Бути рагулем

 

Рогулі країни –  єднайтеся! Біжіть записуватися в ряди нової  партії стрімко, поки ваш час не минув. Рвіть і паліть партквитки своїх задрочених «бепепе», садівничої «самопомічі», нижчеплінтусних «фронтів» та іншої, дрібнішої фуфайні.

В принципі ця партія ніяк не нова, давно відома і популярна, зі стабільно не низьким рейтингом: «Батьківщина». Сталося, хоча ще не вповні реалізувалося, те, що мудрими давно прогнозувалося: Трамп таки договорився з путіним.

От тільки не так, як би того хотів путін і сам Трамп навіть. Країну на поталу орді здати не дали ні республіканці, ані демократи в Конгресі. Та адміністрація Трампа пішла іншим шляхом, щоб так би  мовити дати «світло дружби» кремлю – мочити Порошенка і весь його дрімотний дрім-тім.

Наївні, з хуторянськими заквасками радники Петра, і сам він такий, порозставляли єйці в одну корзину під назвою «Гіларі – наш Прізік !»,  ні сном, ні явою не відаючи про поняття «політичної диверсифікації ризиків». Не на те байстрюки неосовка вчилися, то їм не бюджет пилити і на Кайманових острівцях куражитися, думаючи, що як бабки там, де вічно сонце світить, а жупа в твердому кріслі там, де зима часто віє, то демісезонка їм мама дорога-Я…

Та «корзина Клінтон» від Дональда - це не помста ніяка і не «все має бути за законом» - це передовсім  негласний, незримий, можливо, навіть для них обох, договорняк – Трампа і путіна: «Порошенко – має піти»; бажано достроково, бо санкції «друг Москви» - підписав жирним почерком чорним по білому, і вони діють, роблячи свою справу справно, хай там москаль скільки хоче гонорово чикрижиться, що йому всьо ніпачьом. Пачьом.  

За задумом Трампа місце Порошенка має посісти  Тимошенко, яка дарма свій час не витрачала,  як решта опозитних-злитних,  а шукала – і знайшла друзів у Вашингтоні. І в Москві давно мала, так сказать, знайомих кумів путіна. Трамп мислить чітко і прямолінійно, за арістотеліанською логікою : раз усуваємо цю владу  - Володька довольний і добазарюємося там про Іран, Сірію, Північну Корею, Альфа-Центавру, адже Юлька – і за наших, і за ваших – суперкомпромісна фігура, та й рейтинг у неї найвищий з-посеред усіх нинішніх політиків тої крейзі Юкрейни.

Та не так мислить морда старого кагебешника. Тимошенко – варіант для нього кращий за Порошенка лише з естетичної сторони: жінка, угоди про газ 2009, мала колись бізнес з росіянами, спільний знайомий – кум і інша попса для посполитих.

Для путіна президентство Тимошенко, по-правді, сильно вигідне лише на Галичині, а на решті знадобився б якийсь Бойко чи Мураєв  під жорстнадзором того самого кума - Віті. Бо путін Тимошенко вивчив гебешним оком давно і знає, що перед москвою вона плазувати не буде, не той характер, не ті погляди, що у Вітренко Наташі, та й не то врємя На-украінє нинчє.

Можливо, вона для путіна кращий варіант від Порошенка лише для того, аби після і її невдалого президентства (а в москві апріорі вважають, що у хахлов прєзідєнта харошева бить нє может, ібо он нє царь, а хахли нє царского рода)  - країна б остаточно впала в розчарування і неминучу вакханалію анархізму та війни всіх проти всіх. Для цього вони навіть готові, либонь, перетерпіти ще не одні санкції і не одного Дональда Дака чи Скруджа Макдака.

Взагалі вочевидь путін вважає, що бабу залякать ружйом  - це як два пальці обіцяти обіцяти, легше легшого і що за її правління країна впаде в повний пацифізм, і всі гуцули-бендерівці остаточно переїдуть до квакерів в Пенсильванію, відтак можна буде брати спокійно мать городов русскіх без мата.

