"Ураган" переміг харківський "Локомотив"

 

 

Цілих п'ять очок розділяли в турнірній таблиці "Ураган" і "Локомотив", які при цьому були сусідами. Однак якщо врахувати, що харків'яни провели на дві гри менше, все для них виглядало поправним, справа була лише за "малим" - потрібно було вигравати в Івано-Франківську.

 

Як це робити, "залізничникам" знайоме - ще пам'ятний четвертий матч серії плей-офф минулого сезону, коли на межі поразки в ній "Локо" забив франківцям три сухих м'ячі. У свою чергу, рівно 11 матчів "Ураган" вже не може здобути перемогу над командою Євгена Ривкіна (мова тут про основний час і більш вдале пробиття серій пенальті не рахуємо).

 

Тому, багато говорити, наскільки бажані три очки були для підопічних Сергія Гупаленка в цьому поєдинку, немає жодного сенсу.

 

Саме це бажання, швидше за все, і зумовило перевагу "ураганівців" у перші хвилини. Вже на третій хвилині в кілька передач Сімку вивели на ударну позицію, але Іваняк ногою встиг відбити м'яч. Але ще через хвилину голкіпер гостей не зміг виручити свою команду. Макаєв в центральній зоні п'ятою покотив м'яч на Кордобу, і той у падінні, метрів з восьми відправив м'яч у верхній кут - 1:0.

 

Така ж комбінаційна гра у "залізничників" не йшла, тому своє щастя їм доводилося шукати іншим шляхом. На 6-й хвилині Кісельов дуже пристойно пробив зі штрафного, Ципун в чудовому стрибку витягнув м'яч з верхнього кута. Але куди небезпечніше згодом був випад "Урагану", який завершував Кордоба. Іваняк вчасно вийшов з "рамки" і від нього м'яч влучив у хрестовину.

 

Вкотре в іграх за участю "Локомотива" доводиться говорити про фоли. Не раз і не два вже доводилося бачити, як харків'яни дуже швидко, і часом необгрунтовано колекціонують порушення, що призводить до того, що потрібно відходити від обраної тактики на гру. На диво в Івано-Франківську на п'яти фолах "Локо" заграв упевненіше, а от господарі не змогли витиснути дивіденти зі складного становища суперника. На 16-й хвилині франківці провалилися на лівому фланзі, що дозволило Сірому вийти на рандеву з Ципуном - голкіпер зіграв вище всяких похвал. А ось через три хвилини він виявився безсилим. Олександр Сорокін, з одного боку, пробив не дуже сильно, але з іншого - Білоцерківець встиг перекрити огляд Ципуну (ще недоречно перед ним опинився й Будняк), і м'яч таки знайшов шлях у ворота - 1:1.

 

Залишалося грати в першому таймі трохи більше хвилини, але господарі ледь не вийшли вперед. І знову Кордоба опинився на вістрі, бив майже з дуги, але по центру воріт - Іваняк був у потрібному місці і відбив м'яч. Нічийний рахунок після першого тайму не був на руку жодній з команд. "Локомотиву", як говорилося вище, потрібно наздоганяти, "Ураган" зовсім був не проти взяти 3 очки у суперника, що знаходиться не в оптимальному стані. Тому, вектор гри був тільки вперед в обох команд. М'яч практично не затримувався в центрі майданчика, а при будь-якій можливості футболісти пробували бити по воротах. Частіше за все не дуже небезпечно, а ось на 25-й хвилині Макаєв опинився віч -на-віч з Іваняком, і якщо перший удар франківця припав у воротаря, то повторний в штангу.

 

На 29-й хвилині чаша рівноваги хитнулася на користь господарів. Роніньо на лівому фланзі тонкою передачею знайшов на лінії штрафного Кордобу (Роман в цей вечір грав просто натхненно), "ураганівець" виконував майже що пенальті - Іваняк виявився безсилим - 2:1.

 

Господарі отримали можливість зіграти від оборони, через хвилину провели контратаку, Будняк з меж штрафного намагався переграти Іваняка, але з двох метрів, правда, з гострого кута, не влучив у ворота. Минуло кілька секунд - весь зал схопився за голову. Це Кіндратів без перешкод бив у падінні з чотирьох метрів - як капітан "Урагану" відправив м'яч вище воріт, залишається загадкою. 33-тя хвилина встигла як засмутити численних уболівальників, так і порадувати їх. Спочатку Сірий м'яко скинув м'яч під удар Шпигарю, і той ударом з носка пробив Ципуна - 2:2.

 

У першій же атаці у відповідь - караульний провал "Локомотива" в обороні! Сімка, навколо якого в радіусі п'яти метрів був тільки Іваняк, одним дотиком прийняв м'яч і другим пробив під поперечину - 3:2.

