Руслан Марцінків: Сьогоднішні події не дозволяють мені мовчки спостерігати за ганебною інформаційною війною проти "Свободи"

 

Секретар міської ради «свободівець» Руслан Марцінків на останній сесії виголосив обурення проти інформаційної війни, яка ведеться в обласних медіа проти його політичної сили.

 

Проте на цьому він не заспокоївся. Сьогодні серед місцевих ЗМІ було поширено листа із депутатським запитом секретаря міськради.

 

Повний текст приводимо нижче.

 

ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ 

 

"«Свобода» вистоїть війну за свободу»

Час передвиборчих перегонів усюди й завжди є неприємним. Напевно цьогорічні перегони не стануть оригінальними. За свою практику я бачив чимало кампаній, проте сьогоднішні події не дозволяють мені мовчки спостерігати за ганебною інформаційною війною, яка точиться на Прикарпатті проти ВО «Свобода».

Те, що у 2010 році ВО «Свобода» отримала тотальну перемогу на місцевих виборах Прикарпаття, зокрема й у місті Івано-Франківську, очевидно, стало багатьом політичним силам та особам «кісткою у горлі». Дуже шкода, що на 20-му році незалежності нашого народу, ми не усвідомлюємо ті заклики наших прадідів, які твердо гласять рецепт успіху й процвітання України – а саме єднання й спільна праця. Мені найменше хочеться втручатися в інформаційні перепалки, що вже рік точаться з метою дискредитації місцевої влади, проте абсурдність має бути оцінена.

У 2010 році громадськість Івано-Франківська шляхом виборів надала домінуюче право на представництво своїх інтересів у міській раді саме ВО «Свободі». Уже більш як рік нашими силами у місті чимало зроблено. Не буду перечислювати, що саме, бо левова частина відображена у звітах депутатів міської ради та фракції ВО «Свобода» (mrada.if.ua). Ті завдання, з якими зіткнулися ми, стали справді не простими, і тому не відразу вдається їх вирішити досконало. Тим більше, що західноукраїнські місцеві ради перебувають під шаленим тиском в окупованої Партією Регіонів Україні та на фоні позбавленої фінансування місцевого самоврядування, а також під пресом всеукраїнських та місцевих ЗМІ, власниками яких є олігархічні клани. Проте не заслуговують зусилля й робота, яку ми ведемо, на ту брудну інформаційну війну, що розпочата проти ВО «Свободи».

Мешканцям міста й області, підсвідомо й відверто, замовними статтями та сюжетами, закладають думку про те, що у нас все було добре, і як тільки прийшла до влади «Свобода», з’явилися біди й проблеми.

На мою думку, кожний свідомий читач, що поважає себе та свої погляди, чітко бачить спроби маніпулювати його думкою безіменними авторами. Ті повідомлення, що фактично день у день з’являються на сторінках окремих інтернет-видань про злочинність дій ВО «Свободи» на ґрунті комунальної реформи міста, про її продажність Партії регіонів, про збір коштів за рахунок мешканців на передвиборчу кампанію, викликають лише відразу та співчуття. Особливо це простежується у системних, безіменних коментарях, які слідують після повідомлень, що позбавлені фактажу та об’єктивності.

Соромно спостерігати, коли незреалізовані місцеві політики, будучи під впливом місцевих олігархічних кланів, що раніше пограбували місцеві громади, всіма своїми силами намагаються облити брудом ВО «Свободу». Я завжди з конструктивом ставлюся до критики, навіть коли вона й безпідставна, бо між рядками вона розповідає про стан середовища у якому ми працюємо та живемо. Проте не сприймаю критику тих, які не платять податки в місто, спотворили місто хаотичною забудовою, знищують архітектурні пам’ятки, займаються «відкатами» та прихованою корупцією.

Наш вклад у національне відродження України на теренах Прикарпаття є багаторічним та змістовним, а тому поява у недавній час  нових псевдонаціоналістичних сил не в змозі викривити дух українського націоналізму. Потрібно мати відвагу критикувати відкрито, а не прикриватися маріонетковими організаціями та партіями «одноденками», які так масово з’явилися на вулицях Івано-Франківська.

