Надійно та з гарантією: у Надвірній виготовляють асфальт, яким можна якісно ремонтувати дороги

Уявити собі сучасні міста, містечка та села без асфальтного покриття просто неможливо – десь воно ідеальне, десь бажає бути кращим, а десь ями та вибоїни роками не бачили асфальтобетонного катка.

Тому сьогодні асфальт впевнено можна назвати одним з найбільш затребуваних будівельних матеріалів.

Цьогоріч на Прикарпатті, згідно з нещодавнім розпорядженням голови ОДА, мають відремонтувати 57,5 кілометра доріг, 205 погонних метрів мостів, 23150 кв метрів вулиць та доріг комунальної власності у населених пунктах. А також заплановано ремонт чотирьох мостів.

У цій ситуації постає питання якісного матеріалу, яким будуть вистелені прикарпатські дороги.

Вже більше ніж рік, як у Надвірній ТОВ «Надвірнянська автобаза» відновила місцевий асфальтний завод «ДС-185». І у нового керівництва – великі амбіції. Тут наголошують, що мають переваги над конкурентами. Про які саме - далі.

Якість понад усе

Запорука успішної діяльності будь-якої компанії – підхід до якості робіт, які виконуються. У нашому випадку – це асфальтобетон, який виробляє завод.

Для того, щоб виготовити кожен із видів асфальту мають бути відповідні підбори, тобто рецепти. В залежності від типу дороги – чи це місцевого значення, чи магістральні чи інші є вимоги, а під них і відповідний асфальт - його марка і тип.

Фахівці підприємства виїжджають на ділянку, яку потрібно буде асфальтувати, і проводять обстеження – геологічні і геодезійні вишукування.

«Визначаємо стан дороги за рахунок вишукування грунтів і навантаження на них. Якщо ми не розуміємо, що є у землі, то ми не можемо прорахувати конструкцію дорожнього одягу – тобто наскільки її міцною слід зробити», - пояснюють на заводі.

Повний цикл виробництва та сучасні технології

Надвірнянський асфальтобетонний завод – частина великого циклу - починаючи від кар’єрів, виробництва матеріалів та закінчуючи технікою з укладання асфальту.

Щебінь, бітум та інші матеріали доставляються на завод транспортом. Бітум використовують закордонного виробництва, що підвищує якість продукції.

Щоб отримати якісну асфальтобетонну суміш, завод оснащений найбільш прогресивним і ефективним обладнанням, автоматизованими вузлами і комп'ютерними програмами.

Виробництво виконується за допомогою сучасного змішувача та є екологічно чистим.

«Для того, щоб отримати високоякісний асфальтобетон, мають бути хороші матеріали. Мова про фракцію щебня, лещатність... Ми впевнені у тому, що працюємо саме з такими матеріалами і гарантуємо якість продукції нашим замовникам», - говорять на заводі.

Сировина проходить відповідні дослідження у сертифікованих лабораторіях Івано-Франківська або Львова, що забезпечують виконання усіх необхідних нормативних вимог до виробництва асфальтобетону.

«Після того як ми провели дослідження дорожнього стану, прийняли проектне рішення, - визначаємося з маркою і типом асфальту, які найкраще підійдуть для даної ділянки дороги. І тоді вже лабораторія нам визначає підбори, за якими ми виготовлятимемо продукт», - пояснюють фахівці.

Логістика

Надвірна – географічно розташована фактично у центрі Івано-Франківської області. Відтак, це гарантує добру логістику роботи заводу і забезпечує вчасний довіз асфальтобетонних сумішей з відповідною температурою для укладання в усі куточки Прикарпаття.

«Коли йде виробництво асфальту, важливо його доставити при відповідній температурі на ділянку облаштування. Тому тут вигідне розташування, як ніколи грає на руку заводу і нашим замовникам», - відзначають на підприємстві.

Техніка

Парк техніки АБЗ «ДС-185» - машини та механізми відомих світових виробників.

Машини, агрегати та транспорт, наголошують на підприємстві, не тільки відповідають технічним вимогам та стандартам України, а й дозволяють досягати максимальних показників якості виконаних робіт.

Податки у місцевий бюджет

Сировина для асфальту, головним чином місцева. І сам асфальтобетон виробляється у Надвірній. А це – фінансові надходження у бюджет Прикарпаття, сплата податків та зборів.

Особливо актуальним це питання є у час карантину, коли бюджет області недоотримує через вимушену зупинку роботи деяких підприємств.

У пріоритеті - фахівці та створення нових робочих місць

Команда, яка працює на заводі - висококваліфіковані фахівці. Всі керівники та спеціалісти мають вищу освіту та досвід роботи у галузі.

«Ми створюємо робочі місця для тих, хто готовий працювати в Україні, а не виїжджати за кордон. Для цього ми забезпечуємо гідну оплату праці, нічим не гіршу ніж у Європі, а також гарантуємо повний соціальний пакет нашим працівникам», - наголошують у компанії.

Навчання та підвищення кваліфікації – один із ключових напрямків кадрової політики підприємства. Тут немає вікового цензу при прийомі на роботу, головне – бажання працювати та вдосконалюватись.

«Ми створюємо робочі місця і готові брати до себе на підприємство молодих спеціалістів, які хочуть працювати і розвиватися за цим напрямком», - додають на заводі.


Сучасний асфальтобетонний завод, який виготовляє якісний асфальт з дотриманням усіх відповідних умов та стандартів, - ключовий інфраструктурний об'єкт.

Адже добрі дороги - запорука розвитку ринкової економіки та поглиблення економічної інтеграції країни загалом та Прикарпаття, зокрема. За кордоном це збагнули давно. Україна ще на шляху. Відтак, побудова автошляхів, і тут мова не тільки про автомагістралі, але й дороги у містах, містечках та селах, має бути у пріоритеті.

Замовлення та консультації за номером телефону: +380 (96) 749 97 61‬ (Іван, менеджер зі співпраці з замовниками).


22.05.2020 Марія Лутчин 12504
Коментарі ()

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

667
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1928 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1132 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

553
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6902 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11394 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

333

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1081

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1115

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1109
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

61
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

284
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1083
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

657
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

753
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2948
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4441
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18440
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

60
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

322
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

352
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

663