Знаємо, відаємо, що Тимошенко вважає інакше. І ще не один пацифіст вкусить себе за мирний куций  хвіст, а лопушиний експерт зразка «для Юлі всьо прапало давно», який зараз лиже всі шоколадні місця підстреленому Зайцю,  видасть на-гора : «Нарешті в нас справжній президент!», або: «це небаченої стихії авторитаризм !».

Та хто їх буде слухати і їм більше вірити, всі вони втечуть на канали Порошенка і Ахмєтова, які довго каналами Ахмєтова і Порошенка не пробудуть.

От в що точно треба вірити, це у те, що Тимошенко – справді авторитарний політик, який не просто так собі авторитарний, як у нас майже всі, під яким би покривалом не приховували свою нагу суть, а у те, що в цей час і в цій ситуації тільки авторитарний політик і політик – давно не бізнесмен – зможе спричинитися до виведення країни з гострої кризи в багатьох напрямках.

Кажу умисно «спричинитися», а не «виведе», оскільки супутніми напрямки виводитимуть усі активні люди, що не будуть виводити всі заощадження назад у Польщу/Португалію чи  сліпо бити голови перед черговим лідером нації. І робити свої справи будуть не  на горищі в доброго дяді олігарха, бо їх невдовзі не стане як класу і явища, а в громаді і для громади.

Їй і її команді це доведеться робити,  розуміючи, що гаплик близько, ЯКЩО НЕ…І в цьому знову їй допоможуть  - ні, не москалі, а еті тупиє амерікоси, як хохмив вумний клоун Задорнов, поки не подався до неоязичників у поїсках затєряного Ра на Камчаткє і став ще більше вумний. У них давно сплівся не один клубок компромату про нашу доблесно-сяючу еліту, це і офшори, сексуальні девіації наших «правильних», а найбільше – будь-яка фінансова махінація, незаконна дія з доларовою грошовою одиницею в будь-якій частині світу, що автоматично  прирівнюється  до злочину проти Сполучених Штатів Америки.

На цьому попався Петро і ціла купа «недотурканих», які ще пойняли, що вони попали, і в чому і де притичина, що вони власне давно попали…  І щойно стосунки Тимошенко з американськими елітаріями стануть ще приязніші, як ми почуємо і побачимо не лише інфоатаку про «українські двигуни для КНДР», а й значно серйозніші заходи, не виключено, аж до таких, за якими тих невдах будуть публічно розкуркулювати – там, забирати їхні гроші і видавати нам  – замість кредитів від МФВ, які себе дискредитували руками злочинців.  

А якщо раптом на чолі країни опиниться не Тимошенко, то не сумнівайтеся, не будуть видавати нам чужі і наші бабки, бо не тут прагматики – а там прагматики, тут, даруйте за певну обґрунтовану меншовартісність, переважно маразматики з масками компетентних і богобоязних. Зніми машкару – і уздриш суцільний технепридат і одні забобони. Отож завчасно варто подумати за кого свій голос віддавати на вибори, щоб моглося далі якось.

А ви, рагулі, думайте,  куди вам примкнути, шоб життя ваше лишеньком не було і не здавалося. Але воно буде і здасться,  навіть якщо ви ще встигнете скупити собі місця в «Батьківщині» чи задарма обміняти в місцевих карабасів-дерибасів з повноваженнями голів партій і штабів. Це все дуже ненадовго, повірте. Вас звідтам виметуть  - бо прийдеться доводити народу емпірично, що «наша партія  - це не партія Порошенка і Януковича».  Тому новоспеченим шлемкам і левицьким вхід забанено апріорі, а старим апостеріорі.

Бо таке життє рагулє – солодке, суче і стрімкє. Король рагулів Петро Порох не дасть збрехати вам скоро. Скоро, скоро…


18.08.2017 Яв Назар 2150 1
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

680
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1948 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1138 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

560
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6906 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11402 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

340

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1088

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1118

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1113
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

77
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

288
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1086
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

658
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

756
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2953
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4447
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18445
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

81
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

327
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

357
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

667