Демократи обох палат Конгресу прийняли закон про допомогу в рамках COVID-19 на суму 1,9 трлн доларів США, забезпечивши Байдену велику перемогу

Спікер палати Ненсі Пелосі підняла великий палець, головуючи під час голосування щодо пакета допомоги з питань коронавірусу HR 1319 в Палаті Капітолію США, 10 березня 2021 року, у Вашингтоні, округ Колумбія. На остаточному голосуванні Палата прийняла президента США Джо Байден щодо перегляду законопроєкта про допомогу в рамках COVID-19 на 1,9 трильйона доларів США, названий Американським планом порятунку, як перше велике законодавче досягнення адміністрації.


Усі республіканці палат проголосували проти, заперечуючи проти витрат. Конгрес США затвердив план підтримки американської економіки на $ 1,9 трлн, що передбачає прямі виплати по $ 1400 більшості американців.

Палата представників, яка раніше вже схвалила цей закон, знову зібралася 10 березня, щоб затвердити поправки, внесені Сенатом. За прийняття закону проголосували 220 членів палати представників, проти виступили 211 парламентаріїв. Президент США Джо Байден пообіцяв підписати документ 12 березня.

Демократи палат у середу ухвалили величезний законопроєкт про допомогу в рамках COVID-19 на 1,9 трильйона доларів з метою розмістити його на столі президента Джо Байдена до кінця тижня, буквально за кілька днів до того, як ключові федеральні виплати по безробіттю для багатьох робітників почнуть діяти 14 березня.

Проголосувавши 220–211 голосів - при цьому жоден республіканський голос не проголосував за - демократи передали Байдену найважливішу першу законодавчу перемогу. Білий дім заявив, що в п'ятницю він підпише цей закон.

"Вже кілька тижнів переважна частка американців - демократи, незалежники та республіканці - чітко дають зрозуміти, що підтримують Американський план порятунку. Сьогодні, після остаточного прийняття в Палаті представників, їхній голос був почутий", - сказав Байден у заяві, в якій висловив привітання спікеру палати парламенту Ненсі Пелосі, яка виступала безпосередньо перед голосуванням. "Сьогодні ми маємо прийняти рішення з величезним, величезним наслідком. Рішення, яке змінить життя мільйонів американців, рятуючи життя та даючи засоби до існування. І з урахуванням усіх рішень, це рішення, за яке нам доведеться відповідати.",- вона сказала. "Ми дамо Американському плану порятунку рішучий і, сподіваємось, двопартійний голос, щоб відобразити двосторонню підтримку, яку він має в країні".

"І ми негайно приступимо до роботи, щоб доставити рятувальні ресурси, що випливають із цього законопроєкту, як тільки він буде прийнятий і підписаний. Коли ми приєднуємося до президента Байдена в обіцянці, в його обіцянці, що нарешті, допомога вже на шляху. Для людей щодо дітей я закликаю проголосувати "так" ", - сказала вона.
Остаточний підсумок голосування за пропозицію погодитися в поправці Сенату на полегшення ситуації Covid-19 видно на зображенні з відео з Палати представників у Вашингтоні, 10 березня 2021 року.
Один демократ приєднався до республіканців, проголосувавши проти цього заходу. Представник Джаред Голден зі штату Мен висловив занепокоєння щодо вартості та обсягу законодавства. Одразу після схвалення заходу, найвищі лідери Демократичної палати та Сенату зібралися на західній терасі будівлі Капітолію, щоб прийняти цей закон. Пелосі та лідер більшості в сенаті Чак Шумер офіційно підписали законопроєкт із Національним торговим центром, що забезпечило більшість.
"Це важливий день в історії нашої країни, тому що ми прийняли історичне, наслідкове та трансформаційне законодавство", - сказав Пелосі. "Допомога в дорозі!" Шумер кілька разів вигукнула із трибуни.
Спікер палати Ненсі Пелосі та лідер більшості в сенаті Чак Шумер тримають підписаний Акт про американський план порятунку після того, як Палата проголосувала на остаточному перегляді законодавства про план допомоги Covid-19 на 1,9 трильйона доларів у Капітолії 10 березня 2021 року.

