"Прикарпаття" розпочинає весняну частину чемпіонату з поразки (відео)

 

Старт другої частини чемпіонату в Чернігові зібрав не надто велику аудиторію.

 

Обидві команди протягом 5-місячної перерви значно змінили свої «обличчя». Господарі прихистили цілу команду нових футболістів – одинадцять (в основі з’явилося п’ятеро, ще троє вийшло на заміну), а гості взагалі приїхали в Чернігів лише з трьома гравцями, які восени вдягали футболку івано-франківської команди, причому два з них – воротарі, яким місця в основі не знайшлося (Вульчин вийшов на останні хвилини в якості польового гравця, замінивши травмованого капітана).

 

 Пам’ятаючи про кадрові складнощі гостей та про свій статус фаворита, «деснянці» з перших хвилин закрили «прикарпатців» на їхній половині поля. Протягом перших 10 хвилин непогані моменти змарнували Кондратюк (бив без перешкод низом з 20 метрів, але воротар грамотно відбив удар вбік ) і Полтавець (після подачі кутового головою відправив м’яча прямо над поперечиною).

 

 Потім на деякий час чернігівці взяли паузу і навіть дозволили гостям пару разів пробити здалеку по воротах Ширяєва. Ця пауза знадобилася, аби розібратися в розстановці «Десни». Схема гри команди в захисті (тільки не смійтеся) нагадувала «барселонівську». Анеліков на лівому фланзі і Жук на правому більшу частину часу проводили на чужій половині поля, а «Десна» по суті грала в два захисники: Гетьман страхував лівий фланг, а Каваців – правий. Звісно, що якби суперник був сильнішим, Панчук і Чуланов здоровими, а Гергелюк не відбував дискваліфікацію, малюнок грив обороні був би іншим, але наразі маємо «поліську «Барселону».

 

 В півзахисті Кобець номінально був опорником, Павелько – правим хавбеком, Гавриленко – лівим, а Кондратюк – атакувальним. Втім, враховуючи, що фланги перебрали на себе захисники, а руйнувати Кобецю фактично не було чого, то вся ця четвірка грала без особливої прив’язки до позиції, підтримуючи Чепурненка (грав з глибини) і Полтавця (яскраво виражений центрфорвард).

 

Але повернемося безпосередньо до подій на полі. Тим більше, що на 18-й хвилині «Десна» повела в рахунку після розіграшу вільного удару, призначеного за небезпечну гру в 20 метрах від воріт «Прикарпаття». Кобець ледь штовхнув м’яча, Жук зупинив його для Чепурненка, а той точним ударом відправив м’яча в нижній кут воріт. Стінка не допомогла, бо після першого ж дотику Кобеця розсипалася, намагаючись заблокувати майбутній удар.

 

 Після пропущеного голу франків ці стали грати розкутіше. Буквально за хвилину Стоцький з 30 метрів перевірив пильність Ширяєва, а за хвилину в штрафному майданчику чернігівців виникла невелика паніка після подачі кутового – м’яч винести подалі від воріт вдалося лише з четвертої спроби. Тут же гості створили ще один момент.

 

Тимченко відгукнувся на пас у карний майданчик, і навіть забив гол, але проблема в тому, що дістався він до м’яча першим ніж Жук, бо за мить до того затримав суперника за плече. Арбітр справедливо гол відмінив.

 

А потім, знову пауза, яка знову закінчилася голом. Причому взяття воріт вийшло досить курйозним. Полтавець вдало поборовся на правому фланзі атаки і це був єдиний логічний епізод атаки. Форвард віддав пас в штрафний майданчик на неприкритого Павелька. П’ятий номер «Десни» мав чудову нагоду, аби пробити, але вирішив віддати в район 11-метровой позначки на Кондратюка. Капітану чернігівців ніхто не заважав, але замість акцентованого удару у нього вийшов «холостий» постріл – м’яч несильно покотився в напрямку дальньої стійки. Навіть з далеких трибун було видно, що у ворота він не влучить. Мабуть так подумали захисники і голкіпер «Прикарпаття», які зупинилися, проводжаючи поглядом шкіряну кулю і готуючись подумки відновлювати гру ударом від воріт. Не зупинився лише Гавриленко, який раптом вискочив з-за спин суперників і з дуже гострого кута (майже з лицьової лінії) вколотив м’яч у сітку. 2:0

 

До кінця тайму гості встигли відповісти своєю звичною зброєю, але дальні удари Скидана, Тимченка і Андрєєва небезпеки не несли.

 

Другий тайм вийшов малоцікавим і якби не ризиковані дії футболістів «Десни» (то Ширяєв почне обігравати суперника у власному штрафному майданчику, то Жук і Гетьман двічі протягом 10 секунд подарують м’яч суперникам), то згадувати було би нічого. Хіба що невдалі дії Скиби, який після класного проходу лівим флангом Тимченка (той легко розібрався з Жуком і Гетьманом і прострілив на лінію воротарського) заплутався у м’ячі і втратив реальну нагоду скоротити рахунок, пише "ГС".

 

Можна відзначити хіба що момент Полтавця (пробив з 15 метрів прямо над хрестовиною) і його ж нокдаун, в якому форвард опинився після того, як м’яч влучив йому в обличчя.

 

 Та ще активні дії Гавриленка, який спочатку влучив в стійку воріт, пробиваючи головою, а потім його акцентований удар в ближній кут заблокував собою Ніконов.

 

 А завершувався матч регулярними падіннями гостей, у яких раз по раз зводило судомою ноги…

 

 

ДОВІДКА:

Десна» - «Прикарпаття» 2:0

Голи: Чепурненко, 18, Гавриленко, 35

«Десна»: Ширяєв, Анеліков (Бриль, 90+1), Гетьман, Каваців, Жук, Павелько, Кобець, Кондратюк (Бовтрук, 79), Гавриленко (Фурта, 75), Чепурненко (Акчурін, 87), Полтавець (Грибанов, 85).

«Прикарпаття»: Іванов, Андрєєв, Кушла, Ніконов, Стоцький (Вульчин, 89), Шепель, Менжега (Олійнич, 46), Скиба, Скидан, Мирослін, Тимченко.

Попередження: Каваців, Полтавець, Акчурін – Стоцький, Шепель, Тимченко

 

 

Читайте також:

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКЕ "ПРИКАРПАТТЯ" ПРОДОВЖИТЬ ВИСТУПАТИ У ДРУГІЙ ЛІЗІ


09.04.2012 2113 0
Коментарі (0)

30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

749
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

579
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1652
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2954
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2434
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2417

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

455

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

581

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1437

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1510
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

542
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

402
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

778
30.04.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

165
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

274
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26904
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

737
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

296
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

299
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

623
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

967 1
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

822