Левко Лук’яненко про арешт Ганни Сінькової: Дівчину потрібно негайно звільнити! (оновлено)

Ганна Сінькова арештована за участь в «мистецькій акції» - «Cмаження яєчні на вічому вогні» в Києві. Їй загрожує 5 років ув’язнення. Левко Лук’яненко з цього приводу заявляє:  «Яка тюрма? За що тюрма? Це неймовірно, адже в кримінальному кодексі немає такого злочину!»

 

«Дівчину потрібно негайно звільнити з СІЗО. Попереднє слідство в такій пустопорожній справі може відбуватись і без утримання підозрюваного під вартою. Її вчинок не вимагає ізоляції від суспільства.

 

Якщо Кучму, якого підозрюють в замовному вбивстві, не садять до СІЗО, як можна за таку річ, як яєчня, вживати настільки жорстокі заходи?

 

Такі жорсткі заходи щодо Ганни необґрунтовані, і свідчать про упереджене ставлення правоохоронних органів», вважає багатолітній політв’язень комуністичного режиму Левко Лукєяненко.

 

29 березня 2011 року заарештовано поетесу, студентку, члена Національної спілки театральних діячів України, лідера мистецького об’єднання «Братство Святого Луки», активістку БРАТСТВА Ганну Сінькову.

Наразі 20-тирічну дівчину з інтелігентної родини тримають в одній камері з повіями та наркоманками, хворими на туберкульоз

Прокуратура Печерського району звинувачує її за ст.297 ч.2 (до 5 років позбавлення волі) за участь Ганни в мистецькій акції зі смаженням яєчні на більшовицькому пропагандистському об’єкті з блюзнірською назвою «Парк вічної слави» в Києві 16 грудня минулого року. 

Співробітники карного розшуку увірвалися до квартирі Ганни, вилучили комп’ютер та всі особисті речі. Після допиту в Печерському райвідділі дівчину негайно доставили до ІТТ (ізолятора тимчасового тримання), аби не дати змоги батькам та адвокату зустрітися з арештованою та передати їй передачу. Наступні дні у райвідділі та прокуратурі Печерського району тривали багатогодинні допити за участю слідчого в справі Дмитра Цуркана та заступника прокурора району

1 квітня, незважаючи на чисельні клопотання про взяття на поруки громадських діячів та депутатів Київської обласної ради, Печерський суд м. Києва виніс безпрецедентно жорстоке та абсурдне рішення – на час слідства утримувати дівчину в Лук’янівському СІЗО – куди її, мов злочинницю-рецидивістку, поспішно доправили наступного ж дня.

Влада докладає всіх зусиль, аби приректи дівчину на роки позбавлення волі. Це відбувається в країні, де навіть убивці й корупціонери виходять на підписку під час слідства. 

 

Вершина лицемірства влади – суд, збудований на кістках Солом’янського кладовища, обвинувачує Ганну Сінькову в нарузі над могилою

В понеділок, 11 квітня Апеляційний суд м. Києва (на засіданні головував суддя Мороз Ігор Миколайович) залишив у силі антилюдський вирок щодо 20-річної дівчини-політв’язня Ганни Сінькової – на час слідства тримати її в Лук’янівській тюрмі. Незважаючи на очевидну безпідставність тримання Ганни під вартою, суд залишив рішення попередньої інстанції без змін.

В справі немає жодної повістки про виклик Ганни до слідчого – при цьому прокуратура продовжувала стверджувати, що дівчина ухилялася від слідства. В залі суду були особисто присутні депутати-поручителі – два депутати Київської обласної ради та народний депутат Верховної Ради. Це не завадило суддям ставити під сумнів їхнє поручительство.

Апеляційний суд міста Києва розташований у багатоповерхівці за адресою вул. Солом’янська 2-а. Це скандально відома будівля, збудована на території Солом’янського цвинтаря – під час будівництва в середині 90-х кістки з-під фундаменту викидалися на смітник та закопувались екскаватором.

Відомо, що коли багатоповерхівку вже побудували, на крайній вцілілій могилі був хрест із написом «Її закатували фашисти». Коли в будівлю в‘їхав Апеляційний суд, цю могилу знесли і побудували там додатковий в‘їзд для службових машин.

