УПЦ (МП) - рупор Кремля

Московська церква в Україні, або як лукаво вони себе називають “Українською” іменуючись УПЦ, вже давно втратила риси Церкви, притаманні їй служіння Богу і людям та ведення людей до визволення душі.

Все більше вона схожа на політичну партію і пропагандистський рупор Кремля у вигляді батюшок-політруків на парафіях. Вони проникли у всі куточки України, навіть у такі патріотичні, як Івано-Франківськ.

Коли як не зараз людям мають відкритися очі? Що все московське несе смерть та плач. Коли Україна наче маленький біблійний Давид бореться в рази з більшим Голіафом звільняється від усього московського, священники (УПЦ МП) часто  стають  на бік окупантів.    

Українське православ’я довгі століття було окуповане російською церквою, яка весь цей час в ньому  жорстоко викорінювала все українське, живе, автентичне для кожного регіону України: мова, піснеспіви, традиції, вишивка і насаджувалось одноманітне московське та чуже.

Але, все змінилося  у 2019 році коли Православна Церква України, як єдина правонаступниця древньої Київської Митрополії отримала  від Вселенського патріарха Варфоломія Томос про автокефалію, повну незалежність.

З того часу вона стала п’ятнадцятою у Диптиху (перелік православних автокефальних церков) і є єдиною канонічною автокефальною православною Церквою України. Тож тепер православні України,  які перебувають за межами  ПЦУ - це або служителі московського патріархату або православна аномалія.      

Довго терпіли російську церкву в Україні, яка  всіляко маскувалась під вивісками “УПЦ”,” УПЦ(МП)”, та паразитувала в українських святинях. До тих пір, коли росія не розв’язала повномасштабну війну проти України. Зрозуміло, що у людей з’явились питання до “УПЦ-(МП)”, адже всім відомо, що керівний центр цієї релігійної структури знаходиться у москві, а  фактичний її керівник - Кіріл Гундяєв.

Саме він  благословляє російських солдатів на вбивство українців. Терпіння людей закінчилось, і почали громади московського патріархату потроху переходити до ПЦУ.

Десь більше, десь менше, зі священником, чи без нього, зі скандалом чи потихенько, але процес пішов. Українці хочуть молитись в українській церкві, звичайно що з цим не можуть змиритись в УПЦ-МП, адже вони бояться втрату парафій, які так довго їх «годували».

Нещодавно ми всі були свідками того, як митрополит УПЦ Онуфрій Березовський заявив, що УПЦ нібито незалежна від РПЦ, ще й синод скликали, щоб зробити димову завісу  показати видимість і втримати ситуації.

Але фактично вони усе одно посилаються на Грамоту Алєксія II від  1992 р., яка дарувала Українській Церкві права «широкої автономії», однак залишала їх у складі РПЦ, Тому, ці так звані синоди з оголошення незалежності це всього-на-всього зміна фасаду облупленого будинку або вісімнадцятий шар фарби на чавунній батареї старої хрущовки.

Все це робиться задля того, щоб розмити правду і приховати хто вони є і з ким вони є, таким чином зменшити перехід парафій.

У випадках коли міська влада починає сприяти громадам в їх законному праві на зміну юрисдикції в хід пускаються давно відточені способи залякування - суди, автобуси з «тітушками», бабусями та навіть вагітними жінками, які наповнять вщент храм, назвуться його парафіянами та будівничими, а на відеокамеру проведуть парафіяльні збори  одноголосно проголосуючи за Онуфрія.

Але коли ми стали на шлях боротьби за свою незалежність, яка омивається кров’ю нашого народу то ми повинні "долупати цю скалу", звільнившись від московитського ярма.


01.07.2022 Роман Тадра 6951
19.03.2024

Сьогодні і роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги

51
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6477 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

10888 6
25.01.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

12165 25
18.01.2024
Тіна Любчик

У п'ятницю, 19 січня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбудуться вибори ректора. На посаду претендують троє працівників вишу: доктор медичних наук Микола Островський, доктор медичних наук Роман Яцишин та кандидат медичних наук Руслан Савчук.  

5804
18.01.2024

Каркасні будинки відрізняються високою міцністю, надійністю і довговічністю, а також відносно недорогі в будівництві. Втім, у 2024 році ціни на будівництво каркасних будинків в Україні, як і на все інше, продовжують зростати.  

3732

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

497

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

759

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

748

У вівторок, 20 лютого, під час зустрічі з виборцями Дональд Трамп зробив комплімент на адресу росії: «Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. Це воєнна машина». Розглянемо, що за цим стоїть.

1060
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

423
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

458
08.03.2024

Фізіологічно їжа потрібна людині для підтримки життєдіяльності, проте у декого ці межі стерті, тому ці люди їдять не лише, коли голоді, а й коли знервовані, засмучені або перезбуджені.  

542
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4087
10.03.2024

Дитина приходить до місця, якого не знає і не розуміє. Чому мама каже мовчати? Чому тато не дозволяє бігати? Чому світять свічки та багато квітів?

11626
05.03.2024

Два досвідчених і дуже майстерних шахових гравців сіли за дошку з чорно-білими клітинами і розставили на ній свої війська.

6650
01.03.2024

"Чернецтво завжди є віддзеркаленням суспільства. Люди хочуть, щоб були добрі монахи, гарно поводилися. Але середовище теж формує людину", - ділиться монах. 

1151
19.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18051
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

305
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

405
07.03.2024

На думку комісії, президент має виконувати свої повноваження до вступу на посаду наступника. А вибори президента мають бути призначені упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.   

693
04.03.2024

Серед тих, хто довіряє президенту Володимиру Зеленському, підтримують зовнішню політику влади 82%, тоді як серед тих, хто не довіряє — 41%.

813