Сім зігріваючих напоїв, які варто приготувати вдома (РЕЦЕПТИ)

Настав час теплих ковдр і гарячих смачних напоїв. А щоб не обходитись звичайним чаєм з лимоном і какао — слід запастись більш цікавими ідеями.

В добірці зіборані рецепти незвичного глінтвейну, українського збитню та міцного грогу, інформує Фіртка з посиланням на Всвіті.

Вам лише залишається вибрати — що ж приготувати сьогодні:

1. Білий гарячий шоколад

Звичайний гарячий шоколад вміє готувати майже кожен. Тож ми пропонуємо більш цікавий і незвичний рецепт — білого гарячого шоколаду.

На дві порції нам треба: 2.5 склянки молока, 1 пачечка ваніліну, 2/3 плитки білого шоколаду. За бажанням — збиті вершки чи зефір для прикраси.

Шоколад поламайте на дрібні частини та додайте у молоко разом із ванільним цукром. Розігрійте, не доводячи до кипіння, щоб шоколад розтопився. Змішайте та розлийте по склянках.

Для прикраси: поріжте 1 рожевий зефір на дрібні частини й розділіть на верх напою у склянки. Зверху також можна додати трішки збитих вершків і потрусити потертим білим шоколадом.

2. Безалкогольний глінтвейн

Глінтвейн — безперечно найпопулярніший зимовий напій. Десь на рівні із какао та гарячим шоколадом. Його варіацій існує безліч — хоч кожного дня пий інший. Але оскільки основою глінтвейну є алкогольний напій — занадто часто його вживати ми не радимо. Деякі люди вірять у міф, що алкоголь випарюється при нагріванні, але це не так. Насправді ж, випарюється лише незначна його частина. Тож ми рекомендуємо спробувати приготувати ось цю безалкогольну інтерпретацію глінтвейну.

На дві порції треба: 500 мл виноградного соку, 3 зірочки гвоздики, по декілька шматочків лимону і апельсину. Дрібка кориці, мускатного горіха, імбиру сушеного та кардамону.

Сік вилийте у каструлю разом з усіма спеціями, додайте тонкі скибочки цитрусових. Нагрійте до появи мілких бульбашок, але не слід доводити до кипіння. Дайте напою настоятись під кришкою, поки він не охолоне до прийнятного теплого стану. За бажанням, можна підсолодити каплею меду.

3. Пряний чай з молоком

Більшість людей обожнює гарячу каву із молоком. Особливо, якщо додати у неї спеції. Але для ввечері її пити не варто, щоб не порушити сон. Тому пропонуємо замінити її на пряний чай.

Для двох порцій нам треба 1.5 склянки води, 2 склянки молока, 2 пакетики чаю. Гвоздика мелена, сушений імбир та мускатний горіх — по 1/5 ч.л. Кориця — дві палички, кардамон та 1 ст.л цукру.

Чай залийте гарячою водою та дайте настоятись 5 хвилин. Далі вилийте його в каструлю, додайте молоко, цукор і спеції. Варіть до кипіння, пропустіть через сито, та напій готовий!

4. Безалкогольний Егг-ног

Напій трішки схожий на “ґоґоль-моґоль” і дуже популярний у Європі. Ми ж пропонуємо його безалкогольну варіацію.

Для двох порцій необхідно: 2 склянки молока, 5 зірочок гвоздики, 1/4 ч.л кориці та 1/4 склянки згущеного молока. Пів склянки цукру, 4 яєчні жовтки. А також за смаком — збиті вершки, мускатний горіх, ванілін.

Змішайте спеції, згущене та звичайне молоко у каструлі. Розігрійте, не доводячи до кипіння. Окремо збийте ретельно жовтки із цукром. Продовжуючи збивати, поступово вливайте в жовтки тепле молоко. Потім вилийте назад у каструлю і варіть на слабкому вогні ще декілька хвилин.
Розлийте готовий напій по склянках та прикрасьте збитими вершками.

5. Збитень

На 500 мл води треба додати по 2/3 чайної ложки м’яти, квіток липи й листя смородини. Жменю сушених ягід, кілька горошин чорного перцю, 5г свіжого тертого імбиру і пару зірочок гвоздики. Все це разом треба проварити 20 хв та залишити настоюватись ще на 40 хв.

Потім підігріти й змішати з соком 1 лимона. Мед додають за смаком, коли напій трохи охолоне. Також за бажанням вливають трішки міцного алкоголю.

6. Грог

Варіацій приготування грогу є безліч, тож наш рецепт — не єдиний правильний. Проте слід пам’ятати, що напій доволі міцний, тож щовечора ним грітись не рекомендуємо. А от у вихідний зрідка посмакувати можна.

Для його приготування потрібно на 300 мл окропу потрібна одна чайна ложка чорного чаю, декілька зерняток духмяного перцю, бадьян, гвоздика — пару зірочок. По дрібці мускатного горіха та кориці, 2 чайні ложки цукру. Та ром — за смаком.

Залийте чай і спеції окропом, залиште запарюватись на 5 хвилин. Пропустіть через сито та влийте у напій ром. Для смаку в напій можна додавати будь які фрукти, ягоди, спеції. Та навіть збиті вершки.

7. Шоколадне вино

Сучасна варіація напою, який одночасно нагадує і глінтвейн і какао. Але ж уявіть, який смаковий вибух відбувається, коли поєднуєш два крутих напої разом!

На 2 склянки такого вина нам треба 2/3 пляшки вина сухого червоного, 1 склянка води, пів плитки чорного шоколаду, столова ложка какао та скільки ж меду (можна замінити цукром).
А також 10 г апельсинової цедри й дрібка мускатного горіха.

Воду влийте в каструлю, додайте усі компоненти окрім вина та варіть до повного розчинення шоколаду. Влийте вино, та тримайте на легкому вогні, не доводячи до кипіння, ще 2-3 хвилини.

Подавати слід виключно гарячим. Можна прикрасити зверху зефіром чи маршмеллоу. Смачного!


17.12.2020 35248
Коментарі ()

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

658
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2261
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1995
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2020
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6050 53
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2302 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

176

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

992

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

992

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1246
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

473
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1934
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3830
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26349
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

423
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10337 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7878
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

430
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

270
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

429
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

511
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1443