Остаточне голосування затримали, коли Тейлор Грін змусив голосувати за подання про перерву.
Голова Демократичного корпусу Палати представників парламенту Хейк Джеффріс, штат Нью-Йорк, заявив журналістам у вівторок, що він "на 110% впевнений", що його партія має голоси щоб схвалити план без підтримки ВП.
Республіканці оскаржили мільярди доларів, які вони назвали непов'язаними предметами у "списку бажань" демократів.
"Коли ви подивитесь на цей пакет, це справжня трагедія, ми знаємо, що результатами цього пакету будуть збільшення податків середнього класу, ми точно знаємо, що він включає положення, які не є цільовими, вони не є тимчасовими, вони не пов'язані з COVID, і це не повинно бути таким чином ", - сказала у вівторок голова конференції House GOP Ліз Чейні.
Представник Ліз Чейні під час республіканської пресконференції палати на Капітолійському пагорбі у Вашингтоні, округ Колумбія, 9 березня 2021 року.
"Ми могли мати законопроєкт, який був би часткою вартості цього, який міг би отримати двостороннє схвалення та підтримку, але спікер вирішив піти в іншому напрямку. Ми будемо обтяжені тягарем, тягарем витрат, і податковий тягар, який насправді не захищається з точки зору того, що він насправді виконує ", - сказав Чейні.
"Мені прикро за них, що вони настільки не звертають уваги на потреби американського народу і не пам'ятають про підтримку цього законопроєкту серед республіканців по всій країні", - заявила Пелосі в понеділок. 
Законодавство спочатку звільнило палату в кінці лютого, але палата повинна була знову прийняти законопроєкт після внесення змін до Сенату. Законопроєкт надішле 1400 доларів стимулюючих чеків особам, які заробляють 75000 доларів США або менше, і парам, які заробляють до 150 000 доларів. Версія законопроєкту Сенату звузила право на перевірку стимулів. Виплати будуть поступово припинятися тим, хто заробляє більше ніж 80 000 доларів. Це означає, що багато тих, хто отримав попередні виплати, цього разу допомогу не отримає.
Президент Джо Байден виступає після прийняття американського плану порятунку в Сенаті США в Білому домі, 6 березня 2021 року, у Вашингтоні, округ Колумбія.

Демократичні лідери також були змушені зменшити щотижневі виплати по безробіттю з 400 доларів до 300 з федеральним стимулом до 6 вересня. Перші 10 200 доларів доходу для тих безробітних американців, які заробляють менше ніж 150 000 доларів, були б без оподаткування. Законопроєкт також включає податковий кредит на дітей, який дає сім'ям 3000 доларів на дитину на рік.
Законодавство також направляє 350 мільярдів доларів державним, місцевим та племінним органам влади, 50 мільярдів доларів на пошук контактів, 16 мільярдів доларів на розподіл вакцин, 130 мільярдів доларів на освіту К-12, кошти на оренду та допомогу під заставу, підтримку ресторанів та барів, фінансування харчування програми та інше.
Раніше Білий дім заявляв, що американці, які мають право на перевірку стимулів, повинні бачити, як виплати надходять на їх рахунки до кінця місяця.
У четвер Байден виступить зі своїм першим праймом "в пам'ять про річницю локдауну внаслідок COVID-19", заявила прессекретар Білого дому Джен Псакі під час брифінгу в понеділок.
"Президент обговорить численні жертви, зроблені американським народом за останній рік, згадає роль громади та сім'ї, які зазнали серйозних втрат. Також згадає вклад, який американці зробили у боротьбу з вірусом та повернення країни до нормального стану ", - сказала Псакі.
за матеріалами abcNews


11.03.2021 16019
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1275
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2567
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2134
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2199
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6601 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2476 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

371

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1183

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1308

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1441
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

307
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

175
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

603
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

76
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26537
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

569
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10486 1
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

78
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

108
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

424
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

571
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

642