"Ураган" не зміг перемогти в Луганську

 

/data/blog/43089/a5ce137f034354c09dc65fb34625f89d.gif

 

Перед матчем зі стану "ЛТК" надходили хороші новини: це і підписання Анатолія Доманського і повернення Володимира Разуванова. А от в "Урагану" до дискваліфікованого Ільдара Макаєва додався Роман Кіндратів, який у минулому матчі зазнав ушкодження.

 

В семи останніх зустрічах цих суперників прикарпатці незмінно святкували перемогу, тож господарі були сповнені рішучості покласти кінець цій традиції. Хоча на перших хвилинах все виглядало навпаки. Гості у перші шість хвилин буквально зім'яли свого суперника. Спочатку два гарматних постріли від Павела Будняка та Андрія Сімки - у першому випадку Петро Ільків продемонстрував дива реакції і перевів м'яч на кутовий, а другий удар прийшовся в поперечину.

 

Далі Сімка з позиції стовпа відкинув на Будняка, який тягнувся до м'яча і з дуги катнув його повз дальній кут. Не даючи господарям шансу отямитися, Роніньо з 8-ми метрів пробив трошки вище поперечини, а Петро Шотурма вибігав на ворота лівим флангом, але пробив повз ближній кут. Після такого "ураганного" початку господарі нарешті змогли перевести подих і заспокоїти гру, а головне - не пропустити. "Тиха вода греблю рве" - так і тут: на паркеті все тихо і спокійно, а "дракони" відкривають рахунок. Роман Кордоба пройшов півмайданчика, зібрав на себе двох захисників, і відкинув м'яч праворуч на Роніньо, а той запустив "парашут" з близької відстані - 0:1.

 

Цей гол активізував "телефоністів" в атаці, але все зводилося переважно до дальніх ударів, з якими справлявся Роман Колток. У канонаду "ЛТК" затесалася небезпечна відповідь "драконів": Сімка відкинув ліворуч на Євгена Валєнка, а той з дуги намагався повторити подвиг Роніньо, але перекинув і ворота. Господарі почали застосовувати високий пресинг, напруга біля воріт Колтка з кожною хвилиною зростала і… "Ураган" забив другий гол. Роман Кордоба оформив другий "асист" - знайшов самотнього Тараса Королишина, а той спокійно розібрався з Ільківим - 0:2.

 

Серйозний удар для молодих підопічних Романа Ковальчика, але його вчасно встиг замортизувати Разуванов, котрий після передачі Лазикіна підробив м'яч, просунувся до воріт і вгатив його у дальній верхній кут. За мить Сімка на рівному місці зазнає ушкодження, а закінчилася ця "чорна" двохвилинка для "Урагану" тим, що луганчани зрівняли рахунок.

 

Павло Пічкуров ударом з 9-ти метрів відсвяткував свій день народження - 2-2. На цьому команди заспокоїлися і вирішили перенести усе видовище на другий тайм. У другій половині зустрічі івано-франківці оперативно вийшли вперед - Максим Павлюк відзначив свою появу на полі точним дальнім ударом. Відповідь "телефоністів" була красномовною - Олександр Вершинін як з пращі з 15-ти метрів відправив снаряд за призначенням. Колток навіть не встиг ворухнутися - 3:3.

 

Одразу після цього місце в гостьових воротах зайняв Кирило Ципун. Далі знову невелика пауза у виконанні обох команда, а далі гойдалки, в яких варто відзначити гросмейстерську паузу Шотурми, який вичекав момент і між ніг захиснику викотив м'яч на вбивчу позицію Валєнку, проте Ільків встиг вчасно вибігти і відбити цей удар. Відчувалося, що один гол може вирішити результат зустрічі. Удар Вершиніна з 8-ми метрів прийшовся в Ципуна, а Королишин з дуги запустив м'яч під стелю "ЛТК Арени".

 

На 36-й хвилині за серце встигли схопитися уболівальники обох команд. Максим Мануйленко правим флангом вибіг віч-на-віч з воротарем, але влучив у стійку, а в атаці-відповіді Королишин, перебуваючи у схожому положенні, поцілив у поперечину.

 

За пару хвилин до кінця Будняк вийшов замість воротаря і встиг за цей час декілька разів продемонструвати свої воротарські вміння. На останній хвилині виривати перемогу вийшов навіть травмований Сімка, от тільки результат на табло так і не змінився.

