Демократи обох палат Конгресу прийняли закон про допомогу в рамках COVID-19 на суму 1,9 трлн доларів США, забезпечивши Байдену велику перемогу

Спікер палати Ненсі Пелосі підняла великий палець, головуючи під час голосування щодо пакета допомоги з питань коронавірусу HR 1319 в Палаті Капітолію США, 10 березня 2021 року, у Вашингтоні, округ Колумбія. На остаточному голосуванні Палата прийняла президента США Джо Байден щодо перегляду законопроєкта про допомогу в рамках COVID-19 на 1,9 трильйона доларів США, названий Американським планом порятунку, як перше велике законодавче досягнення адміністрації.


Усі республіканці палат проголосували проти, заперечуючи проти витрат. Конгрес США затвердив план підтримки американської економіки на $ 1,9 трлн, що передбачає прямі виплати по $ 1400 більшості американців.

Палата представників, яка раніше вже схвалила цей закон, знову зібралася 10 березня, щоб затвердити поправки, внесені Сенатом. За прийняття закону проголосували 220 членів палати представників, проти виступили 211 парламентаріїв. Президент США Джо Байден пообіцяв підписати документ 12 березня.

Демократи палат у середу ухвалили величезний законопроєкт про допомогу в рамках COVID-19 на 1,9 трильйона доларів з метою розмістити його на столі президента Джо Байдена до кінця тижня, буквально за кілька днів до того, як ключові федеральні виплати по безробіттю для багатьох робітників почнуть діяти 14 березня.

Проголосувавши 220–211 голосів - при цьому жоден республіканський голос не проголосував за - демократи передали Байдену найважливішу першу законодавчу перемогу. Білий дім заявив, що в п'ятницю він підпише цей закон.

"Вже кілька тижнів переважна частка американців - демократи, незалежники та республіканці - чітко дають зрозуміти, що підтримують Американський план порятунку. Сьогодні, після остаточного прийняття в Палаті представників, їхній голос був почутий", - сказав Байден у заяві, в якій висловив привітання спікеру палати парламенту Ненсі Пелосі, яка виступала безпосередньо перед голосуванням. "Сьогодні ми маємо прийняти рішення з величезним, величезним наслідком. Рішення, яке змінить життя мільйонів американців, рятуючи життя та даючи засоби до існування. І з урахуванням усіх рішень, це рішення, за яке нам доведеться відповідати.",- вона сказала. "Ми дамо Американському плану порятунку рішучий і, сподіваємось, двопартійний голос, щоб відобразити двосторонню підтримку, яку він має в країні".

"І ми негайно приступимо до роботи, щоб доставити рятувальні ресурси, що випливають із цього законопроєкту, як тільки він буде прийнятий і підписаний. Коли ми приєднуємося до президента Байдена в обіцянці, в його обіцянці, що нарешті, допомога вже на шляху. Для людей щодо дітей я закликаю проголосувати "так" ", - сказала вона.
Остаточний підсумок голосування за пропозицію погодитися в поправці Сенату на полегшення ситуації Covid-19 видно на зображенні з відео з Палати представників у Вашингтоні, 10 березня 2021 року.
Один демократ приєднався до республіканців, проголосувавши проти цього заходу. Представник Джаред Голден зі штату Мен висловив занепокоєння щодо вартості та обсягу законодавства. Одразу після схвалення заходу, найвищі лідери Демократичної палати та Сенату зібралися на західній терасі будівлі Капітолію, щоб прийняти цей закон. Пелосі та лідер більшості в сенаті Чак Шумер офіційно підписали законопроєкт із Національним торговим центром, що забезпечило більшість.
"Це важливий день в історії нашої країни, тому що ми прийняли історичне, наслідкове та трансформаційне законодавство", - сказав Пелосі. "Допомога в дорозі!" Шумер кілька разів вигукнула із трибуни.
Спікер палати Ненсі Пелосі та лідер більшості в сенаті Чак Шумер тримають підписаний Акт про американський план порятунку після того, як Палата проголосувала на остаточному перегляді законодавства про план допомоги Covid-19 на 1,9 трильйона доларів у Капітолії 10 березня 2021 року.

Остаточне голосування затримали, коли Тейлор Грін змусив голосувати за подання про перерву.
Голова Демократичного корпусу Палати представників парламенту Хейк Джеффріс, штат Нью-Йорк, заявив журналістам у вівторок, що він "на 110% впевнений", що його партія має голоси щоб схвалити план без підтримки ВП.
Республіканці оскаржили мільярди доларів, які вони назвали непов'язаними предметами у "списку бажань" демократів.
"Коли ви подивитесь на цей пакет, це справжня трагедія, ми знаємо, що результатами цього пакету будуть збільшення податків середнього класу, ми точно знаємо, що він включає положення, які не є цільовими, вони не є тимчасовими, вони не пов'язані з COVID, і це не повинно бути таким чином ", - сказала у вівторок голова конференції House GOP Ліз Чейні.
Представник Ліз Чейні під час республіканської пресконференції палати на Капітолійському пагорбі у Вашингтоні, округ Колумбія, 9 березня 2021 року.
"Ми могли мати законопроєкт, який був би часткою вартості цього, який міг би отримати двостороннє схвалення та підтримку, але спікер вирішив піти в іншому напрямку. Ми будемо обтяжені тягарем, тягарем витрат, і податковий тягар, який насправді не захищається з точки зору того, що він насправді виконує ", - сказав Чейні.
"Мені прикро за них, що вони настільки не звертають уваги на потреби американського народу і не пам'ятають про підтримку цього законопроєкту серед республіканців по всій країні", - заявила Пелосі в понеділок. 
Законодавство спочатку звільнило палату в кінці лютого, але палата повинна була знову прийняти законопроєкт після внесення змін до Сенату. Законопроєкт надішле 1400 доларів стимулюючих чеків особам, які заробляють 75000 доларів США або менше, і парам, які заробляють до 150 000 доларів. Версія законопроєкту Сенату звузила право на перевірку стимулів. Виплати будуть поступово припинятися тим, хто заробляє більше ніж 80 000 доларів. Це означає, що багато тих, хто отримав попередні виплати, цього разу допомогу не отримає.
Президент Джо Байден виступає після прийняття американського плану порятунку в Сенаті США в Білому домі, 6 березня 2021 року, у Вашингтоні, округ Колумбія.

