Кубок України: Рух (Винники) - Газовик (Богородчани) - 1:0 (пен - 4:3). Коли не соромно...

 

/data/blog/40616/4e5dbb9c519c3e3db8a23137eabd75aa.jpg

 

Рух (Винники, Львівська область) - Газовик (Богородчани, Ів.-Франківська область) - 1:0 (пен. 4:3)
Кубок України серед аматорів. 1/8 фіналу. Матч відповідь.
Винники, стадіон ім. Б. Маркевича, 400 глдачів
Судді з Хмельницького - продажні (с) ( за Р. Кадировим)
Гол: Шептицький, 34
Вилучення: Руснак (Газовик), 102 хв. ( друге попередження)
Серія пенальті:
0-0 Рух ( Макогон переводить удар у штангу);
0-1 Маковійчук;
1-1 № 18 Рух;
1-2 Стоцький"
2-2 № 8 Рух№
2-2 Тащук (перекладина);
3-2 №7 Рух;
3-3 Данищук;
4-3 № 17 Рух;
4-3 Микуляк (в руки воротарю);
 
 
Є матчі, поразки в яких пригнічують. За які футболістам, тренерам, керівникам команд буває соромно виходити з хати. А є такі, як матч "Рух" -"Газовик". 11 богородчанців, а після вилучення Руснака, то й взагалі 10, гідно боролися проти 15 гравців "Руху" ( 11 футболістів+4 арбітри) впродовж 120 хвилин основного та додаткового часу. Це поразка - за яку не соромно. Навпаки, соромно за такі перемоги має бути карикатурному керівнику "Руху", який, порушуючи норми регламенту, ходив впродовж всього матчу з 2 охоронцями по периметру поля і всіляко намагався провокувати гравців, тренерів та вболівальників "Газовика". Чого варті лише слова пана Козловського на адресу вболівальників "Газовика", які гаряче впродовж всього матчу підтримували свою улюблену команду, цитую: "Ви ї.. свої закрийте !". Вважаю, що КДК ААФУ неодмінно має дати оцінку таким діям офіційної особи представника господарів.
  Повірте, що я в своєму житті бачив багато футбольних матчів, в тому числі і таких, де судді з певних причин, дещо допомагають одній з команд. Але такого цирку, як був на 11 вересня на свято Головосіки в Винниках, чесно кажучи не пригадую. Але давайте про все по-порядку. За перші 5 хвилин матчу біля воріт "газовика" було 3 небезпечних навіси, які завершувалися самовідданою грою Михайла Макогона та фолами проти нього в межах воротарського майданчика з боку гравців "Руху". Михайлові тричі надавалася допомога. При цьому фоли були проігноровані одіозним арбітром матчу Максимком Куцаком з славного міста Хмельницького.  Впродовж наступних 20 хвилин на полі точилася боротьба за центр поля. З перемінним успіхом то господарям, то гостям вдавалося проводити атаки, але до середини першого тайму особливо небезпечних моментів не було. Так тривало до 30-ї хвилини гри. Аж тут Вікарюк, вигравши боротьбу за м'яч в центрі поля віддав точну передачу праворуч на Стоцького. Роман, поборовшись з захисником, вийшов на ворота з позиції правого інсайда, але замість очікуваного удару, вирішив віддати передачу на Мотуза. М'яч прокотився у площині воріт вздовж всього воротарського майданчика, але Мотузу навіть у відчайдушному стрибку, на жаль не вдалося до нього дотягнутися.  Цей епізод став ключовим у першому таймі, а можливо і в цілому матчі. Як по сигналу для собаки Павлова, гравці "Руху" відразу активізувалися і вже за хвилину Макогон знову був змушений демонструвати дива майстерності, рятуючи свою команду після небезпечного штрафного.
 А на 34 хвилині стався епізод, який продемонстрував всю суть команди винниківського "Руху". Йде атака правим флангом, Долотко відбирає м'яч і відразу ж отримує болючий удар. Футболісти "Газовика" зупиняються, сигналізуючи проте, що Ігор не може продовжити гру. Але "Рух" продовжує свою атаку, навіть не згадуючи про правила Fair Play. Результатом цього стає гол, забитий головою колишнім гравцем охтирського "Нафтовика" Олегом Шептицьким. Логічні апеляції до арбітрів, що такий гол не можна зараховувати, залишаються поза увагою. Звичайно ж, адже хлопці з Хмельницького повинні були відпрацювати видані їм аванси...
Псля голу бригада арбітрів взагалі втрачає контроль над матчем. Раз за разом на полі спалахують конфліктні ситуації. Ініціаторами деяких з них є вболівальники та керівництво клубу-господаря.
Але "Газовик" не збирається миритися з роллю наздоганяючого і до кінця першого тайму створює 2 небезпечні моменти. Спочатку Боришкевич небезпечно б'є по-воротах з-за меж штрафного майданчика, але м'яч пыдступно летить вище воріт. А на останній хвилині тайму Вікарюк виходить один на один з воротарем, обігрує його, але востанню мить робить зайвий рух і пробиває над воротами. На цьому перша половина гри і завершується.  
В перерві матчу у складі "Газовика" була проведена заміна. Ігор Долото так і не зміг продовжити гру, замість нього на полі з'явився Тарас Мельничук. Другу полину зустрічі більш активно розпочали господарі поля. На 51 хвилині після розіграшу вільного удару небезпечно по воротах бив Сергій Даниловський, але м'яч пройшов "повз касу".
