Прикарпатським національним університетом тимчасово керуватиме Ігор Цепенда

 

 

Тимчасово виконуючим обов’язки ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника призначено доктора політичних наук, проректора ПНУ з міжнародного співробітництва Ігоря Цепенду, повідомляють джерела газети Галицький кореспондент в університеті. 

 

Офіційно на посаду Ігор Цепенда вступить завтра, 10 лютого, і керуватиме університетом до обрання нового очільника конференцією трудового колективу. Відповідний наказ міністра освіти Дмитра Табачника вже отримали в ПНУ, втім, на сайті відомства документ ще не оприлюднено.

 

В міністерстві відмовилися підтвердити чи спростувати інформацію. «Коли буде на сайті, тоді й побачите», - відповів на дзвінок «ГК» заступник міністра освіти Євген Сулима. Оприлюднити наказ в університеті планують завтра вранці на засіданні ректорату. У наказі міністерства не оголошено конкурс на заміщення посади ректора і, відповідно, не вказана дата проведення виборів.  

 

Семирічна каденція ректора ПНУ Богдана Остафійчука офіційно завершується сьогодні, 9 лютого. Детальніше про претендентів на ректорське крісло читайте тут: Ректоріада і Ректоріада-2.

 

 


09.02.2012 2707 17
Коментарі (17)

