Огляд футбольних товариських матчів

 

Огляд товариських матчів від спортивного оглядача Яреми Чуйка.

 

Ізраїль-Україна 2-3

Збірна України ще ніразу не вигравала у ізраїльтян. Перед матчем наші футболісти в один голос заявляли, що саме в цій грі все зміниться. Забігаючи вперед треба сказати, що наші футболісти дотримались слова. В першому таймі українці повністю домінували в матчі. Атаки наших футболістів були цікаві та непередбачені. Не можна сказати, що збірна Ізраїлю відсиджувалась в обороні, але з їх атаками наші захисники та голкіпер впевнено справлялись. І от на 17 хвилині матчу Гусєв ударом з пенальті відкрив рахунок. Надалі Ярмоленко та компанія взяли ворота "синьо-білих" в облаву. Другий гол вдалось забити на останній хвилині першого тайму. Блискучу комбінацію влучним пострілом завершив, безперечно лідер нашої збірною Євген Коноплянка. На другий тайм вийшов вже трохи інший Ізраїль. Біля воріт українців почала виникати небезпека. На 54 хвилині Хемед ударом з позачки відквитав один гол. Через кілька хвилин українці організували показову атаку і відновили перевагу. Відзначився Андрій Ярмоленко. Правда, через кілька хвилин ізраїльтянин Бен Саар знову скоротив рахунок. Надалі українці тримали гру під контролем, мали ще кілька хороших нагод, щоб забити четвертий гол, але не судилось. Українці вперше у своїй історії здолали збірну Ізраїлю. Але навіть не ця перемога гріє душу, а те, що в нашої збірної появився малюнок гри, обдумані комбінації. Звичайно, багато, хто може зауважити, що Ізраїль це не показник, але не варто забувати, що останнім часом "синьо-білі" багато кому попсували нерви. В нашій збірній вимальовуються явні лідери команди - Коноплянка та Ярмоленко. Саме на цих хлопців буде покладена основа гри збірною на ЄВРО.

 

Данія - Росія - 0:2

Ще до початку матчу головний тренер росіян Дік Адвокаат заявив, що вражений фізичною готовністю своїх футболістів. Вже на початку гри росіяни захопили ініціативу, і почали бомбардувати ворота данців небезпечними ударами. Вже на четвертій хвилині матчу росіяни відкрили рахунок. Блискучу передачу Аршавіна влучним пострілом завершив лідер санкт-петербурзького "Зеніта" Роман Широков.Надалі слов'яни продовжували гнути свою лінію, і раз-пораз створювали небезпеку біля воріт Соренсена. Вже наприкінці першої половини гри, збірній Росії вдалось подвоїти превагу. Кіпер скандинавів несподівано не справився з нескладним ударом Аршавіна. У другому таймі данці трохи опам'ятались, і зуміли створити кілька хороших моментів біля воріт Габулова. Але вразити ворота росіян їм так і не вдалось. Матч завершився впевненою перемогою підопічних Діка Адвокаата. Росіяни справили досить хороше враження, а от що стосується скандинавів, то здається щось зламалось в їхньому механізмі, а часу щоб щось полагодити в ньому дуже мало.

 

Хорватія - Швеція - 1:3

До початку гри беззаперечним фаворитом в цьому протистоянні всі називали хорватів. Але вже з перших хвилин матчу скандинави перевернули все з ніг на голову. Шведи солідно виглядали в центрі поля, не дозволяючи хорватам нічого створити. Ця перевага втілилась в гол на 13 хвилині. Лідер шведів Ібрагімовіч чітко реалізував пенальті. Цей гол трохи заворушив балканців. Вони взяли ініціативу в свої руки, і до кінця першого тайму перевили гру повністю на половину шведів. І от в кінці першого тайму хорвати відновили паритет. У складі шведів автоголом відзначився Юнас Ольссон. Здавалось би, що на другий тайм хорвати вийдуть у кращому настрої, та не так сталось. Вже в дебюті другого тайму скандинавів вперед вивів Ларссон. Склалось враження, що повторюється картина першого тайму, але все змінив другий гол Ларссона. Надалі хорвати ще намагались щось створити біля воріт Ісакссона, але в той вечір голкіпер шведів був на висоті. Досить несподівана перемога збірної Швеції, яка додає їм наснаги за кілька місяців до початку ЄВРО 2012.

 

Німеччина - Франція 1:2

Ще до початку матчу фаворитом в цій парі назвивали Бундестім, і це навіть при тому, що Німеччина має величезну кількість кадрових втрат. В першому таймі обидві команди виглядали непогано, навіть німці поводили себе трохи активніше, але французам вдалось реалізувати свій момент. На 21 хвилині рахунок відкрив Жиру, це до речі був перший гол нападника за збірну. Друга половина  тайму набагато краще вдалась господарям, але в той вечір вдача була не на їх стороні. В другій половині гри французи діяли краще і зібраніше. На 69 хвилині матчу вони подвоїли рахунок. Влучний удар на рахунку півзахисника Малуди. До кінця гри чогось серйозного не створила жодна з команд. Лише за кілька хвилин до кінця матчу, гол престижу за німців провів нападник Какау. Французи здобули цілком заслужену перемогу. Звичайно тут можна зважити на те, що склад у Німеччини був явно не основний, але треба пам'ятати, що команда, яку вважають фавортом на ЄВРО зобов'язана мати два рівноцінні склади.

