Преса про невикорінений гральний бізнес, нетрі секон-хенду та работоргівлю

 

Огляд івано-франківської преси за тиждень з 20 по 26 січня 2012 року.

 

Галицький Кореспондент
Коли майже три роки тому Верховна Рада України заборонила гральний бізнес, тисячі матерів та дружин з полегшенням зітхнули. Сповідалися, що вже не доведеться розшукувати хворих лудо манією – залежних від гри – синів і чоловіків по гральних клубах, з домівок не зникатимуть гроші та цінні речі… Проте «одноруких бандитів» і казино позбутися не вдалося. Про це в першосторінковому матеріалі тижневика «Програти життя» з продовженням на 8 сторінці.
«Чи варто купувати конфіскат?» - «Галицький Кореспондент» прицінювався до арештованого та конфіскованого майна на публічних торгах в Івано-Франківську на 7 сторінці.
В Івано-Франківську бійці «Беркута» не пропустили відвідувачів у нічний клуб: в результаті у молодої жінки зламана рука, а в її супутника – перелом носа та щелепи. «Фейсом об контроль» - на 18 сторінці.
Чому українські діти помирають на уроках фізкультури досліджували журналісти на 19 сторінці під заголовком «Навчитися не помирати».
«Вуйцьо» - ласкаво і шанобливо говорять про ведмедя гуцули. «Місьо» - називають звіра. Вірять: не можна вимовляти його справжнє ім’я, щоби не прикликати до господи. Розповідають колоритні міфи про родичання мешканців верховин із ведмедями. Подекуди навіть переконують, що ті походять від людей. Про це в тексті «Вуйцьо Місьо» на 20 сторінці.

Репортер
Гарно виглядати, звісно, хочуть всі. Але, на жаль, нині це далеко не кожному по кишені. Проте часто зустрічаються прикарпатські модники та модниці, які аж ніяк не повторюються в одязі. Незважаючи на невисокі доходи, вони завжди мають щось нове. Щось нове із вживаного, з секонд-хенду. «Нетрями секонд-хенду» на першій шпальті з продовженням на 7 сторінці.
Людиною тижня за версією «Репортера» став Василь Брус. «За широкі груди, якими він закрив губернатора. Заступник голови ОДА на прес-конференції щодо мікрорайону «Черешеньки» повідомив – винні всі, крім облдержадміністрації, а розбиратися в ситуації буде прокуратура» - йдеться на 3 сторінці.
Кому, а особливо – навіщо потрібні персональні дані звичайних українців дізнавалися журналісти на 4 сторінці під заголовком «Захистити чи нашкодити?».
«Казкотерапія для всіх» - вихованки Коломийського будинку-інтернату ніколи не навчаться ховати емоції. Детальніше на 5 сторінці.
Приватним компаніям доведеться аргументувати правильність своїх тарифів. «Кому платити за домофони?» - про це на 6 сторінці.
Чому від алкоголю грубішають, а для схуднення треба їсти 10 разів на день, розповідає обласний дієтолог Наталія Попович на 18 сторінці.
Стіни будинку по вулиці Сахарова в Івано-Франківську бачили багато горя та болю, а нині там – обласні міліція та СБУ. Про це на 20 сторінці в тексті «Зона справедливості».

Західний Кур’єр
На Прикарпатті торік відправили до суду три справи, пов’язані з торгівлю людьми. Детальніше в першосторінковому матеріла тижневика «Живий товар» з продовження на 15 сторінці.
Кожна влада у назвах вулиць намагається увіковічнити імена героїв своєї епохи. Але в плині часу, зі змінами епох та встановленням чергової влади, змінювалися і назви вулиць. Кажуть, що найменування нових і перейменування старих – об’єктивний історичний процес. Про це на 3 сторінці в статті «Як не поремонтуємо, то хоч перейменуємо».
Письменник, фольклорист, громадський діяч, професор, депутат – усе це про відомого у нашому краї лауреата Шевченківської премії Степана Пушика. Чим сьогодні живе цей неспокійний чоловік, що в його житті є визначальним – про це в інтерв’ю на 5 сторінці.
З песця, норки, соболя чи з нутрії, каракулю чи кролика? Хутро вже давно стало показником соціального статусу, як модель авто чи місце відпочинку. «Особливості полювання на… шуби» читайте на 16 сторінці.

Галичина
Першосторінковим матеріалом газети став земельний конфлікт в Івано-Франківську навколо урочища «Нивки» під заголовком «Гіркі Черешеньки» з продовженням на 3 сторінці.
Конфліктної ситуації, яка періодично викликає збурення в середовищі приватних підприємців, що торгують на ринках Івано-Франківська, та навіть час від часу виводить на протестні мітинги під міськраду й облдержадміністрацію, за логікою не мало б існувати взагалі. Детальніше про це на 4 сторінці в тексті «Коли чорним по білому не пишеться».


26.01.2012 2168 0
Коментарі (0)

10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

8202 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1596
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1478
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2512
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4227
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

3027

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

833

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1252

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1156

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

2176
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1513
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1272
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1045
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

374
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

476
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1683
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

1547 5
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20168
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

137
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

503 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

554
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

899