Яке воно, «вдале» перше побачення?

Існує, умовно, дві категорії людей. До першої належать ті, хто вже віднайшов свою другу половинку і відчув щастя бути коханим. До другої – ті, хто все ще у пошуках «своєї» людини поруч, а тому заводять нові знайомства і ходять на побачення. Тож виникає питання: яким має бути перше побачення, щоб з‘явилося бажання зустрітися ще раз?

Відомо, що існують не лише вдалі, але й побачення з категорії “epic fail”. Ми вирішили піти у «розвідку» і розпитати представників різної статі про їх досвід у цій справі.


Іван, 20 років

Я є поціновувачем дівочої краси, тому й на побачення ходжу часто. Сподіваюся, що одного разу таки пощастить зустріти «ту саму». Щодо вдалих побачень, згадується декілька. Розповім про таке найбільш спонтанне. Одного разу, це була середина дня, йду вулицею і випадково зустрічаю дівчину, як то кажуть - любов з першого погляду. Ну не любов, але сильна симпатія. Вирішив все ж підійти й познайомитись, ми розговорились і я запропонував їй ввечері піти зі мною на побачення. Думав, не погодиться, але вона сказала "так". Ми зустрілись в ресторані, сіли, одразу помітив, яка вона неймовірно красива, видно, що готувалася, мені це дуже сподобалося. Ми довго говорили й виявилося, що у нас багато спільного. Наші думки щодо музики, їжі й проведення вільного часу були однаковими. Вона була дуже привітною, вихованою, веселою і говіркою, але одночасно і вміла слухати. Після вечері ми ще довго гуляли та розмовляли, аж до світанку. Я провів її додому, поцілував у щічку і ми домовилися про ще одну зустріч. Після першого, як на мене, дуже вдалого побачення було ще декілька. Але стосунки в нас так і не переросли у почуття кохання.


Оля, 25 років

Оля, 25 років
Розкажу про доленосне побачення. Мені тоді було 23, я щойно закінчила навчання в університеті та шукала роботу. Відомо, що всі хочуть людей з досвідом, а в мене його не було. І от, сиджу я у кав’ярні, чекаю на час співбесіди. Дуже хвилювалася, що аж розлила на себе каву. До мене підійшов хлопець і простягнув вологу серветку. Ми трішки поговорили, він побажав мені успіху на співбесіді, про яку я встигла розповісти. Хлопець запропонував обмінятися номерами телефонів, але я відмовила. Співбесіда, до речі, пройшла вдало, мене тоді взяли на роботу. А про хлопця я й забула, чесно кажучи, але, як виявилось пізніше, він мене не забув. Якось вранці їду на роботу та у Фейсбук мені приходить запит на дружбу. Я глянула, а це той самий парубок, тому підтвердила запит. Він одразу написав, спитав як мої справи з роботою, як настрій і чи не хочу з ним зустрітися сьогодні. Я здивувалася, але погодилась. Ми зустрілися в парку, хлопець чекав мене з букетом соняхів, що було досить оригінально. Ми трішки пройшлися, розмовляли та сміялися. В один момент Олег, так його звати, запропонував повечеряти, оскільки знав, що я після роботи й зголодніла. Я думала, що ми підемо в якусь піцерію чи типу того, але хлопець підготував сюрприз. Це було щось "анріал". Ми сіли в машину і він відвіз мене туди, де видно все місто як на долоні, виніс з авто піцу і чай в термосі. Так, ми вечеряли й дивилися на зорі, а після він мене поцілував. Такої романтики в моєму житті ніколи не було. Ми разом вже два роки та дуже щасливі.


Олена, 23 роки

Я помітила, що дівчата створюють в себе в голові «ідеальне» побачення, після перегляду різних романтичних фільмів. Знаєш, такі собі стереотипи типу принц на білому коні привезе тобі букет троянд і заспіває серенаду під вікном. Згодна, це дуже романтично, але в реальному житті побачення проходять трішки по-іншому. Я, до прикладу, люблю поїсти, от чесно. Є один хлопець, Сергій, ми з ним досі спілкуємось, дізнаємося одне про одного все більше і тому нам комфортно разом. Наше перше побачення пройшло після трьох місяців переписування в Instagram. Сергій зустрів мене із подарунком. Квіти? Солодощі? Ні, це була шаурма, яку я із задоволенням з’їла. Сита дівчина – весела і добра дівчина, це так, хлопцям на замітку. Після ми поїхали на міське озеро і каталися на катамарані, він жартував і був дуже щирим, це мене підкупило. Таку кількість компліментів, як у той день я, мабуть, не чула за все життя. Після прогулянки Сергій провів мене додому і ми домовились про наступну зустріч.


Інколи життя готує для нас не зовсім приємні «сюрпризи». Але поганий досвід – теж досвід. Тож перейдемо до блоку невдалих побачень.


Андрій, 20 років

Дівчина, яку давно знав написала, що я їй подобаюсь, тому вирішив запропонувати сходити на побачення. Я її майже не знав. Ми зустрілись і пішли у кафешку. З початку дівчина сказала таку фразу - "Але платиш ти!". Я все одно планував заплатити сам, але прозвучало дивно, як на мене. Прийшли ми в кафе, сіли за столик і я запропонував взяти вино, на що вона видала: «Давай краще горілку». Думаю, тебе на побачення запросили чи на паті. Згодом, таки погодилась пити вино і почала розказувати про свої інтереси. Кричала на весь заклад, вживала лайливі слова, коротше, кажучи, я зрозумів, що діла не буде. Просто чекав на завершення цього «цирку». Нам принесли келихи й ми просто мовчки пили вино. І тут, як грім серед ясного неба, дівчина нахиляється і питає, чи не хочу я її запросити до себе додому, бо щось нудно. Сказати, що я був шокований, це нічого не сказати. Хотілося просто втекти додому. Ми допили наші напої, я заплатив і сказав, що з‘явилися термінові справи, тому маю йти. Це було моє найбільш невдале побачення.


Віка, 21 рік

Я гуляла зі словаком. І ми поїхали в парк пенсіонерів. Там було нецікаво, від слова зовсім. Він відвів мене до якоїсь каплички. І до неї вели десять сходинок (типу Десять заповідей Божих). Ми постояли там п’ять хвилин і я все більше офігівала. Далі почали спускатись. Він взяв мою руку і сказав: «Давай будемо на кожній сходинці цілуватись». Мені відняло мову. Хлопець на кожній сходинці цілував мене в щоку і це було жахливо. Мені було дивно і не зрозуміло, чому він обрав це місце для побачення.


Роман, 22 роки

 

Місце для проведення побачення не важливе. Чи то ресторан, чи то прогулянка парком, людям має бути комфортно разом - це важливо.

Найбільш невдалим побачення було із дівчиною, яка чотири години розказувала мені, які всі погані, а вона хороша, і, чотири години, це не перебільшення. Найгірше, коли тобі на побаченні нудно. Для мене важливо, коли людина щира і має почуття гумору.

А буває готуєшся до побачення, замовляєш стіл в солідному закладі, одягаєшся гарно, даруєш квіти, а через декілька хвилин після початку цього дійства думаєш: "Дурно мешти пуцував."


Коментарі ()

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1739
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1765
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1753
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5232 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2060 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1439

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

553

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

670

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

864

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

922
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1622
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3579
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10167
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26044
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10028 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7639
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

826
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1327
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

300
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1180
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

773
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1006