Геній піару. Добірка курйозів та заяв Руслана Марцінківа

У жовтні 2020 року міським головою Івано-Франківська вдруге став Руслан Марцінків.

Очільник міста може похизуватись не тільки тим, що входить до трійки найбільш рейтингових міських голів країни, а й тим, що сформував у міській раді монобільшість "Свободи". 

Крім того, мер пообіцяв зробити чимало корисних речей для розвитку Івано-Франківська. Зокрема, з його вуст часто лунають обіцянки щодо розвитку інфраструктури та бізнесу, ремонту доріг, транспортної розв'язки завдяки будівництву моста на Пасічній, залучення інвестицій.

На цьому перелік не закінчується. Обіцянок, справді, чимало. Проте, мова не про обіцянки мера та їхнє виконання.

Ще одна цікава особливість Руслана Марцінківа – викликати своїми висловлюваннями неабиякий ажіотаж у франківців. 

Часом вони є популістськими, іноді – не зовсім зрозумілими, нерідко – курйозними. Тому Фіртка зібрала добірку таких заяв.

10 тисяч премії за спійманих вандалів, які розмальовують фасади недоречними графіті
Нагадаємо, наприкінці червня Марцінків оголосив "полювання" на графітників. Очільник міста запропонував давати 10 тисяч премії тим, хто спіймає вандалів.

"Найгірше у графіті, які "прикрашають" паркани та фасади в місті навіть не те, що це хуліганство. А те, що кожен другий випадок – це реклама наркотиків. Хто зловить графітчика – даємо 10 000 гривень премії. Треба зловити хоча б одного й показово покарати. А потім дивуємося, чого водій під кайфом збиває дитину. Тому треба ловити, фотографувати та карати", - обурився міський голова.

Франківці відразу відреагували на таку новину у місцевих спільнотах. Одні підтримували думку Марцінківа, інші – не поділяли її та ділились своїм баченням щодо розв'язання проблеми. Здебільшого – у глузливій формі.

Згодом міський голова додав, що мав на увазі тільки тих, хто розмальовує фасади рекламою наркотиків.

Авто на велодоріжці та спека: жарти від мера

Нещодавно в одній з франківських спільнот з'явився допис, який викликав неабияке обурення у місцевих мешканців. Зокрема, франківець опублікував фото, на якому на велодоріжку, що на місцевому озері, заїхала автівка.

На противагу – міський голова вирішив віджартуватись.

Цей допис викликав спантеличення у місцевих мешканців, тому вкотре вчинили ажіотаж. У соцмережі Facebook один з користувачів припустив, що у команді Марцінківа працюють люди з особливим почуттям гумору, яке не всі розуміють.

Водночас сам Марцінків вирішив не коментувати цю ситуацію.

«Ботоферма», яка атакує владу Івано-Франківська та місто

Нагадаємо, 24 червня, міський голова Івано-Франківська повідомив про те, що у Facebook існує «ботоферма», яка працює для того, щоб «очорнювати» події у місті та його діяльність.

За словами Руслана Марцінківа, він сприймає конструктивну критику та зауваження. Проте, як зауважив мер, у цьому випадку йшлось про свідомо «чорні» коментарі від людей, які не живуть в Івано-Франківську.

Франківці одразу почали цікавитись, чи справді очільник міста вважає свою роботу досконалою. Немало почали писати свої думки про роботу міського голови та давати оцінку тому, що вже вдалось зробити.

Платна парковка на з’єднаних бульварах в Івано-Франківську

Нагадаємо, 18 червня, відкрили з’єднані Північний і Південний бульвари в Івано-Франківську.

І ось за декілька днів навколо теми з’єднаних бульварів знову розгорівся скандал. Як з'ясували, там запрацювала платна стоянка без дозволів. Франківці відразу відреагували на цю інформацію.

Людей обурив цей факт, а міська влада, як виявилось, звідки там опинився знак "Платна парковка" не знає.

Франківці були не менш активними в обговоренні цієї теми.

Додамо, що об'єднати бульвари Руслан Марцінків обіцяв майже чотири роки тому.

На кожному вільному клаптику - сквер

Нагадаємо, 8 липня, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що в кожному мікрорайоні та кварталі потрібен невеликий сквер для відпочинку.

Крім того, за його словами, на Вовчинецьких горах планують облаштувати парк.

"До Дня Незалежності відкриємо новий скверик на Мазепи. Взагалі зараз дав доручення вивчити всі невеликі клаптики землі та робити там скверики. Можна поставити кілька лавочок, провести благоустрій, посадити кілька дерев і вже є сквер. Таких зон має бути багато", – зазначив мер.

Франківці активно обговорювали цю тему у Facebook. Дехто підтримує мера, дехто називає таку заяву популізмом та цинізмом, наголошуючи, що влада роками закривала очі на забудови.

Зауважимо, що на озеленення Івано-Франківська таки планують витратити три мільйони гривень.

Інтим на ратуші: пропозиція збирати по 100 тисяч гривень за послугу

Нагадаємо, в Івано-Франківську перехожі зафільмували, як пара вступила в інтимну близькість на оглядовому майданчику ратуші.

Відео привернуло увагу й міського голови Руслана Марцінківа, який запропонував організувати послугу на платній основі.

Після цього на сайті міської ради зареєстрували петицію, в якій вимагали, після здійсненого статевого акту освятити громадське місце.

читайте також: Марцінків та ЛГБТІ: гомофобні вислови міського голови Івано-Франківська перевірятиме Нацполіція 

До теми: у березні 2018 під час "Маршу за життя і життєві цінності" в Івано-Франківську міський голова Руслан Марцінків відкрито заявив, що "гей не може бути патріотом, патріотом може бути тільки християнин”.

Після цих слів Руслан Марцінків став зіркою мережі, де його відверто висміяли, також цитату одразу розтиражували провідні українські ЗМІ. А раніше Вікіпедія обізвала міського голову “гомофобом”.

Також в Івано-Франківську навіть зробили опитування містян, що вони думають про таку заяву міського голови. Чимало франківців зауважили, що це не показник і сексуальна орієнтація аж ніяк не впливає на патріотизм.


Читайте також: 

Скільки коштують місту Марцінків і його заступники

Зарплата Марцінківа вища, ніж у мерів Львова та Одеси

На рекламу мера Івано-Франківська з бюджету витратили 38 мільйонів гривень

У кого більше: Руслан Марцінків vs керівники комунальних підприємств Івано-Франківська

Мер Франківська розпалив скандал: Марцінків вимагає, щоб поліція вивезла з міста усіх ромів (ВІДЕО)


23.07.2021 6042
Коментарі ()

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1738
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1764
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1752
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5230 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2058 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1438

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

550

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

669

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

863

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

921
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1621
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3578
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10166
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26043
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10027 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7638
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

825
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1326
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

299
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1179
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

772
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1005