цікаво 2012.02.09, 18:13
і шо далі
*** 2012.02.09, 19:58
О! ВАВ! новоприбулий ЧЛЕН Партії РЕГІОНІВ!
Чув 2012.02.09, 20:22
Та давно казали шо Ципенда чєловєчішко ригів((((((((
пророчок 2012.02.09, 20:58
Та давно було ясно, що регіонали посаду ректора не віддадуть нікому чужому. Вибори... Все прогнозовано.
***** 2012.02.09, 21:21
Шановне паньство!Серед всіх претендентів Ігор Ципенда є одним із най перспективніших ще молодих людей на посаду ректора.Дорогі мої,місцеві патріоти,та не шукайте вже ворогів серед свого народу.Людину знаю років 15,як інтелегентного,розумного і виваженого,але ми будемо шукати і робити все,щоб насолити.облити брудом.Заздрість і ненависть,ось чим може похвалитися наш західняк-патріот.Кого чекаємо,чи вибираємо?Ми 20 років будуєм Україну,так і не побудувавши,а інші народи вже і забули...,живуть і радіють,а ми далі воюємо,воюємо самі із собою.Претензії не до Ципенди,а до нас всіх,злих і дуже поганих людей....вчімося у людей мудрих і ми будемо мудріші.А це,що вже починають критикувати.,що Ципенда регіонал,а хто на Прикарпатті не регіонал?Відповідаю:Весь захід і втому числі Івано-Франківщина це регіонали!Хто офіційно зареєстрований,а інші ще роблять вигляд націонал-патріота і думають по-тихесенько,запропонуйте посаду і батька продасть в Коломиї на базарі!Будьмо людьми хоч до свого народу бо розтрощать нас всіх по-одному,досвід в нас вже є.Вибачте якщо сумбурно.
Василь 2012.02.09, 21:35
Мій товариш,який знає Цепенду по роботі іншої думки. Каже, що нехороша людина він.
спостерігач 2012.02.09, 22:20
темна коняка, але хоч вигляд має пристойно та говорить зрозуміло
Roman 2012.02.09, 22:44
Шановний ****** не знаю скільки років ви знайомі з І. Цепендою, але мені вистачило 2 років, він підступна і цинічна людина. У ньому немає жодних задатків хорошого менеджера. І управляти університетом, а тим паче таким великим він не в змозі. Їздити до поляків і керувати пару польськими студентами він може але не більше. А ще варто звернути увагу на його расистські погляди які тихо пропагує в університеті. Мені буде дуже шкода якщо керівну посаду нашого ВУЗУ займе І. Цепенда. В університеті є багато видатних керівників з досвідом роботи, які достойно будуть виконувати обов'язки ректора університету.
*****===Роману 2012.02.09, 23:26
А хто в універі не підступний,не цинічний?Давайте трохи порахуємо:Волочій,Федорак,Романюк-із синами яйцекидалами,хто? підкажіть!О,я забув,ще одна є особа Гануся Караська-ця всьо зможе:і в горящую ізбу войде,і всі посади перейде.і КПРС-помолиться,і проректором стане і націоналістів прокляне,а ви всі вуха розвісили і знайшли врага-Ципенду.ЖАБА українська душить,душить і не відпускає.Хлопці!ви не любите мудрих!Вам дураків подавай і побільше,бо зними легше працювати.Ви всі перестаньте у ВИШАх студентів грабувати,а тоді будете говорити про підступність і цинізм.
Тільки так 2012.02.10, 08:35
Якщо Цепенду охарактеризувати одним словом, то тільки так - ГАМНО.
Пророк 2012.02.10, 00:30
Пан Ігор Цепенда з гідністю буде представляти ПНУ. Це людина великої шани і поваги! Щасти Вам, пане Ігоре! Ви один із найперспективніших кандидатів на посаду ректора, і дуже добре що так сталося. Доброго настрою Вам і мудрих проректорів!!!
2121 2012.02.10, 09:18
Як завжди, погавкали, посмерділи - чув, мені казали.... Та назвіть хоч якісь факти.
Труба 2012.02.10, 09:51
По-перше, ПНУ - не є університетом, а залишається по суті педінститутом; по-друге, яка різниця студентам, хто керуватиме їхніми викладачами, аби лиш чомусь вчили та хабарів не вимагали; по-третє, необрані та непризначені завжди будуть невдоволені (крім тих, що дійсно працюють задля науки).
дипломат 2012.02.10, 15:27
Ігор Цепенда - людина, фахівець, організато, менеджер, патріот, дипломат з ВЕЛИКОЇ ЛІТЕРИ! До всього дійшов своїм розумом, працелюбством, порядністю, гідністю.Знаю, що пишу, довго працювали спільно на дипломатичних посадах, все складні ділянки роботи бере на себе, несе за них підповідальність, не перекладає невдач на інших. Власне такій людина бажаю широкої та безперешдодної дороги в цій кар"єрній сходинці. А ми давайте допоможемо молодому поколінні, не заангажованому комуністичинм вихованням та нашарування гідно з гордістю вести процес керівництва УНІВЕРСИТЕТОМ через гарні поради та підтримку. Нехай БОГ його благославляє.
Роман 2012.02.11, 21:54
Хто завгодно, тільки не Цепенда! Підлий гад і сволота! Брехун ще той! Для університету це катастрофа.
Олег 2012.02.12, 12:57
Кажуть Цепенда профі. Але що називають професіоналізмом, привести сюди польського посла і попити з ним...Або, роботу одного проректора забеспечує цілий відділ...Його професіоналізм призведе до того, що перетворить університет у філію якогось польського дешевенького вузу Кажуть Цепенда порядна людина. Але порядність це не тільки гарно посміхатися з екранів, в програмах ТБ "Галичина". Мало людей з його оточення вважають його порядною людиною. Кинути когось чи підставити, нахамити це його суть...Та подивіться на нього - скільки пихи на обличчі цієї людини...злопамятний і мстливий... Кажуть Цепенда хороший управлінець. А де відзначився він своїм управлінським хистом? Якою структурою в університеті він управляв так, щоб результат був відчутний у вузі. Навіть роботу відділу не годен налагодити...Не відділ а сміх якісь...:) Просто пародія на міжнародну роботу... Одним словом...Було в університеті "весело", а стане Цепенда ректором буде "ще веселіше". Будемо всі вчити польську мову, ходити пішки на Піп-Іван і радуватися, що є обсерваторія а немає порядних аудиторій і приміщень. Підлабузництво при Б.К. процвітало а при цьому, зацвіте буйним цвітом, а ті хто його не підтримує і не поважає будуть змушені або мовчати і терпіти, або піти геть... Тому слід добре думати...Вибір завжди є...Між гіршим і ще гіршим...
Жах 2012.02.12, 13:14
Хтось щось добре може написати хоча б про одного з кандидатів? Чи всі тільки здатні критикувати їх, а особливо того сьогоднішнього в.о. Критикували Остафійчука, критикують Цепенду (який ще нічого не зробив, а ви уже знаєте наперед що нічого не зробить в майбутньому. Ви що усі тут якісь пророки зібрались?), а ще буду гірше обливати того хто стане ректором і обзивати бездарним недолугою. Скажу одне - ще жоден керівник не вродився на Україні щоб нашим українцям угодити. Погодьтесь у нас менталітет незадоволення і заздрості
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

165
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1495
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2742
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2243
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2320
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6926 61

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

162

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

487

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1322

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1412
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

432
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

296
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

697
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

185
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26661
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

659
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10595 1
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

202
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

219
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

526
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

678
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

736