Демократичні лідери також були змушені зменшити щотижневі виплати по безробіттю з 400 доларів до 300 з федеральним стимулом до 6 вересня. Перші 10 200 доларів доходу для тих безробітних американців, які заробляють менше ніж 150 000 доларів, були б без оподаткування. Законопроєкт також включає податковий кредит на дітей, який дає сім'ям 3000 доларів на дитину на рік.
Законодавство також направляє 350 мільярдів доларів державним, місцевим та племінним органам влади, 50 мільярдів доларів на пошук контактів, 16 мільярдів доларів на розподіл вакцин, 130 мільярдів доларів на освіту К-12, кошти на оренду та допомогу під заставу, підтримку ресторанів та барів, фінансування харчування програми та інше.
Раніше Білий дім заявляв, що американці, які мають право на перевірку стимулів, повинні бачити, як виплати надходять на їх рахунки до кінця місяця.
У четвер Байден виступить зі своїм першим праймом "в пам'ять про річницю локдауну внаслідок COVID-19", заявила прессекретар Білого дому Джен Псакі під час брифінгу в понеділок.
"Президент обговорить численні жертви, зроблені американським народом за останній рік, згадає роль громади та сім'ї, які зазнали серйозних втрат. Також згадає вклад, який американці зробили у боротьбу з вірусом та повернення країни до нормального стану ", - сказала Псакі.
за матеріалами abcNews


11.03.2021 16139
19.10.2024
Микола Сторожовий

600 мільйонів гривень — саме стільки Івано-Франківська громада спрямувала на підтримку захисників у 2024 році. На що насправді спрямували ці 600 мільйонів і яку допомогу можуть отримати військовослужбовці, ветерани та їхні родини в Івано-Франківську?

468
11.10.2024
Вікторія Матіїв

Про роботу поліціянтів під час повномасштабної війни, найчастіші правопорушення, патрулювання із працівниками ТЦК та СП та ситуацію зі зброєю і наркотиками, дізнавалась журналістка Фіртки.

2577 12
07.10.2024
Тетяна Сорока

Про те, як змінилося життя після повномасштабного нападу окупантів у 2022 році, мету встановлення світового рекорду та ставлення до сучасних методів мобілізації, ветеран Степан Савчук поділився з журналісткою Фіртки.

2429
04.10.2024
Микола Сторожовий

Підприємство продали з молотка за рекордні 2,6 мільярда гривень. Але в місті майже одразу ж почались розмови про помилку та зайву цифру у виграшній пропозиції, змову задля анулювання результатів торгів і розчищення землі в центрі Франківська під нову грандіозну забудову.

6572 7
28.09.2024
Вікторія Матіїв

Про свій досвід еміграції у Сполучені Штати Америки журналістці Фіртки розповіла прикарпатка — 23-річна Тіна Любчик.  

2865
19.09.2024
Вікторія Косович

Про те, як великі компанії й підприємства області розвивають свій бізнес, удосконалюють виробництво та експортують свій товар в Європу та інші країни в умовах повномасштабної війни, розповідає Фіртка.  

2485

Привиди стали  головними героями книжок та фільмів. Враховуючи, що привидом вважають душу померлої людини, то цікаво дізнатись  християнське бачення цього феномену  і знайти згадки про це у Біблії.

281

Протягом місяця на різноманітних інтернет-ресурсах та соцмережах розкручується тема «гоніння на православних і заборона УПЦ». Почався цей галас відтоді як Верховна Рада ухвалила законопроєкт №8371 про регулювання діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у росії.

1108

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

2210

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

3009
17.10.2024

Інфляція на споживчому ринку у вересні 2024 року порівняно із серпнем, як на Прикарпатті, так і в Україні становила 1,5%, з початку року — 7,2% та 6,5% відповідно.  

563
11.10.2024

Загалом господарства Прикарпаття зібрали понад 65 тисяч тонн зернових і зернобобових культур з площі 109 тисяч га.  

844
07.10.2024

Макаронні вироби бувають різних форм та розмірів, і кожен з них ідеально підходить для конкретних типів страв.  

866
18.10.2024

В Україні набув чинності закон "Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій" № 3894-IX, який передбачає припинення діяльності на території України релігійних організацій, пов’язаних з Російською православною церквою.    

626
15.10.2024

Більшість українців — 61% — підтримують ідею, щоб в Україні існувала лише одна Православна церква.  

1961
10.10.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

34469
04.10.2024

Від початку повномасштабного вторгнення Росії 1 123 релігійні громади перейшли з Української православної церкви московського патріархату до Православної церкви України.  

1267
21.10.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

27261 1
22.10.2024

В органах прокуратури може бути в три рази більше осіб з інвалідністю, ніж в середньому серед населення, а серед начальників – 38%.

231
19.10.2024

Очікують на покращення діяльності — 9% мешканців заходу. Про погіршення діяльності сказали 6% мешканців західних регіонів.  

390
16.10.2024

Президент Володимир Зеленський у Верховній Раді представив план перемоги.  

2111
14.10.2024

Серед мешканців заходу довіра до президента України Володимира Зеленського залишається на рівні 58%.

1093