКУ? ТУТ І ВЛІТКУ Є ЧИМ ЗАЙНЯТИСЯ!

Чим зайнятися. Відвідати Карпатський біосферний заповідник, Свидовецький масив, водоспад Драгобратський, озера Ворожеска, Івор, Догяска, Апшинець, піднятися на підйомнику з Драгобрату на гору Стіг. З’їздити в с. Ділове – географічний центр Європи.

Що подивитися. У Рахові особливої уваги вартий костел Св. Іоанна Непомуки, собор Сходження Святого Духа, музеї історії та екології гір та гуцульської різьби.

Де зупинитися. У готельних комплексах, міні-готелях.

Ціни. У готельних комплексах у центрі курорту Драгобрат вартість номера складе близько 800 грн за добу, а в міні-готелях можна обійтися 250 грн.

Синевир

Синевир або Морське око – найбільше озеро в Карпатах, знаходиться на Закарпатті, в Міжгірському районі, в гірському масиві Внутрішні Горгани. Синевир-високогірне озеро – 989 м над рівнем моря, займає майже 5 гектарів, а глибина сягає 24 м.

Де влітку відпочити у Карпатах: огляд кращих курортів

Чим зайнятися. Пляжний відпочинок не вийде, оскільки озеро надто холодне, температура води не прогрівається вище 13 градусів. До того ж купатися в озері заборонено законом. Зате можна покататися по Синевиру на плотах, здійснювати кінні та піші прогулянки біля нього, порибалити у форельному господарстві. Пропонують і групові екскурсії на автомобілі ЗІЛ по гірських масивах.

Що подивитися. Озеро знаходиться в природному парку “Синевир”, де є кілька пам’яток. Так, на Чорній річці знаходиться єдиний в Європі Музей лісу і сплаву.

Де зупинитися. На території озера і в с. Синевирська поляна розмістилося кілька турбаз.

Ціни. Проживання від 150 грн з людини за добу. В окрузі кілька колиб і навіть ресторани.

Ізки та Пилипець

Ізки – молодий гірськолижний еко-курорт на Закарпатті, але влітку тут відпочивати нічим не гірше.

Пилипець – також відомий гірськолижний курорт з сімома підйомниками.

Чим зайнятися. В Ізках проводять майстер-класи з гончарства, виготовлення солом’яних іграшок, миловаріння, прикрас із глини. Також запрошують на сироварню, де також можна спробувати самому зробити сир. Працює в Ізках і велнес-центр.

Де влітку відпочити у Карпатах: огляд кращих курортів

Що подивитися. В Ізках знаходиться старовинна церква Св. Миколая Чудотворця з дзвіницею. У Пилипці є церква Різдва Богородиці (1762), а в 6 км від села – відомий водоспад Шипіт.

Де зупинитися. В Ізках на території еко-курорту є готель і котеджне містечко. У Пилипці кілька готельних комплексів (у «Гранд Готель Пилипець» навіть є статус 4*), а також садиби, котеджі.

Ціни. Двомісний номер в готелі “Ізки” коштує 750 грн. за добу, можна орендувати котедж за 1900 грн. Проживання на території невеликих комплексів у Пилипці коштує від 350 грн з людини, а в “Гранд Готель Пилипець” вартість номера – 850 грн.


19.06.2019 7555
Коментарі ()

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

667
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1924 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1129 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

553
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6902 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11393 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

333

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1077

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1115

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1109
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

49
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

282
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1081
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

655
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

752
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2948
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4440
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18440
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

45
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

321
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

352
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

663