Саме цей суд засудив Ганну Сінькову за «наругу над могилою» - смаження яєчні в столичному «Парку слави».

Братство


08.04.2011 1772 7
Коментарі (7)

Галичанин 2011.04.10, 17:12
Файно. Яйцаті братчики на волі, а сестриця без яйок у цюпі.
Jozef 2011.04.11, 10:11
Якщо юрист за фахом дідусь Левко не розуміє за що до цюпи, поясню,бо читав кримінальний кодекс.297 стаття передбачає відповідальність за наругу над могилою або похованням. Судячи з того, що вона смажила яєшню на вогні,що є часткою компдексу з могил в поховань, то за це її і взяли за дупцю.І до чого тут большевики?В могилах поховані насамперед всього люди-переважно українські хлопці,яких саме большевики після"звільнення" України кинули практично без зброї у саме Пекло.То нашо Діду піару?,не соромно?А керівникам інтелігентної панни треба було б дати зо 25 буків на сраку або не путали гоголь з моголем.Патрійоти,з клоунськими ковпаками.Ліпше би вже того Ілліча дотлумили на Бесарабській площі.
байт 2011.04.11, 12:27
Сучонка на параші - прааально! А старе чмо давно кряка за бабло. Хтось дав старому на памперси.
Пес 2011.04.12, 11:22
Йозефе, а ти комуняка!!!
Пес 2011.04.12, 16:25
Йоськові. Арешт Ганни Сінькової - чисто політична справа. Чомусь ніхто навіть не розшукує "наругу" над відомим пам'ятником Шевченкові. На кожному цвинтарі - сотні "наруг" над похованнями. Але "яєчня на вічному вогні" - то не вписується в "нову релігію" Кремля. Ця альтернативна "релігія" називається "Наша Вєлікая Побєда над фашизмом і бандєровцамі" в значенні "Побєда Руского Міра". Тому тут наша влада повинна "подсуєтіться", щоб догодити "сусіду". Хоч і комедійно це все - яка тут "наруга" з тою яєчнею? Шо хтось шось зруйнував, "звьозди" латунні в кольорові метали здав чи обеліск завалив? "Наруга", Йоську, тут притягнута за вуха.... Ду-у-у-уже притягнута.
Jozef 2011.04.12, 19:24
До Пса.Песику, за комуняку можу й по писку дати.Курва,знайшов комуняку.Але,як людина не можу зрозуміти ту мистецьку акцію, смажити яєшню на могилах.Інша річ, як би там був лишень той вогень і вона на нім смажила яйце. І не було би могил.Бо сам по собі Вічний Вогень,то всратисі і не жити, а під ним трупи людей не закопано.Лишень рура по якій газ пре до гори. Хоча я з тобою можу і погодитись.Скоріше всього її дії виглядають,як дрібне хуліганство і дівці тра було дати з 340 грн.штрафу та й пустити на всі 4 боки.Але ми не знаємо суті,не знаємо нащо вона то робила?,проти чого там протестувала?,що хтіла тим сказати Но,курва,"нє тут то било",бо злапали малу.
vita 2011.04.19, 23:12
До пса. вічний вогонь не тільки могила, але й пам"ятник. Частина парку. І ми люди, повинні себе вести відповідно, а не як дана пані. Яка продемонструвала себе гірше мавпи. Там же ж хлопці молоді поховані. Вони гинули захищаючи нас, і дали нам шанс на життя. Якби не вони, не ясно щоб з нами було. Читала журнал тої панянки, два слова зліпити докупи не може. Виключно новомодний український суржик. Яка поетеса? З розряду: Малєнькій мальчік, сєл на діванчік ногу поднял фу навонял? Мабуть щось таке. Хай і сидить де їй і місце, бо борони Боже, ще щочь встромить. А ще розмішило, з інтелігентної сім"ї...
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1919
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1837
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1836
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5401 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2131 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1490

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

709

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

759

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

957

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

989
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1741
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3656
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10227
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26105
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10156 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7692
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

874
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

122
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

229
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

362
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1257
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

856