Хочу запевнити всіх палких противників ВО «Свободи» у тому, що в кожного прихильника нашої ідеологічної сили вистачить розуму, відваги й гідності протистояти ганебним вчинкам опонентів. Зусилля, спрямовані на інформаційні напади проти нашої політичної сили є і будуть марними. У жодному разі ми не будимо реагувати на провокації, проте твердо заявляю, що відповідь наша є у наших діях та вчинках заради розбудови української нації та наведення ладу в м. Івано-Франківську".

 

 

Читайте також:

Свободівець Василь Попович в Прощену неділю «призначив» ворогів України: Партію регіонів, «неукраїнців», Вишиванюка і голів райдержадміністрацій


01.03.2012 2556 30
Коментарі (30)

Психіатр 2012.03.01, 10:15
ДІАГНОЗ - ПАРАНОЙЯ
Весняна 2012.03.01, 10:38
Виборці люблять сильних, а не тих, хто плаче, що у нього, бачте, конкуренти з'явилися. Ніхто нікого не заставляє бути депутатом. Цей запит совковий, хоча Марцінків молода людина
так 2012.03.01, 10:47
так, та йому ще от-от 30-ть виповнилось, в нього вже-"багаторічниййдосвід роботи", оце так-так, це не те що там якийсь петро арсенич, чи будь-хто інший з повністю сивою головою, які дійсно відстоювали якісь"свободи" на початку 90-х, а цей.. не знаю, як таку "висоповажну ....................." й назвати- має вже багаторічний досвід ... Він ще попід стіл пішки ходив, і казав котові- посуньтесь, коли ми в 90 році були в Києві на "граніті". Оцих людей шкода, що тоді в щось вірили, хоча ми ідумали що такеж буде і після 2004-го. Багаторічний досвід- фу.... навіть і не смішно.
Микита 2012.03.01, 11:05
повідомлення, що фактично день у день з’являються на сторінках окремих інтернет-видань про злочинність дій ВО «Свободи» на ґрунті комунальної реформи міста, про її продажність Партії регіонів, про збір коштів за рахунок мешканців на передвиборчу кампанію, - так це ж правда, всі це знають, що вони виправдовуються? та наберіться сміливості і скажіть - так - заробляєм на вибори, бо не хочемо владу втратити!!!!
Труба 2012.03.01, 11:11
Аж бридко, яких бездарних дітлахів ми обрали.
До труби 2012.03.01, 11:13
Що обрали те і маємо.
торба 2012.03.01, 11:18
http://youtu.be/4hRnUZCUI4s вінтоняк про комунальну корупцію в місті, та спроби анушкевичуча, прокопіва і свободи приватизувати водоканал
кук 2012.03.01, 11:42
Свободу не чіпати!!! Бо вами займеться ювенільна юстиція!
Цюняк В.В. 2012.03.01, 12:03
ПанеРуслан! Я не ховаюсь під ніками і хочу,щоб керівництво Вашої партії приїхало в м.Бурштин та провело аналіз діяльності Вашої партії при владі, в м.Бурштин Ви не опозиція ,а - влада.Десятки незаконних корупційних дій мера Курляка П.І та його команди.Якщо керівництво не цікавиться чим займаються члени партії при владі , висновок один- Воно повністю сприяє та покриває злочинні дії свободівців у м.Бурштин.Не зрозкуміло,яке відношення до корупції у органах влади мають журналісти.Виходить,що місцеві журналісти повинні виключно співати оди Вашим партійцям у місті.Зараз Курляк ровернув війну проти телекомпанії РАІ,яка висвітлювала засідання сесій Бурштинської міської ради, такого не було за усі роки незалежності у місті,щоб не знімали сесії.
Нестор 2012.03.01, 12:06
Марцинків виправдовується що не було "збору коштів за рахунок мешканців на передвиборчу кампанію"(Сичу, авт.), утім куди ж діваються сотні тисяч щомісяця від додаткового тарифу та збільшеної квартплати??? нарешті свободі пора визнати що єрц збирає кошти не на реформу, а на власні методи утримання влади!!!!
ошшлнш 2012.03.01, 12:09
Ну чи не повний чудак цей Марцінків!!!!!
філософ 2012.03.01, 12:58
