Завідувача Івано-Франківського садочку «Віночок» звинуватили у корупції

 

Завідувачка Івано-Франківського садочку № 36 «Віночок», що по вулиці Целевича 16 звинувачують у вимаганні та хабарництві.

 

Про це інформаційному агентству «Малакава» заявив один із батьків, дитина якого відвідує даний садочок.

 

Зокрема, він обурений тим, що батьки здають гроші на встановлення бойлерів, адже через їх відсутність обіцяють закрити дошкільний заклад, також, якщо дитина не відвідує платних уроків хореографії, то під час свят дитина просто сидить на стільчику.

 

«Чи існує такий закон, що коли батьки не здадуть гроші на бойлера в садку, то його закриють? А хіба це не проблеми міського відділу освіти? Також, ми платимо  по 30 гривень щомісяця і хто не платить, той на урок хореографії не ходить і на святах не танцює, а сидить на стільчику. І ще там платять зате, щоб попаски в садочок тому що діти з Підлісся, Загвіздя, Угринова і Ямниці мають місце, а діти, що проживають на Цилевича, Тролейбусній та Хіміків мають платити, щоб попасти в садок.  Я знаю суму від 800 до 3000 гривень, але подейкують самі вихователі, що цього року була і сума в 5000 гривень. Крім взятки, вона ще хоче і 300 гривень благодійного внеску і ще здають на якісь потреби групи хоча порошок мило і папір туалетний дає держава», - розповідає батько.

 

Як повідомили в управління освіти, санітарно-епідеміологічна станція і справді обіцяє закрити садочок і завідувачка була змушена звернутися до батьків за допомогою, адже в управлінні освіти не було коштів на встановлення бойлерів.

 

«Ми неодноразово отримували приписи від санстанції. В управління не було усіх коштів для встановлення бойлерів, тому і звернулися до батьків. Але на разі, ніхто вже гроші не збирає, хіба до здають ті, що ще не принесли. Крім того, завідувач відповідає за кожну копійку. Звичайно, у цьому садочку слабша матеріальна база, ніж у інших, можливо, тому і виникають проблеми. Якщо батькам відомі факти недобросовісності завідувача, то нехай звертаються в управління освіти і ми все з’ясуємо», - запевнила Галина Сич, головний спеціаліст з питань дошкільної освіти управління освіти Івано-Франківська.


28.05.2012 5352 31
Коментарі (31)

