Чим займались депутати на виїзній сесії Івано-Франківської обласної ради у Вигодському лісгоспі (фоторепортаж+відео)

 

 

Сьогодні, 21 жовтня на базі державного підприємства “Вигодський лісгосп” в селищі Вигода Долинського району, відбулась десята сесія обласної ради.

 

Перед засіданням депутати оглянули лісові угіддя, зокрема обранцям показали, як вирощують молоді саджанці, а також процес маркування деревини, передає Фіртка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також депутати відвідали інтерактивну виставку, після якої голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич з головою Івано-Франківської ОДА та депутатським корпусом та спільно з запрошеними очільниками Закарпатської та Полтавської областей висадили хвойну Алею соборності.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Близько 12 години розпочалась сесія. На початку засідання керівництво області обмінялось із запрошеними гостями подарунками та підтвердили партнерські стосунки між Івано-Франківською, Закарпатською та Полтавською областями.

 

Приступивши до розгляду питань, спершу зареєстрували нового депутата Івано-Франківської обласної ради від партії УКРОП Миколу Йосиповича Сухоцького.

 

За словами першого заступника голови облради Василя Гладія, ОВК прийняла постанову про заміщення депутата обласної ради.

 

Депутати одноголосно підтримали рішення, а голова обласної ради вручив Миколі Сухоцькому депутатське посвідчення.

 

Нагадаємо, на позачергових виборах до Верховної Ради переміг укропівець Віктор Шевченко, який склав повноваження депутата обласної ради.

 

 

 

 

 

 

Опісля начальник Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства Олексій Голубчак розповів про стан лісових ресурсів на території області. Зокрема зазначив, що експорт деревини припинений, окрім експорту сосни.

 

Також просив підтримки депутатів щодо звернення Асоціації деревообробників Прикарпаття спільно з управлінням до Держлісагенства з пропозицією створення нового ринку деревини, до якого мали б доступ усі учасники ринку.

 

«Наші підприємства області припинили експорт деревини повністю. Ми можемо з впевненістю сказати, що ми працюємо ефективно», - запевнив Голубчак.

 

Чиновник торкнувся й теми звинувачень у незаконних рубках дерев.

 

За його словами, зараз у області 545 підприємств займаються лісозаготівлею та 1415 підприємств лісопереробною діяльністю.

 

«А у 90-х їх було 25 і 30 відповідно, які займались деревообробкою. Найгірша ситуація з незаконною рубкою у Косівському районі, відкриті кримінальні провадження, у нас створені групи, що працюють над виявленням», - зазначивО. Голубчак.

 

Також окреслив, як працюють у напрямку протидії несанкціонованих рубок, зокрема розповів, що на сайті управління з’являється та оновлюється інформація про стан лісу, відзначивши, що за останні кілька місяців встановлено більше 400 фактів незаконної вирубки лісу на суму близько 500 тисяч гривень.

 

Попередньо Олексій Голубчак повідомив представникам ЗМІ, що інформацію щодо вагонів з деревом можна отримати на станціях. За його словами вагони з лісом на залізничному вокзалі, фото яких періодично з’являються у соцмережах, це деревина, яка направляється до Надвірної і в напрямку Румунії.

 

У співдоповіді директор лісгоспу Олександр Матусевич наголосив на малій кількості лісівників, яка припадає на великі території лісових угідь. Також відмітив велике значення необхідності будування лісових доріг та відтворення, оновлення мішаного лісу.

 

 

Заслухавши низку доповідей та поправок до проектів рішень депутати перейшли до затвердження обласної цільової програми розвитку лісового та мисливського господарства на 2017-2021 роки. Загалом на програму спрямують понад три мільйони гривень, левова частка коштів фінансуватиметься з державного бюджету.

 

 

Після перерви депутати внесли зміни до обласного бюджету на 2016 рік, до програм соціального захисту населення та до кількох рішень облради.

 

Зокрема, внесли додаткові зміни до свого рішення щодо перспективного плану формування територіальних громад області.

 


Коментарі (0)

31.05.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поїхала до Погінського монастиря Успіння Матері Божої, де поспілкувалася з отцем Антонієм Яремчуком, ЧСВВ (Чин святого Василія Великого) — вислуженим ігуменом монастиря.  

391
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

3950
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

12528 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

2695
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

2538
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

3494

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

1458

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1774

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

2296

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1960
30.05.2024

Кулінарний хаб, де навчатимуть шкільних кухарів, запрацював на Прикарпатті.  

313
28.05.2024

Перекуси повинні бути корисними, поживними та здоровими. Це своєю чергою допоможе залишатися в тонусі та бути продуктивними.  

553
24.05.2024

Посівна кампанія в Івано-Франківській громаді в розпалі.   

467
01.06.2024

Журналістка Фіртки поїхала до Погінського монастиря Успіння Матері Божої, де поспілкувалася з отцем Антонієм Яремчуком. Так, священник розповів про ставлення Церкви до дошлюбних статевих стосунків. 

119
27.05.2024

Згромадження Сестер Пресвятої родини виникло у 911 році, засновницею є сестра Текля Юзефів.  

578
24.05.2024

Цьогоріч Молитовний сніданок відбувся під гаслом “Незламність. Віра. Стійкість”.  

1092 2
19.05.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

9498
01.06.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

21193
29.05.2024

"Українська правда" дослідила, як Офіс президента України впливає на інформаційну політику медіа, зокрема через інформаційне агентство "Укрінформ".  

374
26.05.2024

Російські окупаційні війська не досягли заявленої кремлівським правителем Владіміром Путіним мети щодо створення "буферної зони" на півночі Харківської області.  

376
24.05.2024

Як наголосив президент, "захист життя повинен мати всі необхідні інструменти, щоб дійсно перемагати терористів".

532
19.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

994