11 варіантів економічного краху, які можуть відбутися в 2011 році

 

Що в 2011 році могло б викликати економічний крах? На жаль існує певна кількість «кошмарних сценаріїв», які можуть повалити весь світ у ще одну велику фінансову кризу. Сполучені Штати, Японія і більшість країн Європи тонуть у боргах. ФРС нерозважливо продовжує гратися з доларом.

 

 

Ціни на нафту різко зростають, а ціни на продовольство щойно побили історичний рекорд. Голодні бунти вже спалахують по всьому світу. Між тим, на світових фінансових ранках твориться корупція і шахрайство, і весь картковий будиночок запозичень може обвалитися в будь-який момент. Немає ніякого варіанту, щоб всі ці борги і фінансовий розвал якось самі по собі владналися. У якийсь момент ми досягнемо моменту «загального збою системи».

 

 

Ось 11 варіантів економічного краху, які можуть відбутися в 2011 році ... 

 

1. Борг США в будь-який момент може увійти в кризу. Багато аналітиків відкрито побоюються того, що це може трапитися, якщо Китай несподівано вирішить скидати всі американські боргові зобов'язання, які він накопичив. Єдине, що зараз підтримує фінансову систему США на плаву, це можливість займати величезні суми грошей під надзвичайно низький відсоток. Якщо ця парадигма розладнається, то потенційно може мати величезні наслідки для всієї світової фінансової системи.

 

 

2. З'ясувалося, що «валютне стимулювання-2» (далі - QE2; прим. Mixednews) продукує ефект, зворотний тому, на який розраховував Бернанке (голова Федеральної Резервної системи США, дід якого, до речі, за Австро-Угорщини  був аптекарем з Дргобича – «Фіртка»). Він наполягає, що головною метою QE2 було зниження процентної ставки, але замість цього процентна ставка чомусь суттєво піднялася. Чи є це некомпетентністю Бернанке, або він цілеспрямовано все намагається розвалити?

 

 

3. Борговий міхур, на якому заснована вся глобальна економіка, може тріснути в будь-який момент, і кинути всю планету в хаос. Згідно з новою доповіддю Всесвітнього економічного форуму, загальна сума кредитів у світі збільшилася з 57 трлн в 2000 році до 109 трильйонів доларів у 2009 році. Тепер вони заявляють, що в наступні десять років, для підтримки планованого «економічного зростання» світу знадобиться ще 100 трильйонів кредитних доларів. Так ось як працює глобальна економіка? Кожні десять років ми просто подвоюємо розмір боргів. Питання тільки хто і коли буде їх віддавати.

 

 

4. Поки американський уряд і ФРС США продовжують закачувати в систему великі обсяги нових доларів, грунт з-під ніг долара може піти у будь-який момент. Ми вже бачимо прискорення інфляції, і всі, загалом, визнають, що офіційні показники інфляції, це просто знущання. Згідно з одним з нових досліджень, за останні 20 років вартість навчання в коледжі зросла на 286 відсотків, а вартість медичного обслуговування за той же період зросло на 269 відсотків. Все це відбувалося під час ніби то «низької інфляції». То як стануть виглядати ціни, якщо почнеться період високої інфляції?

 

 

5. Одним з головних двигунів глобальної інфляції в 2011 році може бути вартість нафти. Велика кількість економістів зараз прогнозує, що вартість нафти в 2011 може значно первищити 100 доларів за барель. Якщо це відбудеться, то ціна нафти зчинить значний тиск на ціни в глобальному масштабі. Але, чим вища вартість нафти, тим швидше буде скорочуватися в прірву економіка США.

 

 

6. Інфляція цін на продовольство в багатьох точках світу настільки висока, що викликала бунти в таких країнах як Туніс і Алжир. Зараз надходять повідомлення про те, що по всьому Близькому Сходу люди здійснюють акти самоспалення, щоб привернути увагу до свого відчайдушного положення. То що станеться, якщо ціни на продовольство у світі піднімуться ще на 10-20 відсотків, і голодні бунти в 2011 році поширяться буквально по всьому світу?

 

 

7. Ходять уперті чутки про те, що брак фізичного золота і срібла нікуди не дінеться. Попит на дорогоцінні метали ніколи не був настільки високий. То що станеться, коли безліч інвесторів почнуть вимагати реальні дорогоцінні метали? Що станеться, коли з'ясується, що «паперового золота» і «паперового срібла» було випущено набагато більше, ніж фізично існує на Землі?

 

 

8. Будівельна індустрія може втягнути економіку США в наступну рецесію. Ринок нерухомості затоплений абсолютно новими будинками, які ніхто не купує. Цей величезний надлишок будинків означає, що будівництво нових будинків «впало в прірву». У 2010 році було здано лише 703 000 багатоквартирних будинків. Це стало новим антирекордом, і показало спад на 17 відсотків по відношенню до минулого антирекорду, який був встановлений у 2009 році.

 

 

9. Криза боргових зобов'язань муніципалітетів може стати «вибухом наднової зірки» в будь-який момент. Вже зараз інвестори позбавляються від облігацій муніципалітетів з лякаючою швидкістю. Борги штатів і місцевих органів влади зараз знаходяться на рівні в 22 відсотки ВВП, це найвищий показник за всі часи. Як говорить Мередіт Уїтні, криза боргових зобов'язань муніципалітетів є величезною загрозою для фінансової системи США.

Колишній мер Лос-Анджелеса Річард Ріордан переконаний, що все настільки погано, що буквально 90% наших штатів і міст можуть збанкрутувати протягом найближчих п'яти років ...

 

 

10. Звичайно на вершині всього знаходиться квадрильйонний міхур деривативів, який у будь-який момент може вибухнути. Зараз ми спостерігаємо велике фінансове казино, рулетка якого вже крутиться, і кожен сподівається, що вона не зупиниться в якийсь момент. Сьогодні більшість грошей на Уолл-стріт робиться не за рахунок інвестування або новаторських бізнес-ідей. Швидше, найбільші суми заробляються виходячи з вдалих ставок.

 

 

11. Найбільшою темною конячкою є війна. Корейський півострів зараз ближче до війни, ніж за всі останні десятиліття. Близький Схід може буквально вибухнути в будь-який момент. Ми живемо у світі, де один заряд миттєво може знищити ціле місто. Все що потрібно, щоб дощенту потрясти всю світову економіку, це одна середня війна, або пара подій із застосуванням зброї масового знищення.

 

 

Звичайно будемо сподіватися що нічого з цього у 2011 році не відбудеться.

 

Але ми повинні розуміти, що не можемо вічно ухилятися від цих куль.

 

Яким би не був 2010 рік, в дійсності він був набагато кращим, ніж, враховуючи обставини, міг би бути. Найгірші часи не поки що настали, і ситуація наразі залишається стабільною.

 

Але замість того, щоб використати цей час на розваги, варто було б використовувати його на підготовку.

 

І хоча мова в статті йде про США, зрозуміло, що в часи  глобалізації падіння США приведе до того, що світ буде змушений пройти через хаос. Тільки уявімо собі стан українця, який все життя в панчоху складав "доляри", які на рано будуть вартувати як смужки паперу відповідних розмірів.



Джерело: mixednews.ru


25.01.2011 1351 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1173
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2499
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2099
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2151
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6500 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2438 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

322

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1129

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1164

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1381
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

259
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

574
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2049
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26497
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

539
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10446 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7995
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

522
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

386
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

533
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

607
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1559