"Ураган" програє "Локомотиву" у другому півфіналі Екстраліги (відео)

 

 /data/blog/52327/bcefc0fb81caa5d1c3bc44f10dd35743.jpg

 

Якщо пригадати серію історію зустрічей у плей-офф між "Ураганом" і "Локомотивом", то харків'яни перед другим матчем опинилися в ситуації з чимось схожою з тією, що мала місце в минулому сезоні. Тоді, нагадаємо, команда Євгена Ривкіна після трьох матчів поступалася 1:2, і опинилася в тому становищі, коли права на помилку немає.

Ось і в Черкасах, після поразки напередодні в серії пенальті, харків'янам потрібна була тільки перемога для продовження боротьби, в той час як франківці могли забезпечити собі путівку у фінал вже в п'ятницю. Але в такій критичній ситуації ще невідомо кому легше - команді, якій уже нема чого втрачати, або тому, хто вже зробив один крок до фіналу, але, по-перше, який непростий ще потрібно зробити другий, а, по-друге, чи не промайне у кого з футболістів в голові думка, що, мовляв, якщо сьогодні програємо, то це ще нічого страшного.

Для початку, як завжди, про кадри, які у футзалі ой як важливі. Незважаючи на 5 жовтих карток напередодні, склад "Урагану" не зазнав змін. А ось у "Локомотива", відбувши дискваліфікацію, повернувся Олександр Сорокін, але після четвертої картки не мав права грати Микита Шпигар. Плюс невизначеність була зі станом бразильця Бето, який у першій грі отримав мікротравму.

Неймовірно бурхливим вийшов початок матчу, коли протягом першої хвилини було нанесено 4 удари по воротах. А після виходу харків'ян "два в один" пошкодження отримав голкіпер "Урагану" Кирило Ципун, якому медики протягом двох хвилин надавали допомогу. Для франківців все обійшлося, і Ципун продовжив гру.

Менше двох хвилин провели на майданчику перші четвірки, як тренери провели зміну, і на третій хвилині Морено і Камеко отримали по жовтій картці за надмірно жорстку боротьбу в середині майданчика - така була профілактична міра арбітрів, щоб трохи погасити надмірні пристрасті. На 6-й хвилині суперники обмінялися по-справжньому гольовими моментами. Спочатку Білоцерківець після передачі Дмитра Сорокіна вивалився на ударну позицію, але з семи метрів пробив у Ципуна. А незабаром прийшла черга вступати в гру Іваняку, котрий відбив м'яч після виходу Шотурми один на один трохи правіше центру.

Через хвилину - ще два небезпечних моменти. Білоцерківець після кутового примудрився з трьох метрів пробити вище воріт, а в атаці Роніньо, опинившись віч-на-віч з Іваняком, пробив у воротаря, який своєчасно вийшов під удар. На 11-й хвилині знову в центрі уваги Ципун. Гарматний удар Кісельова справа був відбитий перед собою, на добиванні перед Камеко бив у порожній кут воріт - але Ципун встиг підставити руки, і м'яч полетів на кутовий. На 12-й хвилині двічі довелося вже вступати в гру Іваняку: на його рахунку два відбитих удари - спочатку Морено, а потім куди більш небезпечного пострілу від Роніньо.

Суперники і надалі продовжували демонструвати по-справжньому ураганні швидкості, і тримали в напрузі не тільки воротарів, але і тих нечисленних фахівців футзалу та журналістів, які були присутні на грі в Палаці спорту "Будівельник". А те, чого не вистачало такого матчу - голи - відбулося на 18-й хвилині. Кісельов все зробив сам - на лівому фланзі відібрав м'яч у Роніньо, пробіг уздовж бкововї лінії і потужно пробив майже від бровки. Ципун начебто і відбив м'яч, але зафіксувати його не зміг, і той опинився за лінією воріт - 0:1. Всю 20-ту хвилину гри "Ураган" провів на половині "залізничників", але завдати хоча б одного удару по воротах Іваняка не було ані єдиного шансу. 0:1 - мінімальна перевага "Локомотива" після першого тайму.

А до двох м'ячів вона виросла вже на початку другої половини. Білоцерківець перехопив м'яч у Роніньо і зробив передачу в штрафну на Сірого, і той пробив в дотик, не залишив шансів Ципуну - 0:2. На 25-й хвилині "Ураган" цілком міг відіграти один м'яч. Валєнко після багатоходової комбінації з 7 метрів пробив, але Іваняк вийшов з воріт і в шпагаті ногою відбив м'яч на кутовий. Розчарування одних і радість інших - це треба було бачити.

"Ураган" став в атаці трохи заграватися, і Ципуну довелося вибігати за межі штрафного майданчика, щоб зірвати вихід Олександра Сорокіна сам-на-сам. Не змогли використати харків'яни і вихід "три в два". А на 29-й хвилині наполегливі зусилля "Урагану" все ж принесли результат. Павлюк завершував зусилля своїх партнерів ударом з середньої дистанції, м'яч влучив у ногу Журби, від якої рикошетом, повз Іваняка, закотився у ворота - 1:2.

Івано-франківці, підбадьорившись досягнутим, ще активніше навалилися на ворота "Локо". Але і в харків'ян з'явився простір для контратак у відповідь- знову ж кілька випадів "залізничників" "два в одного" залишилися нереалізованими. На 33-й хвилині Журба сповна реабілітувався за автогол. Саме після його удару з кутового м'яч від ноги Кордоби влетів у сітку - ще один м'яч у свої ворота - 1:3!

Сергій Гупаленко тут же кинув Валєнка на майданчик п'ятим польовим гравцем. Перша спроба ледь не обернувся голом у "ураганівські" ворота, але Королишин встиг вибити м'яч, що летів у рамку, після удару Іваняка. На 36-й хвилині Дмитро Сорокін в штрафній збив Валєнка. Пенальті вийшов бити Макаєв, а у "Локомотива" в "рамку" вийшов Литвиненко. Дуель залишилася за харків'янином - удар Макаєва прийняла на себе штанга воріт!

"Ураган" продовжував грати з п'ятим польовим до останніх миттєвостей гри, але ближче всього до голу був Валєнко, найсильніший удар якого прийшовся в руки Іваняку, а вже від них м'яч влучив у поперечину. 3:1 - перемога "Локомотива", тож переможець у цій парі буде названий у третьому матчі, який відбудеться 17 травня.

 

 

Анатолій ПОДВОЙСЬКИЙ, futsal.sport.ua.


17.05.2014 746 0
Коментарі (0)

17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

679
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11199 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1894
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1790
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2791
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4647

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

412

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1087

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1496

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1360
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1742
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1560
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1268
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

642
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

721
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1910
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

2233 10
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20408
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

389
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

734 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

775
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1120