Наталя 2012.05.28, 15:16
Повністю погоджуюся із висловленням батька.Окрім того завідувачка некоректно поводить себе на батьківських зборах, хамить та принижує батьків...такій особі не місце в такому закладі!!!За 30 років немає ніяких змін в благоустрою садка...всі роботи проводяться за участі благодійного-примусового внеску батьків!!!Чому міністерство освіти не виділяє гроші???
Оксана 2012.05.28, 15:30
Чиста правда!!!Будівля в поганому стані...не проводиться ніяких ремонтних робіт!!!На бойлери увагу звернули, а те, що деякі елементи будівлі знаходяться в аварійному стані-ніхто не звертає уваги (до першого нещасного випадку)!А завідуючій пора на пенсію...вона взагалі нічим не займається!!!
Inna 2012.05.28, 17:19
Повністю підтримую!!Тим старим П..Д.нкам пора уже вдома сидіти!!!А що витворяє завідуюча з мадярського садка !Хамка.без грошей у неї ніхто непроходить.там все в доларах!!!
Марго 2012.05.28, 17:36
Ой.а у нашому садочку завідуючу виводять у понеділок з таксі і вона до пятниці ночує у кабінеті.Невже немає у місті гідної заміни-молодих енергійних.А бабульок на заслужений відпочинок!Вони я думаю і так забезпечили свою старість!!!!!!!!!
мама 2012.05.28, 20:05
те що робить завідувач 6 школою садком взагалі не вкладається ні в які рамки все в баксах в школу стільки в садок - стільки , а управи на неї нема
Таня 2012.05.28, 21:14
Управління освіти за садок забуло, навіть бібліотеку не висилело. І відкрито заявляє , що коштів не дає.Напишіть будьласка в якому садку дають гроші на мило , порошок. Моя дитина ходить в групу Калинка, садочок Віночок. Я здаю на миючі , канцтовари.А держава нічого не дає.
Саня 2012.05.28, 22:07
Видно батька уже дістали побори у садку раз наважився вголос про це говорити. Молодець. Така ситуація практично у кожному садку. Постійно всього не вистачає... Вихователі нагліють спираючи все на недофінансування дошкільних закладів. При цьому, дорогі читачі, зверніть увагу на скромні торбинки, з якими ці панянки повертаються додому)) Руки у бідолах обриваються від кількості котлет, сосисок, м"яса і т.д. А на ранок знову як ті поліцаї зустрічають батьків - ви ще 50 грн. винні, 20, 30, 100, ... замість розповісти про дитину, щось порадити, підказати. Їжте, дорогенькі, нехай хоч вилазить))))))))))))
Алік 2012.05.28, 22:28
Я б запропонував журналістам провести своє розслідування , поспілкуватися з батьками . Я думаю було б багато фактів роботи даного завідувача і її хамської поведінки ю Таким людям неможна довіряти своїх дітей !!!
Читач 2012.05.29, 07:50
Починаючи з влаштування у садочок починається хабарництво. А від прокуратури та інших правоохоронних органів ніякої реакції. Як результат вся держава корумпована. З садочку виховують майбутніх корупціонерів.
наталЯ 2012.05.29, 08:59
Чому міністерство освіти не виділяє гроші???для початку треба прийти в міністерство...а для чого йти як можна зібрати з батьків,,і взагалі всі кошти що здають бать мають йти через банк а не вруки вихователям чи завідувачці....можна попробувати звернутися до меценатів,до дипутатів,а для чого? Є БАТЬКИ.ВОНИ ЗДАДУТЬ..PS.в садку як в армії е два правила :ПЕРШЕ правило: командір завжди прав(завідуюча завжди права)друге правило:якшо командір не прав то дивись перше правило)))а якщо ти не згідний то ти "ворог"народу
Анна 2012.05.29, 15:17
про цей садок нічого нечула поганого ,поки неприйшлося самій на власні вуха почути як розмовляють з дітьми вихователі і няньки:дитина попісяла під час сну то її налупили по попі і насварили,нехоче їсти лякають ,несплять лякають,і саме головне випитують у дітей про бітьків (що роблять чи свариться мама з татом і таке інше)Це вони зранку тільки такі "ПУШИСТІ" і привітні а під час дня роблять що заманеться.
Виктор 2012.05.29, 16:17
ЧТОБ НЕБЫЛО СТРАШНО ЗА ДЕТЕЙ ПОСТАВЬТЕ КАМЕРИ В КАЖДУЮ ГРУПУ И ТОГДА БУДЕТЕ ЗНАТЬ ЧТО ТАМ ТВОРИТСА..........
тетяна 2012.05.29, 18:50
а чому у садку №36 слабша матеріальна база???він що не для таких самих діток як у інших садках чи просто завідувачка погано просить від міськради(боїться на пенсію)
Іван 2012.05.29, 21:46
вмене сусідка працює на кухні в садку на Целевича ,так ось зранку в ліфті вона їде з сумочкою на плечі а коли дружина гуляє з дитиною на вулиці то наша сусідка повертається з двома торбами таке враження що вона їде з села..і так щодня....злодії
людочка 2012.05.30, 16:51
