Україна дізналася імена переможців премії «Герої спортивного року»

 

/data/blog/51257/e3d7410524a7d995c22c5e765e33aecc.jpg

 

Вчора в «Олімпійському дворику» НСК «Олімпійський» зібралася спортивна родина України, щоб в рамках VIII Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року» вшанувати видатні досягнення вітчизняних спортсменів.

 

Яскраве дійство, організоване Національним олімпійським комітетом України та Міністерством молоді та спорту, зібрало разом видатних олімпійців різних поколінь, кожен з яких зробив неоцінений внесок в розвиток олімпійського руху України.

 

Символічно, що таке чудове свято відбулося на головній спортивній арені України – національному спортивному комплексі «Олімпійський». Саме ця історична арена у свій час приймала футбольний турнір Ігор 1980 року та саме тут палав олімпійський вогонь.

 

«Дуже приємно бачити у цій залі наших спортсменів – гордість і славу єдиної України, на чию честь піднімається державний прапор та лунає гімн, чиї звершення прославляють нас у всьому світі! Я вірю, що спортивні перемоги консолідують суспільство заради нових звершень, надихають на взаємоповагу та взаємопорозуміння і допомагають зберегти мир та спокій в Україні. Кожний з вас - вже переможець, вже герой. Дякую за самовідданість та любов до обраної справи!», - привітав присутніх президент НОК України Сергій Бубка.

 

Незважаючи на те, що цього вечора нагороди отримували спортивні герої 2013 року, першими приємні подарунки та вшанування зали відчули тріумфаторки Олімпійських ігор у Сочі, а саме наші Олімпійські чемпіонки: Олена Підгрушна, Юлія Джима, Віта та Валентина Семеренки, а також ті, хто разом йшли до цього історичного успіху – президент Федерації біатлону Володимир Бринзак та наставники збірної – Григорій Шамрай, Надія Білова та Василь Карленко. Від імені Олімпійської родини України президент Сергій Бубка і Міністр молоді та спорту Дмитро Булатов вручили дівчатам пам'ятні панно, які НОК приготував спеціально для біатлоністок. Нагороджуючи спортсменок президент НОК відзначив: «Я впевнений, що історичний успіх нашої естафетної команди став яскравим прикладом єдності різних регіонів України. Це команда, яка подарувала у непростий для країни час незрівнянні емоції та відчуття гордості за Україну. Команда, яка своїм успіхом зробила набагато більше, ніж політики та дипломати. Команда, яка стала символом сили духу, незламної волі та величі українського народу!». Після цього настала черга дізнатися імена переможців спортивного Оскару-2013.

Звісно, жоден лауреат не залишився без подарунків від організаторів заходу. «Герої спортивного року» отримали престижні нагороди – ексклюзивні статуетки та дипломи, а також подарунки від компаній МТС Україна та P&G. Найкращому спортсмену, спортсменці та переможцю у номінації «Герой українського спорту» президент хокейного клубу «Донбас» Борис Колесніков подарував новенькі автомобілі, а компанія Прем'єр готелі вручила переможцям спеціальні призи. Ця трійка та найкращий тренер року отримали ще й грошову премію від НОК України обсягом 50 000 гривен.

 

Усі присутні стали свідками яскравої концертної програми. Свої творчі привітання для найкращих спортсменів передали співачка Злата Огневич, співак Павло Табаков, Микита Рубченко, студія Анни Безсонової, танцювальний колектив «Щасливе дитинство».

 

 

Переможці Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року-2013»:

Найкращий спортсмен року

Богдан БОНДАРЕНКО – чемпіон світу з легкої атлетики (стрибки у висоту).

Найкраща спортсменка року

Олена ПІДГРУШНА – чемпіонка світу, срібна та бронзова призерка чемпіонату світу з біатлону (спринт, естафета, гонка переслідування).

Найкращий тренер року

Артем СКОРОХОД - особистий тренер Ольги Харлан (дворазової чемпіонки світу, чемпіонки та срібної призерки чемпіонату Європи з фехтування на шаблях), тренер жіночої збірної України з фехтування на шаблях (чемпіонок світу та срібних призерок чемпіонату Європи з фехтування на шаблях).

Сенсація року

Анна МЕЛЬНІЧЕНКО - чемпіонка світу з легкої атлетики (семиборство).

Найкраща команда року (збірна)

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях (Ольга Харлан, Галина Пундик, Олена Вороніна, Аліна Комащук) – чемпіонки світу та срібні призерки чемпіонату Європи.

Найкращий спортивний організатор року

Ірина ДЕРЮГІНА – віце-президент Федерації гімнастики України (за успішне проведення чемпіонату світу з художньої гімнастики в Україні, успішний виступ збірної України з художньої гімнастики на чемпіонаті світу).

Повернення року

Ібрагім АЛДАТОВ - чемпіон світу та бронзовий призер чемпіонату Європи з вільної боротьби (84кг). 

Сильні духом (паралімпійські види спорту)

Ольга СВІДЕРСЬКА – володарка 7 золотих медалей чемпіонату світу з плавання (100м вільним стилем, 150м комплексним плаванням, 200м вільним стилем, 50м вільним стилем, 50м на спині, естафета 4х50м, 4х100 зі світовим рекордом) серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

Олімпійська надія України

Аліна КОМАЩУК – чемпіонка світу з фехтування на шаблях в індивідуальній першості серед юніорів, чемпіонка світу та срібна призерка чемпіонату Європи в командній першості серед дорослих.

Неолімпійські види спорту 

Лариса СОЛОВЙОВА - чемпіонка світу та IX Всесвітніх ігор з пауерліфтингу. 


Найкраща команда в ігрових видах спорту

Хокейний клуб «ДОНБАС»

Також у цій номінації відзначили національну збірну з баскетболу.


Спортивна слава України

Володимир МОРОЗОВ (веслування на байдарках) та Людмила БОБРУСЬ (гандбол).

Герой українського спорту

Ольга ХАРЛАН – чемпіонка світу та Європи з фехтування в індивідуальній першості, чемпіонка світу та срібна призерка чемпіонату Європи в командній першості (шабля).


24.04.2014 783 0
Коментарі (0)

17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

683
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11206 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1895
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1794
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2792
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4648

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

416

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1089

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1497

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1362
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1743
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1562
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1271
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

645
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

723
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1912
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

2246 11
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20409
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

391
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

735 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

777
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1122