Там планували розмістити реабілітаційний центр для військових: на Закарпатті розікрали відпочинковий комплекс (ФОТО)

На Рахівщині розікрали відпочинковий комплекс, в якому один зі співвласників Ігор Попкович планував облаштувати реабілітаційний центр для українських військових.

Крадії виламали двері і винесли побутову техніку, меблі, сантехніку та інші речі.

Про це пише Фіртка з посиланням на Суспільне.

Зі слів Ігоря Попковича, після початку повномасштабного вторгнення дружина ще одного власника передала ключі від комплексу лісівникам і виїхала за кордон. Відтоді і до травня доступ до будинку мали тільки вони та прикордонники.

Натомість директор Рахівського лісового дослідного господарства Василь Шемота сказав, що не знає, чи передавали працівники комплексу ключі лісникам.

Про обставини інциденту, як і хто міг потрапити на територію у прикордонній зоні, до якої був обмежений доступ, і що кажуть у поліції, читайте у матеріалі.

Що каже співвласник будинку Ігор Попкович

Співвласник одного з будинків відпочинкового комплексу «Усамітнення» Ігор Попкович розповідає, що приїхав сюди разом із командою декілька днів тому, щоб оглянути будиночки. Він хотів відкрити тут реабілітаційний центр для військових.

Проте, зайшовши всередину приміщень, побачив, що комплекс обікрали. В декількох будинках грабіжники виламали двері, через які, припускає Ігор, вони й виносили пограбоване.

«Зрізані умивальники, унітази, санвузли, знятий ковролін, все «розбарахолене», пошкоджене, витягнені мінібари. Бачите, що вони тут зробили», - говорить чоловік.

На початку повномасштабної війни в одному з будинків проживала дружина іншого співвласника, яка через війну виїхала з України. Перед від’їздом вона написала доручення працівникам комплексу, щоб ті вивезли речі звідти, аби їх не вкрали.

«Після того, як ці речі вивезли, обмежили доступ будь-кого в цю зону. Його мали тільки прикордонники та лісники. Далі були спроби заїхати сюди, то у жодному разі не дозволяли», - розповідає Ігор Попкович.

Після цього працівники комплексу передали ключі від нього лісникам, щоб вони пильнували за ним. Потрапити сюди працівникам вдалося тільки в квітні, тоді ж вони й виявили крадіжки меблів, сантехніки, побутової техніки, посуду та інших речей.

Про це вони розповіли Ігорю, але приїхати сюди той не міг, адже займався волонтерством на Чернігівщині. Чоловік каже, підозрює, що крадіжку могли вчинити люди, які мали доступ на територію лісництва.

«На цю територію був обмежений доступ, бо це - прикордонна зона. Під час воєнного стану людина сюди потрапити не може. Доступ мали лісівники, які зараз як військовослужбовці, та прикордонники», - каже Ігор Попкович.

Що каже директор Рахівського лісового дослідного господарства Василь Шемота

У телефонній розмові директор державного підприємства "Рахівське лісове дослідне господарство" Василь Шемота повідомив, що доступ до території лісництва був обмежений до травня 2022 року. Зараз на територію через пропускний пункт може потрапити кожен. Щодо того, чи пропускали на територію працівників комплексу, директор лісгоспу повідомив, що такі звернення були.

Василь Шемота: "Зверталися місцеві жителі, яких ми знали. Приносили нам документи, що їм власник надав дозвіл відвідувати цю територію, охороняти, щоб там ніхто нічого не покрав. Відвідувати — нема питань, але вони їздили взад-вперед. Там були два такі буси, то вони щодня їздили. Нині так само приходять".

Суспільне: "Будь ласка, випишіть нам перепустку".

Василь Шемота: "Перепустки не виписуємо, бо є заборона на в’їзд у лісфонд. Пускають тільки тих людей, які перебувають тут з великою рогатою худобою, вівцями, ходять по сир, молоко, але це почалося вже з червня".

Василь Шемота каже, що йому невідомо, чи передавали працівники комплексу ключі від нього лісникам, а про те, що працівників лісництва підозрюють у крадіжці з комплексу, чує вперше.

"Досі співвласник до нас не заходив, жодних претензій не виставляв. Він навіть не представлявся, що є співвласником чи власником тієї території. Я це вперше чую тільки від вас", — говорить Василь Шемота.

Що кажуть у поліції Закарпаття

Два дні тому до відпочинкового комплексу приїжджали поліцейські і розпочали слідчі дії.

Кореспонденти Суспільного звернулися за коментарем до Нацполіції в Закарпатській області, проте на момент публікації матеріалу його журналістам не надали.


Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram, читайте нас у Facebook, дивіться на YouTubе. Цікаві та актуальні новини з першоджерел!


Читайте також:

Проник в магазин та вчинив крадіжку: на Прикарпатті затримали злодія (ФОТО)

На Прикарпатті судитимуть чоловіків, які за 7 000 євро нелегально відправляли військовозобов’язаних до ЄС (ФОТО)


07.08.2022 Тіна Любчик 4869
Коментарі ()

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

667
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1924 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1129 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

553
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6902 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11393 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

333

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1077

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1115

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1109
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

44
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

282
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1081
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

655
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

752
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2948
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4440
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18440
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

39
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

321
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

352
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

663