і я також підтримую щоб у групах камери встановити так спокійніше буде батькам віддавати дітей на виховання вихователям
таня 2012.05.30, 21:33
Моя дитина відвідує садок з ясельної групи і без хабаря.Годують добре. Дитині вже 6 рочків , і вона дуже любить садівську їду. Я була на зборах де мама всякими словами ображала завідувача, але сама сказала, що в садок прийшла без хабаря. А тепер щей пише що завідувач хамка. Причому тут завідувач до фасаду? Садок закривають , управління коштів не дає.А травлять між собою завідувача і батьків!!! А управління з санстанцією дають виговори і штрафи. Чому навіть бібліотеку і ту незабирають??????
Оксана 2012.06.01, 00:01
Оце Ви не загінайте!!!Хто обзивався то це завідувачка...не забріхуйтесь!Я теж там була!А мама сказала те про що ніхто не наважувався сказати у вічі, зато поза стінами говорять те саме!Існує таке поняття, як страх...А такі люди як ВИ взагалі відносяться до категорії-ті, що без мила залізуть куди накажуть!Почитайте коментарі-статистика проти ВАС!!!
тарас 2012.06.01, 16:28
Молодець Євген,подивіться які вони.....упаковані ідуть з роботи,ні стида ні совісті.
наталя 2012.06.01, 18:02
ТАНЯ:якщо ваша дитина любить їду що годують всадку то тоді вмене скаладається враження про те як готуєте ви сама,бо моя дитина їсти садкову їжу нете шо нелюбить вона каже що як їсть то аж чуть неригає...а поповоду зборів то мама яка щось говорила то є смілива мама а всі що підтримували завідуючу то ті хто з Угринова Загвіздя і ямниці вони попали за хабар і мусять "лизати"вони як ті гієни підступні і підлі..а завідуюча невела себе як педагог.
таня 2012.06.01, 20:20
Здивую Наталю, але в садку вже три роки,як немає дітей з Ямниці чи Загвіздя, а Угринів відноситься до міста.Завідувач не працює з вашою дитиною. Якби ви сварились і жалілись на вихователя .А Завідувач не контактує з дітьми. А якщо дома ви годуєте дитину хімією то вона і капрзує від їди без майонезу і т. д. Нормально вихована дитина їсть в колективі і по режиму , відмовляючись тільки від вибраних продуктів.Почитайте меню ,попробуйте самі нарешті те що готують , і ви зрозумієте.Замість того щоб обливати брудом Завідувача, яка зробила бойлери до 1 червня . А управління не давши ні копійки прийшли Микула і Савка ,порахували бойлери . І єдине що вашими руками зїдають її. А за кошти з управління мовчок.Таке враження , що ви там сидите І пишете замовлення.
Читач 2012.06.02, 00:03
Шановна, що ви вигадуєте...немає дітей з області-це смішно!та в кожній групі по дитині...хто хоче себе захистити то це ВИ...Ви хоча б комент читаєте?Проти Вас не те що більшість...проти Вас всі!!!Та це і не дивно...брешіть далі...це у Вас краще виходить!
катя 2012.06.02, 07:09
Не можу зрозуміти, чому батьки обливають брудом 36 садок і Завідувача, адже в пасічній це садок де найменше збирають коштів з батьків.І батьки які немають грошей на хабар в 6 чи 34 , ідуть в 36 садок. І про це знає вся Пасічна.
Макс 2012.06.02, 12:48
У шостому садку збирають з випускників по 15о гр на ремонт. А як вкладали вікна , то з кожного батька збирали по 100 доларів . і на протязі начання постійно збирають. А чому в 36 такий крик??? Хтось сильно хоче на місце зави!!!!!!!
тарас 2012.06.05, 17:51
ТАНЯ-ВИ ТАКА ПРОІНФОРМОВАНА В ПЛАНІ ЧИ Є ДІТИ З ЯМНИЦІ ТА ЗАГВІЗДЯ ЗА ТРИ ОСТ РОКИ ЩО АЖ СМІШНО ХТО ВАМ ПРО ЦЕ РОЗПОВІДАЄ???ХОЧА У ВСІХ ХТО ЦЕ ЧИТАЄ Є ЗДОГАДКИ ХТО ТОЙ ІНФОРМАТОР .(ТОЙ КОГО ЗАХИЩАЄТЕ -НАПЕВНО)І НАРАХУНОК КОНТАКТУ ЗАВ З ДІТЬМИ --ЇЙ НЕПОТРІБНО КОНТАКТУВАТИ З ДІТЬМИ БО ДІТИ ГРОШІ НЕДАЮТЬ ВОНА КОНТАКТУЄ З МАМАМИ-МЕЦЕНАТАМИ...
ОЛЯ 2012.06.05, 17:55
МАКС-то напевно у 6 садку усі такі боягузи що здають або просто мають лишні кошти,а у 36 батьки не ЛОХИ і не ведуться на ці розводи що якшо нездасте то садок закриють і батько сміливий що про це написав
гість 2012.06.05, 20:13
Якщо батьки не лохи, то чого вони не вимагають гроші на бойлери в управлінні освіти !!!! Не піде батько до Микули , а пише всякі дурниці , неназиваючи себе. То фасад не такий, то діти не ті, то завідувач хабарі бере?????А де факти? Просто замовлена стаття Микулою, бо дуже хоче когось свого на місце завідувачки, ось і почали .А кошти дали???? І не збирається.НІ КОПІЙКИ!!!!!!!!! Ні стида ,ні совісті немають! Шантажують батьків , Завідувача , персонал.Закривають неповідомивши садок,травлять батьків. А хто має дати гроші? Пані Микула ,яка вважає що вона ні причому!!!! Микулу і Недоступа за зговір і діяння такі треба судити!!!Ось чого повинні добиватися батьки!!!
