Футбольний "midweek" у Європі: "Реал" знову без перемоги, "Мансіті" перемагає "Челсі"

 

Посеред тижня відбулись матчі у Англійській Прем'єр Лізі та Іспанській Прімері. Пропоную вашій увазі короткий огляд найбільш цікавих з них.

 

Евертон - Арсенал 0:1

Матч обіцяв бути надважким для "канонірів". Треба відмітити що він таким і був. На перших хвилинах матчу лондонці захопили інціативу і створили кілька хороших моментів біля воріт Ховарда. Цілком логічним став гол Вермалена на восьмій хвилині. Цей гол трохи розбудив "ірисок" і вони вже хоч щось почали створювати біля воріт "гармашів". Особливо активно на своєму правому фланзі  себе поводив голландецье Дренте. В другому таймі "іриски" перехопили інціативу в матчі. "Каноніри" вдало відбивались але й про контратаки не забували. Хороші моменти втратили Волкот та ван Персі. Але на їхнє щастя матч так і закінчився. "Арсенал" здобув цілком логічну та заслужену перемогу яка вивела їх на третю сходинку в АПЛ і здається це ще не кінець.

 

МС - Челсі 2:1

Це протистояння очікувалось з ососбливим інтересом. "Міщани" зараз виступають не дуже вдало,  а от що стосується "аристократів", то вони нарешті віднайшли свою гру. Перший тайм розпочався доволі таки спокійно. Команди приглядались одна до одної та обирали тактику бою. Але десь в середині тайму підопічні Манчіні поступово перехопили ініціативу, та створили кілька хороших моментів біля воріт Чеха. В другому таймі події в матчі розвивались явно цікавіше. Манчестерці раз-пораз боляче кусали оборону "синіх". Атакували "міщани", а забили "аристократи". Відзначився центральний оборонець Кехіл. Пропущений м'яч ще більше завів "блакитних", і на 79 ударом з позначки відзначився Агуеро. А ще через 5 хвилин Насрі вирвав перемогу для МС. Саме Самір був найбільш активним в цьому матчі. Цілком заслужена та бойова перемога підопічних Манчіні, які продовжують вести боротбу з "МЮ" за першість в Англії.

 

Тоттенхем - Сток Сіті 1:1

А "шпорів" далі лихоманить. О так, вже й про третє місце напевне можуть забути, хоча.....Матч видався напрочуд нудним. В першому таймі лондонці не створили нічого напрочуд цікавого біля воріт суперника, не говорячи вже про гостів, які лише кілька разів дозволили собі погостювати на половині поля "Тоттенхема". В другому таймі "шпори" атакували, але їхні атаки були напрочуд одноманітними. М'ячем володіли лондонці, а забили "гончарі", відзначився Джером. І все йшло до того, що підопічні Реднаппа знову програють, але нічию врятував Ван дер Ваарт. Дуже невпевнено почуваються останнім часом "шпори". Чи не залишуться вони без ЛЧ на наступний рік?

 

Барселона - Гранада 5:3

Розпочався матч доволі таки феєрично для каталонців. Вже на 4-ій хвилині Хаві відкрив рахунок в матчі. І вже через 15 хвилин Мессі подвоїв перевагу "гранатових". Здавалося б, справу зроблену. "Барселона" грала якось "пафосно", несерйозно. І на початку  другого тайму "Гранада" покарала  "суперника-зазнайка". Забивши два голи, вони повернули "гранатових" з неба на землю. І пощастило "канонірам" що вже через кілька хвилин Мессі знову повернув перевагу команді. Цей гол трохи зламав гравців "Гранади", а "каталонці" продовжували грати у свій характерний спокійний футбол. Цей спокій на 82-ій хвилині порушив. ще через кілька хвилин Мессі оформив хет-трик. Але напевне логічно, що останнє слово було за гравцями "Гранади". на 89-ій хвилині Сікейра відзначився з пенальті, і встановив остаточний рахунок в матчі 5:3.

 

Вільяреал - Реал 1:1

Спад мадридської команди. Думаю саме так. "Вільяреал", до речі, провів дуже хороший матч. Звичайно мадридці виглядали краще, але шквалу моментів біля воріт господарів вони не створили. В другому таймі "субмарина" дуже впевнено захищалась, і не змогли б "мадридці" відзначитись, якби не прекрасна атака, яку організував і сам завершив.....та хто як не Роналду. Але й надалі "жовті" виглядали непогано, і цілком заслужено зрівняли рахунок в матчі. Відзначився Сенна. Саме цей гол став апогеєм в матчі. Після нього в складі "Реалу" посипались вилучення. Спочатку арбітр матчу вилучив головного тренера "вершкових" Моуріньо, а ще варто відмітити, що до того та ж доля спіткала його помічника. Ще через хвилину поле покинув Рамос, а ще через хвилину й Озіл. В кінці матчу "субмарина" могла вирвати перемогу, але не вдалось. Друга поспіль практично одноманітна нічия для "Реала", і відрив від "Барселони" поступово скорочується.  

 

Ярема Чуйко спеціально для "Фіртки"


22.03.2012 1941 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1370
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2646
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2177
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2249
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6773 60
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2529 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

416

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1238

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1351

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1498
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

366
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

229
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

640
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

128
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26597
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

607
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10532 1
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

135
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

158
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

469
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

620
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

684