 

Наставник "залізничників" прийняв рішення, що в цій ситуації треба брати тайм-аут. Коли команда гостей після нього не змогла загострити ситуацію, її загострив Євген Ривкін, перейшовши на гру з п'ятим польовим. До цієї тактики "Локомотиву" доводилося вдаватися в цьому сезоні не раз - команду вона не виручила жодного разу, частіше оберталося пропущеними м'ячами.

 

В Івано-Франківську харків'яни у порожні не пропустили, але і створити біля воріт Ципуна при "п'ять на чотири" нічого не змогли. 3:2 - перша після січня 2012 перемога "Урагану" над "Локомотивом", розрив між ними зріс до 8 очок, а ось на місцях у турнірній таблиці це ніяк не відбилося, франківці як і раніше треті, "залізничники" - четверті.

 

Анатолій ПОДВОЙСЬКИЙ, futsal.sport.ua


29.11.2013 911 0
Коментарі (0)

15.07.2024
Тетяна Дармограй

Громадяни мають оновити три основні категорії своїх даних — місце проживання, номер телефону і, за наявності, електронну адресу.

5207 1
29.06.2024
Вікторія Матіїв

Як змінилась робота ЦНАПу в умовах війни, з якими викликами стикнулись, які послуги є найпопулярнішими та як у ЦНАПі оновлюють дані військовозобов'язані, журналістка Фіртки розпитала у директора Департаменту адміністративних послуг Богдана Пителя.

1841 4
08.06.2024
Вікторія Косович

Робота рятувальників займає одну з ключових ролей у забезпеченні добробуту суспільства, адже від їхньої оперативної реакції залежить найцінніше — людське життя. Про виклики героїчної професії у час повномасштабної російсько-української війни, журналістка Фіртки поспілкувалася з речницею Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області Христиною Перцович.

4051 3
31.05.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поїхала до Погінського монастиря Успіння Матері Божої, де поспілкувалася з отцем Антонієм Яремчуком, ЧСВВ (Чин святого Василія Великого) — вислуженим ігуменом монастиря.  

3176 2
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

7970 2
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

20301 29

Багато християн протягом свого життя намагається потрапити в місця пов’язані із життям Ісуса Христа або Його учнями. Серед найважливіших місць займає Єрусалим — місто, в якому помер і Воскрес засновник християнства.  

282

Поняття святості, як певної інакшості, духовної досконалості присутнє у різних релігіях.   

824

Поширений вислів «Пийте, але не впивайтеся» часто приписують Ісусу Христу. Втім, чи дійсно в Священному Писанні християн є цей вираз і яке ставлення до алкоголю і його вживанню ми бачимо у Біблії?

1917

Для того, щоб відправляти Зеленського «з речами на вихід», треба запропонувати – а що далі? В умовах війни ми не можемо припустити, щоб країна жила без Президента, яке б прізвище він не мав. 

2396
24.07.2024

Гречаний чай — це корисний і смачний напій, який поєднує у собі багатство вітамінів і мінералів з приємним ароматом. Корисні властивості роблять його незамінним джерелом здоров'я людини.

193
20.07.2024

Влітку під час тривалих вимкнень електроенергії деякі продукти в холодильнику можуть зіпсуватися за чотири години, без нього — за дві.  

702
17.07.2024

Інфляція на споживчому ринку у червні 2024 року порівняно із травнем цього року на Прикарпатті становила 2,5%, з початку року — 4,9%, в Україні — 2,2% та 4,3% відповідно.  

483
23.07.2024

На початку серпня відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої в Крилосі, яка щороку об’єднує у молитві тисячі вірян.  

18388
19.07.2024

У суботу, 20 липня, християни відзначатимуть День пророка Іллі.  

985
15.07.2024

Отець Антоній Яремчук — вислужений ігумен монастиря та парох парафії Успіння Матері Божої у мальовничому, чудовому відпустовому місці в селі Погоня.  

1220 1
11.07.2024

Подружжя — окреме святе таїнство, нерозривний союз, який заснований самим Господом.  

6106 3
20.07.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

23398 1
24.07.2024

Майже третина (32%) опитаних українців у травні 2024 року висловили готовність до територіальних поступок для якнайшвидшого досягнення миру та збереження незалежності.   

299
20.07.2024

Депутати Верховної ради у першому читанні підтримали законопроєкт, в якому йдеться про угоду зі слідством у провадженнях про корупційні злочини. Сім із десяти обранців з Івано-Франківщини проголосували "за".  

997 1
18.07.2024

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт №11340, який дозволятиме підозрюваним у корупційних злочинах чиновникам йти на угоду зі слідством та сплачувати штраф за скоєне правопорушення.  

1187 4
16.07.2024

Зауважимо, соціологи, які опитали понад дві тисячі респондентів, наголошують, що «це думка тилу».

503