"Вона кричала на всю квартиру": суд допитав свідків у справі Булієнка, який забив свою співмешканку

У середу, 27 червня, в Івано-Франківському міському суді продовжили слухати справу Максима Булієнка, який забив на смерть свою співмешканку Олександру Щеглову.

Минулого разу суд закінчив слухати покази матері Олександри Нелі Щеглової. Розгляд справи відкладали, аби викликати свідків. На засідання з’явилися батько і син Василь і Роман Вітушинські, пише “Репортер”.

Читайте також:  Він убивав її багато разів: мати побитої до смерті франківчанки дала свідчення в суді

Спершу суддя Деркач допитала свідка Василя Вітушинського.

«Вони прийшли на Миколая троє близько 22:00 – Женя (Євген Іванов, свідок), я, Максим і Олександра, – говорить свідок. – Купили горілки, випили. Потім між ними почалася сварка. Максиму стало зле, я дав йому таблетку від серця і полягали спати. На другий ранок випили ще і знов пішли спати. Я з сином я Романом спав. Потім Олександра почала кликати, щоб викликали швидку – мій син викликав».

Каже, Олександра до нього приходила з Максимом тричі.

На запитання прокурора Юрія Харуна про конфлікт розповідає, що не звертав увагу не сварку між Максимом і Олександрою.

«Я дивився телевізор, вони сиділи коло мене і сварилися, – каже Василь Вітушинський. – Після того як ми дали Максиму таблетку, вони ще сварилися. Після конфлікту я пішов з Женею спати до Романа кімнати, а вони ще з півгодини сварилися».

За його словами, вранці компанія знову розпивала горілку, після чого всі пішли спати. Прокинулися близько 13:00, Олександра з Максимом сварилися далі. А за годину-дві Олександра попросила викликати швидку.

На всі питання прокурора про побиття Щеглової і сварку, Вітушинський каже «не бачив і не знаю, я був у своїй кімнаті».

«Вона сиділа на дивані, сказала, що в животі щось запекло, – каже Василь Вітушинський. – Вона була заплакана».

Сказав, що був забій на чолі, але потім повідомив, що нічого не бачив.

Суддя нагадала свідку за кримінальну відповідальність за неправдиві покази і попросила говорити лише правду.

На запитання адвокатки Кінаш каже, на чотирьох випили 1,5 літра горілки. Ще стільки ж – наступного дня. На запитання захисника Ярицького, Василь Вітушинський говорить, попередні два рази Олександра і Максим не сварилися. Каже, з Максимом знайомі рік, впродовж якого Максим приходив до нього випивати.

Син Роман каже, що з вигляду знає і Булієнка і Щеглову. На запитання прокурора розповідає, що востаннє бачив їх на Миколая у своєму помешканні, де вони розпивали алкоголь.

«Прийшли і принесли дві пляшки горілки, – каже Роман. – я пішов у свою кімнату, бо мені це не цікаво. Година 24 Булієнкові стало погано, батько і Іванов його відливали. Олександра теж хотіла йому допомогти, він відмовився, а потім сказав, що вона не подала йому води. І з цього почався конфлікт, потім було все добре і знов почався конфлікт. Близько третьої ночі конфлікт тривав до 40 хв. Тоді ми їх лишили самих і потім вони таки лягли спати. Прокинулися всі близько 9:00 ранку».

Каже, чув як Булієнко Олександру матюкав і звинувачував, що вона йому не допомогла. За його словами, вночі звуків ударів чи бійки не чув.

“Вранці пішов до туалету і побачив нову пляшку 1,5 горілки, – говорить Роман Вітушинський. – біля неї сиділи вже Іванов і мій батько. Потім десь в першій дня почув гуркіт і падіння. Не придав цьому уваги, бо подумав, що п’яний хтось впав. Потім побачив, як Булієнко допомагав Щегловій лягти на диван».

Свідок розповідає, що Щеглова почала кликати на допомогу і сказала, що Максим її побив. Тож Вітушинський викликав швидку, але в той час Іванова і Булієнка вже не було – вони пішли в магазин.

«Їй було реально погано і вона кричала на всю квартиру, – каже Вітушинський. – Женя розповідав, що Максим копнув Олександру в спину».

Справу відклали до 22 серпня на 11:00, аби допитати інших свідків.

Нагадаємо, інцидент стався у День Миколая, 19 грудня, на вул. Вагилевича. У білий день франківець мало не до смерті побив співмешканку Олександру.  24 грудня жінка померла. У довідці про смерть увагу зосередили на пневмонії. Проте вказали, що була тупа травма живота і розрив сечового міхура.


Читайте також:

Рідні побитої до смерті франківчанки побоюються, що співмешканець уникне покарання (відео)


27.06.2018 2606
Коментарі ()

10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

10730 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1783
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1677
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2696
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4532
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

3178

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

261

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

997

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1400

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1288
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1662
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1455
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1180
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

547
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

622
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1822
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

1953 8
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20316
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

296
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

649 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

688
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1032