 

Польща -Португалія 0:0

Для обох учасників майбутнього ЄВРО це був дуже важливий матч, адже можна було перевірити свої сили, та побачити свої помилки. З перших же хвилин матчу португальці захопили ініціативу, і відчували себе господарями. Роналду і компанія розривала оборону наших сусідів з усіх сторін. Але з незрозумілих причин, португальцям ніяк не вдвалось розпечатати ворота польського голкіпера. А от в другому таймі все помінялось з ніг на голову. Польська збірна взяла ініціативу в свої руки, і почала тривожити воротаря піренейців. В той вечір поляки дуже хотіли вирвати перемогу в матчі, але їм нічого не вдалось. 0:0 - рахунок, за яким важко оцінювати готовність команд до єврочемпіонату, можна лише сказати, що в обох збірних хороша оборона.

 

Італія - США - 0:1

Для Італії цей матч був дуже важливим, адже Пранделлі будує новий колектив, перед яким поставлене серйозне завдання на ЄВРО. В першому таймі апенінці повністю переграли американців. Раз-пораз біля воріт Ховарда виникали пожежі. Італійцям так і не вдалось відкрити рахунок в матчі в першому таймі. На другий тайм збірна США вийшла більш зарядженою, і вже Буффону довелось кілька разів  рятувати свої ворота. І от в одній із таких контратак американці відкрили рахунок в матчі. Буффона засмутив нападник Демпсі. Сказати, що цей гол був нелогічним нічого не сказати. На початку другого тайму збірна США перегравала італійців. Надалі Скуадра Адзурра більш активно перейшла до атакувальних дій, але так і не зуміли зрівняти рахунок. Варто зауважити, що для італійців це вже друга поспіль поразка в рідних стінах. Обуренню італійських фанів не було меж.

 

Англія Нідерланди -2:3

Саме цей матч був одним із центральних. На посту головного тренера в збірній Англії дебютував Стюард Пірс. З перших хвилин матчу англійці,на правах господаря поводили себе активніше. Але вже до середини тайму на полі почали домінувати "помаранчеві". Вся гра будувалась через лідера голландців Роббена. Відігравши сухо в першому тайму, команди подарували вболівальникам гольову феєрію в таймі другому. На 57 хвилині рахунок відкрили голландці. Відзначився найактивніший того вечора Ар'єн Роббен. Одразу через кілька хвилин подвоїв перевагу "помаранчевих" Хунтелаар. До речі в цьому моменті нападник сам травмувався, та ще й травмував захисника англійців Смолінга. Англійці опам'ятались в кінці матчу. На 85 хвилині рахунок скоротив Гарі Кехілл, а вже на останній хвилині Ешлі Янг зрівняв рахунок. Здавалось би, матч завершиться результативною нічиєю. Та так не сталось,вже на другій доданій хвилині цілком справедливо перемогу для голландців вирвав Роббен. Матч показав, що в Англії існує багато проблем, а голландцям теж варто попрацювати над надійнішою грою в обороні.

 

Португалія Венесуела - 5:0

Південноамериканці не змогли створити хоча б якусь інтригу в цьому матчі. Іспанці вийшли такими завединими на гру, наче грали у фіналі ЧС. Але їм довго не вдавалось реалізувати свою перевагу. І лише на 38 хвилині дебютний м'яч провів Іньєста. За дві хвилини потому рахунок подвоїв Сілва. На другий тайм у іспанців вийшло багато нових футболістів. Навіть малюнок гри змінився. Іспанці почали грати більш широко. Вже на початку другої половини гри третій м'яч провів Солдадо, і саме він через кілька хвилин оформив дубль. Далі піренейці знущались над американцями. На 67 хвилині матчу Солдадо не реалізував пенальті, але зумів реабілітуватись в кінці матчу, вколотивши п'ятий м'яч у ворота бідного голкіпера збірної Венесуели. Про, що тут ще говорити. Іспанці вкотре продемонстрували, що на ЧЄ саме вони будуть заправляти балом, а всі вже будуть до них пристосовуватись.


02.03.2012 2170 1
Коментарі (1)

Оксана 2012.03.02, 23:08
Молодчинка! Гарно пишеш навіть для тих, хто не цікавиться футболом
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

916
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

735
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1843
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3175
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2520
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2507

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

187

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

698

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

657

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1550
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

315
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

648
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

585
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

293
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

353
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26995
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

809
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19647
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

393
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

371
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

697
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1232 1