ТОП-18 продуктів для довголіття

 

/data/blog/86798/cd4d5ec0c0154ecb34605eaa97d00ec9.jpg?201509111113

 

Вчені переконують, що харчування відіграє неабияку роль в тривалості життя людини. Вони визначили перелік продуктів, завдяки яким люди можуть жити довше.

Ґрунтуючись на результатах досліджень фахівців на тему здорового харчування і його впливу на довголіття людини, видання Time склало рейтинг, у який увійшли 18 кращих продуктів.

Броколі є потужним імуностимулюючим і антираковим продуктом, який запобігає розвитку виразки шлунка.

Регулярне вживання лосося, а також іншої риби, багатої на омега-3 кислоти, дозволить знизити ризик хвороб серцево-судинної системи.

Вода допоможе уникнути утворення тромбів, а також дозволить почувати себе молодим і повним енергії.

Ягоди, включаючи полуницю, чорницю та малину, володіють потужними антиоксидантними властивостями, які допоможуть запобігти розвитку різних серйозних захворювань, що загрожують життю людини.

Часник очищає організм від токсичних речовин, а також підвищує імунітет.

Оливкова олія захищає серце і кровоносні судини, а також є профілактикою раку — крім того, вживання оливкової олії позитивно впливає на стан здоров'я шкіри.

Китайська капуста здатна допомогти жінкам з раком грудей продовжити життя. Зокрема, вчені встановили, що у тих жінок, які дотримувалися дієти з високим вмістом овочів сімейства хрестоцвітних, таких, як китайська капуста, значно знижувався ризик смерті і рецидиву.

Читайте також: ТОП-7 продуктів, які викликають передчасне старіння

Авокадо володіє безліччю корисних властивостей, серед яких не тільки нормалізація кровообігу, але і зниження рівня холестерину. Зокрема, вчені рекомендують з'їдати щонайменше половину плоду авокадо в день для зниження загального рівня холестерину на 8%.

Помідори містять лікопін — а це потужний антиоксидант для запобігання раку і боротьби зі зморшками і старінням шкіри.

Квасоля є джерелом білка з низьким вмістом жиру та високим вмістом клітковини і антиоксидантів, а також необхідних вітамінів і мінералів. Наукові дослідження показали, що квасоля здатна захистити від раку молочної залози і передміхурової залози.

Продукти з цільного зерна захистять від раку і хвороб серця. Дослідження, в якому взяли участь більше 40 тисяч жінок, показало, що ті, хто регулярно вживав багато продуктів з цільного зерна, на 31% менш схильні до ризику смерті від раку або серцево-судинних захворювань.

Вчені досі ведуть суперечки на тему користі і шкоди червоного вина та алкоголю в цілому. Однак, наукові дослідження доводять, що невелика кількість червоного вина в кінці напруженого робочого дня сприяє зниженню рівня стресу, і сприятливо позначається на стані здоров'я людини.

Дослідження показало, що люди середнього віку, які вживали в їжу щонайменше одну чашку зелені в день, в два рази рідше помирали впродовж наступних чотирьох років, ніж ті, хто не вживав зелень.

Зелений чай не лише знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, але і деяких видів раку.

Кава знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера і Паркінсона, а також робить позитивний вплив на тривалість життя людини.

Темний шоколад, згідно з дослідженням гарвардських вчених, продовжує життя.

Горіхи багаті поживними речовинами: вони містять корисні жири, вітаміни, мінерали та білки, які підтримують ефективну роботу мозку і нормальне функціонування серцево-судинної системи.

Червона капуста має позитивний вплив на роботу головного мозку і захищає від деяких видів раку.

 

Телеканал новини «24»


16.09.2015 1447 0
Коментарі (0)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

683
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1965 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1140 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

562
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6909 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11407 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

344

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1095

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1120

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1115
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

83
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

292
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1093
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

659
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

763
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2958
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4454
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18448
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

87
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

329
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

360
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

670