іруся 2012.06.05, 20:51
Дійсно дивні дискусії!! Просто зава пенсіонер, от і Микула травить. Чому управління освіти не виділяє ніяких коштів????? Що зробила сама ПАНІ МИКУЛА щоб допомогти садку??? A може треба замінити керівництво освіти, адже вони отримують немалі зарплати І за що?????
оксана 2012.06.07, 20:37
добиватися грошей справа насамперед де батьків а Завідувачки,якби вона була розумним керівником ,то зібралаби батьків і пішли всі разом під стіни білого дому,але завідуюча сама тремтить як чує за білий дім от і вижимає всі соки з батьків.
ІРУСЯ 2012.06.26, 21:24
Садок класний! Моя дитина іде цього року до школи. В садку навчилась читати, вирізати, малювати.У них в групі навіть компютер є. Додому не забереш. Дружно дітки жили. Дякуємо. І навіщо обливати брудом людей?
василь 2012.06.29, 16:21
ото начитався ваших дискусій і хочу ще від себе сказати... ситуація в садочках у всіх така! Провести журналістське розслідування - підтримую! Камери поставити - також здам гроші! Впевнений, що більша половина садочків міста залишиться без керівництва. Звинувачувати без конкретних фактів людину - тупо і підло... маєте факти - несіть куди треба, а не плещіть тут язиками... Влаштовувати показовий розстріл на прикладі 36 садка - думаю задумка міста (Микули, Недоступа, Вереса, кого хочете, на ваш вибір)... Садочок великий, завідувачка пенсійного віку, сильно впиратися не буде, хабарів не бере (поки не доведено зворотнє!!! можете довести - доводьте там де треба, а не тут), можна наїхати... (за задумом - садочок великий, хабарів можна набрати неміряно, а людинка для цього уже певно є на примітці) а на питання чому вчаться діти з Угринова і Ямниці (і т.д.): садок №36 - колишній відомчий садок ямницького цементно-шиферного... його передали на баланс міста але ЦШК і далі шось там платить за садок... то яке моральне право мала завідувачка не брати дітей працівників ЦШК, де би ці діти не жили??? ото вам і відповідь... зрештою, то була стара система, а садок уже на балансі міста - якшо нова шось змінить - добре, ні - боріться за правду ФАКТАМИ!!! а не отакими замовними статейками... дієвіше буде... а то наїхати на завідувачку - просто... А тепер питання: а куди подівся садок на Тролейбусній (від ТОСу)?? Передали медакадемії під корпус. чи законно - питання до органів... і скептикам: моя дитина пішла в садочок №36 без хабаря і не біжить додому голодна як собака. А бібліотеку таки треба забрати!!
таня 2012.06.29, 21:09
Соромно за державу ,коштів на садки не виділяють, а вимагають. Яке право має батько ділити дітей по прописці, набрали групу , і куди ще набирати. Всі діти мають право на дошкільну освіту!!!!Це не значить ,що якщо дитина дальше живе від садка, то її мають виганяти, для тої що живе ближче.Навіть якщо дитина живе на другому кінці міста вона має право відвідувати той садок який вибрали батьки.(ближче до роботи, до бабусі). Треба будувати садки , а не травити Завідувачку!!!
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

875
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

676
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1789
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3117
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2501
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2485

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

139

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

672

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

639

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1512
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

265
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

609
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

568
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

270
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

334
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26974
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

794
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19625
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

367
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

354
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

682
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1179 1