"Те, що у 2010 році ВО «Свобода» отримала тотальну перемогу" - це наша велика спільна помилка."Дуже шкода, що на 20-му році незалежності нашого народу, ми не усвідомлюємо ті заклики наших прадідів, які твердо гласять рецепт успіху й процвітання України" - на 20-му році незалежності люди вже би мали жити і радіти життю,а на думати як вижити.Чому ваше ЄРЦ укомлектоване "зеленими " свободівцями,які зеленого поняття не мають,що таке комунальне господарство ? Чому ви не відібрали фахівців,які працювали в ЖЕКах,не відібрали кращих ? Бо ж прості люди не мали доступу до фінансових потоків,але ви створили структуру під себе і набрали туди людей в яких ще дипломи "теплі".Чому не було оголошено конкурси на заміщення вакантних посад ? Чому ви керувались партійною приналежністю,а не фаховістю при набору персоналу ? І таких "чому" в мене дуже багато,так як на вашу "Свободу" ми покладали великі надії,а тепер бачимо тільки захист власних інтересів.І нерійте звинувачуйте ПР,бо ви такі самі,тільки лозунги інші.І не скигліть,і не мрійте про верховну раду,бо ваш кінець на загорами.
Марцинківу 2012.03.01, 13:38
Уважно прочитав і не зрозумів чи це заява чи це запит. Якщо запит то чево требуєм. Якщо заява то ми вже це чули. Можна трохи креативніше.
yutro 2012.03.01, 14:02
Я б на місці марцінківа відповів на інформаційну атаку інформаційною атакою. Дискусією, контраргументами. але ж у прикарпатської "свободи" практично немає речників в інфопросторі. не кажемо про безпорадних у сенсі майстерності персонажів типу оксани процюк. Від безсилля - істерика марцінківа, хоча "свобода" може знайти аргументи, не все в них так погано. незалежні спостерігачі щиро співчувають марцінківу
українець 2012.03.01, 14:05
та ви що їх гріє любов до України воний з любовю все крадуть, о народе думаєте залатой ти человек Руслан Романович
ннн 2012.03.01, 14:13
ніби й так
Роман П. 2012.03.01, 14:23
марцин -куди йдуть гроші з єрц, дай відповідь на закпит громадськості, скажи людям правду!!!!
антоніо. 2012.03.01, 14:29
А марцин шо директор ЄРЦ? Напишіть запит на оприлюднення всі доходів ЄРЦ і все буде ясно. І хай також дать повну інформацію про всі роки інснування Жеків скільки збиралося грошей,скільки і на що витрачалися ці гроші. А то вчіпилися до того єрц та якби в місті немає інших проблем.
Сніжана 2012.03.01, 14:30
Скажіть пане Руслан: хто вам дав право стягати з людей додатково 0.11 коп. до квартплати (як це робить єрц), якщо мат. стан людей як відомо, лише погіршується? Чому тоді вже хоча б не покращується обслуговування комунальників, бо ж воно тільки погіршується!!!!!
мешканець 2012.03.01, 14:34
А насправді нам ніхто не пободує цю країну якщо ми самі не пободуємо її. 1.НІМЕЦЬ ЧИ ПОЛЯК ЧИ ФРАНЦУЗ НЕ ПРИЇЗДИТЬ ДО НАС В ПІДЇЗД І СЦЯЄ ТАМ- ЦЕ РОБИМО МИ САМІ А ПОТІМ ЗВИНУВАЧУЄМ КОГОСЬ В ЦЬОМУ. 2.ПОТРІБНО МІННЯТИ НАШУ МЕНТАЛЬНІСТЬ В ТОМУ ЩО ХТОСЬ ПРИЙДЕ ЗРОБИТЬ НАМ М...... І МИ БУДЕМО ЗАДОВОЛЕНІ ТАКОГО НЕ БУВАЄ 3.І НА ОСТАНОК ХАЙ КОЖИН ДИВИТЬСЯ ПЕРШЕ ЗА СОБОЮ ПЕРЕД ТИМ ЯК КОГОСЬ КРИТИКУВАТИ.
Мешканець 2012.03.01, 14:55
От Марцінків нехай спершу і подивиться за собою, а не критикує і ображається. Якщо йому не довподоби деякі ЗМІ то нехай чітко напише - ось така газета радіо чи ТБ оголосили Свободі війну і ось в таких матеріалах було журналістом сказано тето і тето. А то знову - "ніхто нас не любить, ніхто не поважає" то йдіть ви у садочок і їжте червячків.
Тютюн 2012.03.01, 15:31
соромно має бути свободі за те, шо обдурили виборців і крім лавочок на набережній, які хтось покрав вже, жодних досягнень у них нема..ну якшо не враховувати їх власне покращення життя зап допомогою новостворених єрц і т.п.
Lego 2012.03.01, 16:20
