РОСІЙСЬКА РУЛЕТКА: президент - Путін, прем'єр - Медвєдєв!

 

 

Сталося цілком очевидне і очікуване, на з’їзді «Єдіная Росія», 24 вересня, нарешті давно прогнозована рокіровка набула цілком реального змісту і форми: діючий президент РФ Дмитро Медвєдєв очолить список «єдіноросів» і поведе їх здобувати тріумф на чергових виборах до Державної Думи Росії. Здобувши цілком очевидну перемогу (інтрига лише в одному: чи перемога буде величиною у конституційну більшість парламентарів чи менше) Медвєдєв буде обраний Головою Уряду Російської Федерації (за Конституцією РФ – в Росії уряд очолює не прем’єр-міністр, а Голова Уряду РФ). Натомість, діючий Голова уряду Володимир Путін, буде рекомендований і висунутий на черговому грудневому з’їзді «Єдіная Росія» кандидатом у Президенти РФ (Путін є головою партії «Єдіная Росія»). Хто б сподівався, що Путін добровільно віддасть посаду президента удруге, своєму молодшому протеже. Тільки власне Его, турбота про власний імідж та ділову репутацію на Заході, змусила ВВП, чотири роки назад, пожертвувати Медвєдєву чотири роки «транзитного» технічного президентства, заради отримання в недалекому 2012 році наступні 12 років абсолютного володарювання, скоритися вимогам Конституції і не «повєлєвать» відповідного рішення Конституційного суду, про визнання, що «1+1=1», як це мало місце в ганебній новітній історії часів Кучми. Схема Путіна: «наступника - висунув, наступника  - засунув», спрацювала.

 

За Конституцією РФ, президента обирають не більше, а ніж на два терміни поспіль, тривалістю шість(!) років кожний. Тобто, будучи обраним на посаду Президента РФ Володимир Путін, має беззастережні шанси пробути на цій посаді ще дванадцять(!) років поспіль, плюс до восьми років свого першого та другого президентства (05.2000-05.2008 р.р.). Загалом вимальовуються 20 років президентства та чотири з половиною років урядування Путіна (з вересня 1999 р. по травень 2000р., та від травня 2008 р. по травень 2012р.). Путін прийшов у велику політику Росії у 47 річному віці. В чергове стане президентом у 60 років. Дві чергові каденції завершаться у 2024 році, в солідному віці політика, у 72-ох річному віці, як у сьогоднішнього ловеласа і прем’єра Італії Сільвіо Берлусконі. Таким чином, загалом епоха «путінської Росії» охоплюватиме чверть століття. Довше «правив» тільки Сталін, від 1924 (рік смерті Леніна) по 1953 р.р., тобто 29 років поспіль.

 

Корелюючи ситуацію в Росії, до її вірогідного впливу на Україну, найважливішим є сумна перспектива впливу жорсткого націоналістичного путінського прагматизму, у наших внутрішніх «братерських» стосунках «добросусідства». Чи зможе Україна Януковича вистояти від пресингу великодержавних амбіцій та безмежних ілюзій Росії, щодо України, видається не дуже оптимістичним і обнадійливим.

 

Основними подразниками у стосунках обох країн традиційно залишаються питання: ціна на газ для українських споживачів, доля всієї ГТС, розмежування державного кордону в Азова-Керченській протоці, завершення встановлення державного кордону між обома країнами, зовнішньополітичні пріоритети України щодо вступу до асоціації з Європейським Союзом, приєднання до Зони вільної торгівлі, а не Митного союзу, євроатлантична інтеграція України, розподіл державної власності в Україні на користь російських «інвесторів»…

 

Враховуючи, що зимові вибори до Державної Думи та весняні президентські вибори у РФ потребують впровадження традиційних піар-технологій, щодо заволодіння голосами переважно ненажерливого імперсько-шовіністичного електорату Росії, Медвєдєву-Путіну необхідно буде розіграти чергові традиційні «маленькі війни» зі своїми сусідами, з будь-якого приводу, заради отримання електоральної насолоди від блискучої «перемоги» сильних правителів над своїми «заклятими ворогами». «Хліба і видовищ» вимагає російський електорат, в обмін на свою підтримку на виборах! Україна, для такої ролі підходить найкраще. Всі свої виборчі кампанії Росія проводить з використанням традиційного негативного українського фактору. Згадаймо, хоча б провокаційну історію з будівництвом російської дамби до коси Тузла.

 

Саме, чергові вибори в Росії, найбільшим чином впливають на формування безкомпромісної агресивної позиції Кремля, щодо України, в питанні обговорення перегляду газових угод 2009 року, та зменшення ціни на російський газ для України.

 

Нас очікує складна зима 2011-2012р.р. «Зимно» буде не тільки в кліматичному, але й в політичному сенсі. Фатальний, для Януковича, збіг усіх сумних обставин припадає на грудень. Саме у грудні відбудуться вибори до Державної Думи Росії, саме у грудні повинен пройти саміт «Україна-ЄС», на якому вирішуватиметься доля вступу України в Асоціацію з ЄС, або ні! Але тоді вже надовго! Щонайменше до чергових президентських виборів 2015 року.  

 

 В залежності від вирішення проблеми політичних ув’язнених Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, режимом Януковича в Україні, на захист котрих, окрім Заходу, також стала влада Росії. Саме в грудні, висуватимуть кандидатуру Путіна на посаду президента РФ. Грудень, потребуватиме великого об’єму споживання російського газу, за надхмарними тарифами у понад 500 доларів США за 1000 м. куб., у четвертому кварталі ц.р, навіть після ратифікації «Харківських угод», за що несе персональну відповідальність особисто Янукович, і його кліка в уряді та Верховній Раді.

 

Позитивом, із усього вищенаведеного є лише одне: чітке розуміння і усвідомлення нашої приреченої перспективи, від будь-яких ілюзій, у відверто «братерських» стосунках з Росією, на найближчі 12 років, як мінімум до травня 2024!

 

Депутат обласної ради, 

голова фракції «Батьківщина»                Юрій Романюк


24.09.2011 Юрій Романюк 1196 1
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1906
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1833
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1828
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5393 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2127 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1487

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

705

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

754

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

949

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

984
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1734
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3650
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10221
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26101
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10150 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7687
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

871
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

69
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

358
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1252
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

848
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1054