 

Обидва суперники подарували справжнє видовище усім шанувальникам футзалу, і було б несправедливо, якби хтось з них сьогодні покинув поле бою повергнутим. Свято для уболівальників = головна біль для тренерів.

 

"Ураган" продовжує штормити, а тут ще й Сімка пошкодження отримав, а "ЛТК" важко даються очки, тож робота в стані обох команд продовжиться.

 

Андрій ГУЛІЙ, futsal.sport.ua


10.11.2013 944 0
Коментарі (0)

15.07.2024
Тетяна Дармограй

Громадяни мають оновити три основні категорії своїх даних — місце проживання, номер телефону і, за наявності, електронну адресу.

5216 1
29.06.2024
Вікторія Матіїв

Як змінилась робота ЦНАПу в умовах війни, з якими викликами стикнулись, які послуги є найпопулярнішими та як у ЦНАПі оновлюють дані військовозобов'язані, журналістка Фіртки розпитала у директора Департаменту адміністративних послуг Богдана Пителя.

1844 4
08.06.2024
Вікторія Косович

Робота рятувальників займає одну з ключових ролей у забезпеченні добробуту суспільства, адже від їхньої оперативної реакції залежить найцінніше — людське життя. Про виклики героїчної професії у час повномасштабної російсько-української війни, журналістка Фіртки поспілкувалася з речницею Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області Христиною Перцович.

4055 3
31.05.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поїхала до Погінського монастиря Успіння Матері Божої, де поспілкувалася з отцем Антонієм Яремчуком, ЧСВВ (Чин святого Василія Великого) — вислуженим ігуменом монастиря.  

3179 2
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

7975 2
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

20306 29

Багато християн протягом свого життя намагається потрапити в місця пов’язані із життям Ісуса Христа або Його учнями. Серед найважливіших місць займає Єрусалим — місто, в якому помер і Воскрес засновник християнства.  

285

Поняття святості, як певної інакшості, духовної досконалості присутнє у різних релігіях.   

825

Поширений вислів «Пийте, але не впивайтеся» часто приписують Ісусу Христу. Втім, чи дійсно в Священному Писанні християн є цей вираз і яке ставлення до алкоголю і його вживанню ми бачимо у Біблії?

1921

Для того, щоб відправляти Зеленського «з речами на вихід», треба запропонувати – а що далі? В умовах війни ми не можемо припустити, щоб країна жила без Президента, яке б прізвище він не мав. 

2399
24.07.2024

Гречаний чай — це корисний і смачний напій, який поєднує у собі багатство вітамінів і мінералів з приємним ароматом. Корисні властивості роблять його незамінним джерелом здоров'я людини.

197
20.07.2024

Влітку під час тривалих вимкнень електроенергії деякі продукти в холодильнику можуть зіпсуватися за чотири години, без нього — за дві.  

704
17.07.2024

Інфляція на споживчому ринку у червні 2024 року порівняно із травнем цього року на Прикарпатті становила 2,5%, з початку року — 4,9%, в Україні — 2,2% та 4,3% відповідно.  

487
23.07.2024

На початку серпня відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої в Крилосі, яка щороку об’єднує у молитві тисячі вірян.  

18393
19.07.2024

У суботу, 20 липня, християни відзначатимуть День пророка Іллі.  

986
15.07.2024

Отець Антоній Яремчук — вислужений ігумен монастиря та парох парафії Успіння Матері Божої у мальовничому, чудовому відпустовому місці в селі Погоня.  

1222 1
11.07.2024

Подружжя — окреме святе таїнство, нерозривний союз, який заснований самим Господом.  

6108 3
20.07.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

23403 1
24.07.2024

Майже третина (32%) опитаних українців у травні 2024 року висловили готовність до територіальних поступок для якнайшвидшого досягнення миру та збереження незалежності.   

301
20.07.2024

Депутати Верховної ради у першому читанні підтримали законопроєкт, в якому йдеться про угоду зі слідством у провадженнях про корупційні злочини. Сім із десяти обранців з Івано-Франківщини проголосували "за".  

998 1
18.07.2024

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт №11340, який дозволятиме підозрюваним у корупційних злочинах чиновникам йти на угоду зі слідством та сплачувати штраф за скоєне правопорушення.  

1200 5
16.07.2024

Зауважимо, соціологи, які опитали понад дві тисячі респондентів, наголошують, що «це думка тилу».

504