Читаю коменти і бачу що це не змі воюють проти свободи це вже весь люд проти них ополчився. черговий прокол свободівських головастіків. спочатку сич обіжено щоки надув і получив по них від коцаби. тепер марцина бють його ж виборці. скоб друзі пластуни.
зеник 2012.03.01, 16:36
Противно дивитися на цих гім...ів.Пройшли експлуатуючи національні ідеі.А хто особистості?Колишні рекетери ,такі як голова фракціі Свободи в Богородчанській районній раді,та інші братки.Своєю поведінкою ,безграмотністю,наглістю та некомпетентністю за два роки втоптали в болото ідеі та украінську мрію.Чому ми украінці такий дурний народ не підтримуємо тих патріотів які в 90 роках ішли на барикади та боролися з комуністичним режимом а підтримуємо шантрапу яка взялась не відомо звідки і зараз рве на собі сорочку .Хто вам братки дав право приватизовувоти украінську ідею ?По своіх моральних принципах ви такі самі як "ананас"трижди судимий і якому ви зараз в особі Вишиванюка ............ ........
Для зеника 2012.03.01, 20:00
Ти не встидайся. Поганяла в цього Богородчанського свободівця "мартин". Люди до тепер згадують цього інтелектуала і патріота і його переконливі бесіди на початку 90-х. Зрештою дурні тянуться один до одного, який керівник районних свободівців такі і підлеглі. Що з ними робить Михайло Михайлович до тепер не розумію.
Кук 2012.03.01, 21:33
почитає Марцин ці коменти, і подимує, шо такі да - война :)
Андрій 2012.03.01, 21:36
З появою запита Марцина Свобода остаточно програла інформаційну війну! Невже в Свободі немає жодного медійника, піарщика який би порадив дітям як зберігати обличчя перед громадою? Але найгірше в іншому, аж тепер я зрозумів - Свободівці досі переконані що люди їх люблять і підтримують...
отже 2012.03.01, 23:33
Філософ,так ти розкидався,що дуже підтримував Юльку-бздульку,а тут бачу лиєш масло,що дуже боровся за свободу.Думаю ще чуть-чуть і ти будеш лизати комуністам,вони якраз тепер таких приймають як ти.А ЮЩЕНКО,ще буде...тільки не з такими гамнюками з якими був!
Cпокій 2012.03.02, 00:43
У зверненні йшлося про ганебну поведінку деяких ЗМІ та підлість їхніх власників, які тиснуть руки свободівцям при потребі і плюють в спину при нагоді. А на дешевих тролів та невгамовних шизиків,які "воюють" тут в коментах, Марцінків ... ПОКЛАВ.
Труба Спокійному 2012.03.02, 08:26
Шо то значить "поклав"? Так не можна в політиці. Тут можна лише "лизнув". А ось народ може покласти і ніц тут не вдієш.
17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

492
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

10978 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1831
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1731
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2734
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4590

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

327

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1033

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1447

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1318
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1697
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1504
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1219
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

589
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

665
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1860
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

2079 10
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20360
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

335
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

691 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

723
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1071