На 54 хвилині арбітр матчу Максимко Куцак демонструє подвійні стандарти арбітражу. В ситуації, що була ідентична тій, коли "Рух" забивав гол - гра зупиняється, при цьому переривається небезпечна атакка "Газовика". На 60 хвилині гри взагалі настає "апогей апофеозу" з боку хмельницької бригади арбітрів. Стоцький проходить лівим краєм, його нагло валять, але атака богородчанців продовжується і вже Олег Вікарюка збивають перед самісінькою штрафною площадкою. Проте свисток арбітра мовчить. На 70-й хвилині гри дива реакції демонструє Михайло Макогон, вкотре рятуючи свою команду. У відрізку з 75 по 80 хвилину у "газовика" було три небезпечних моменти. Але з навісом Данищука та ударами Стоцього і Мельничука справляється голкіпер господарів.
"Газовик" проводить дві заміни. Травмованих Вікарюка і Боришкевича замінюють Микуляк і Тащук відповідно. Кінцівка основного часу гри проходить напружено і нервово. На 85 хвилині після розіграшу штафного удару хтось з гравців "Руху" б'є по воротах головою, але на щастя для "Газовика" м'яч летить вище воріт. За кілька хвилин Віктор Данищук, перебуваючи в межах воротарського майданчика пробиває вище воріт. А вже у компенсований час Андрій Соколоенко ледь не зрізає м'яч у свої ворота, після небезпечного прострілу.
Перший овер-тайм розпочинається ударом Микляка зі штрафного метрів з 30 - воротах господарів намертво фіксує м'яч. "Рух" відразу огризається і у відповідь б'є вище воріт. На 98 хвилині матчу голкіпер "Руху" підігрує собі в межах штрафного майданчика рукою, після передачі стопою власного захисника, але арбітр, вочевидь, не знаючи елементарних праивил гри у футбол, навіть і не думає призначати вільний удар. А те, що трапилося впродовж відрузку з 100 по 102 хвилину матчу треба було бачити. "Рух" проводить атаку, як дві краплі води схожу на ту, що була у "Газовика" на 60-1й хвилині матчу. Але цього разу Макисм Куцак, всупереч правилам дає покарання відразу за два порушення. Це нонсенс, адже всі знають, що навіть, якщо фіксується відкладений фол, то попередження виносить лише одне. За принципом більшої серйозності правопорушення. В даному випадку, суддя, давши дограти епізод, використовуючи правило ігрової переваги атакуючої команди, зафіксував відразу 2 фоли. І відкладений і наступний за ним. Тобто по-суті за  фол було виненено відразу 2 покарання. Жовті картки отримали Микуляк та Руснак. Але для Романа це вже була друга жовта картака у цій зустрчіі. заступитись за товариша вирішив капітан команди Мотуз, але він був удостоєний гірчичника. Не знаю, що є причиною такого подвійного трактування правил гри у футбол бригадою арбітрів з Хмельницького, але або цим хлопцям просто не варто займатися не своєю справою, або тут  питанння зовсім в ішому. І дане питання, як на мене, слід розглянути відповідними органам комітету арбітрів, ААФУ та федерації футболу України. В разі потреби, за першої ж вимогою футбольний клуб "Газовик" готовий надати відео матчу.   
В контексті вищесказаного знаковий епізод відбувся на 114 хвилині гри. Гравці "Руху" грубо грають проти Андрія Канюка, який не може продовжити гру. Арбітр бачить цей епізод, але ігнорує його. І  допоки вся команда "Газовика" демостративно не підняла руки вверх, сигналізуючи, що не готова продовжувати гру в 9-ьох суддя вочевидь і не збирався зупинити матч, щоб була надана допомога гравцю.
 
Не бачу сенсу описувати післяматчеві пенальті. Адже це лотерея. І цього разу в ній більше поталанило винниківцям. Це абсолютно ні про що не говорить. Факт залишається фактом: "Газовик" гідно зіграв проти 15 гравців суперника і навіть поступившись вийшов з цієї дуелі переможцем. Переможцем в плані честі і совісті...
 
 
Олександр Дем'янчук,
sport.if.ua


13.09.2013 1371 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1925
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1839
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1839
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5419 44
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2132 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1491

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

713

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

771

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

965

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

991
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1748
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3657
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10229
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26114
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10161 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7693
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

874
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

139
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

234
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

363
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1258
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

858