«Княгинин» збунтувався. Колектив вважає «тихим рейдерством» кадрову політику «Укрспирту»

В середу працівники Івано-Франківського обласного державного об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості — відомого виробника під торговою маркою «Княгинин» провели на своєму підприємстві в обласному центрі попереджувальну акцію протесту проти тієї кадрової політики, яку «Укрспирт», на думку колективу, пробує запровадити на їх державному горілчаному підприємстві  (крім Івано-Франківська, у державній власності ще залишаються горілчані підприємства у Луцьку та Умані). А якщо людей в «Укрспирті» не почують — обіцяють непокору...


— Рішенням загальних зборів колективу об’єднання, — заявила голова профкому Наталія Стефанюк, — люди виявили недовіру т. в. о. гендиректора Любові Сухомлин. Рішення ми надіслали в усі інстанції, зокрема і голові концерну «Укрспирт» з проханням відсторонити її від виконання обов’язків і призначити іншу кандидатуру — компромісну і дбайливу. Ми спочатку пропонували на посаду гендиректора свого кандидата — Тараса Гебуру, на якого було і подання облдержадміністрації.

Та нашою думку в «Укрспирті» знехтували. А Любов Сухомлин з липня минулого року працювала у нас заступником гендиректора з реалізації. Саме її родині належить «Галичина—Табак» — основний дистриб’ютор об’єднання, тобто продавець 80%  нашої продукції, який і творив цінову політику підприємства на ринку. Наразі Любов Сухомлин перебуває на лікарняному, а обов’язки гендиректора тимчасово виконує Ніна Гаркава — заступник голови концерну «Укрспирт». І це за наявності восьми заступників, до речі, вже призначених панею Сухомлин, не знайшлося заміни на час лікарняного?


А Ніну Гаркаву прислали з Києва типу у відрядження. До того вона була у нас з перевіркою — приїжджала з ревізорами, але в обстановці реально не розібралася, в проблеми не вникла і навіть з колективом не зустрічалася. До речі, направлення на перевірку чи план перевірки також ніхто не бачив. На нашу думку, це був просто цілеспрямований пошук «компромату»  на нашого головного бухгалтера — Тараса Гебуру, якого колектив пропонував на посаду гендиректора. Тоді на збори колективу з участю першого заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василя Плавюка, заступника голови обласної ради Остапа Дзеси та голови профспілок працівників харчової промисловості ми запрошували і т. в. о. гендиректора Любов Сухомлин — вона запрошення проігнорувала, прислала своїх заступників.


Складається враження, що відбувається так зване «тихе рейдерство». Адже на відміну від спиртових заводів, за законом горілчані підприємства — такі, як наше — можуть приватизовувати. А час банкрутства дуже «вдалий» для будь-яких реорганізацій. Якщо залишити те керівництво, яке пропонує «Укрспирт», то звільнення працівників будуть невідворотні. Передусім тих, які не погоджувалися з їх кандидатурою. Із 300 працівників — чи й залишиться 50-60...


Нагадаємо, що 14 квітня цього року заступник голови КРУ Микола Гордієнко повідомив, що органи державної контрольно-ревізійної служби під час ревізії фінансово-господарської діяльності Державного концерну спиртової та лікеро-горілчаної промисловості — ДК «Укрспирт» — виявили порушень майже на 1,2 млрд. грн. Більшість — на 902 млн. грн. — під час закупівель за державні кошти товарів, робіт чи послуг без застосування тендерних процедур та з порушенням тендерного законодавства. Зокрема, спиртозаводи Івано-Франківської області здійснили такі закупівлі у 2008-му — жовтні 2010 років на загальну суму понад 260 млн. грн. і саме закупівля сировини за завищеними цінами, на думку КРУ, призвела до збитків на спиртових підприємствах Івано-Франківської, Вінницької, Волинської, Житомирської, Київської, Львівської, Полтавської, Рівненської та Чернігівської областей майже на 14 млн. грн.


Та попри все, керівники деяких спиртозаводів не відкидають і особливу роль контрольно-ревізійного важеля в процесі  приватизації державних «останків» горілчаних підприємств України. Бо виявлені «мільйони» здебільшого засвічуються саме тоді і там, коли і де потрібно...

 

Галичина


29.04.2011 2832 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1882
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1820
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1817
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5365 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2114 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1480

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

686

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

743

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

936

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

971
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1721
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3635
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10214
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26089
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10140 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7679
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

863
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1363
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

349
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1238
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

836
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1042