Гірськолижні курорти України: де покататися і скільки це коштує

Гірськолижні курорти України знаходяться, в основному, в Карпатах і Закарпатті. Відправитися в гори – завжди хороша ідея, а взимку тим паче. Сезон триває з початку грудня до середини березня, а на деяких курортах сніг на вершинах лежить аж до квітня.

Вибирайте курорт і вирушайте за порцією ендорфінів, адреналіну і заряду бадьорості на рік наперед.


Буковель: найпрестижніший і європейський

У рейтингу кращих гірськолижних курортів України лідирує, звичайно, Буковель. Це стосується також і цін, які можуть позмагатися з європейськими курортами. Проте й сервіс тут на рівні, інфраструктура продумана, і траси доглянуті та підійдуть як новачкам, так і професіоналам лижного спорту. Для початківців надаються послуги інструкторів.

На курорті понад 60 трас, багато підйомників, гармати зі снігом, вирівнювачі трас, можливість нічних катань, численні бари і ресторани зі справжньою гуцульською кухнею і європейською – все це приваблює туристів. Також тут є СПА-центр і міжнародний дитячий табір.

Курорт знаходиться між трьох гір: Буковель, Чорна Клева і Довга. Дістатися найпростіше на авто, оскільки найближчі залізничні станції – Яремче або Ворохта – знаходяться за кілька десятків кілометрів.

Якщо дуже хочеться кататися в Буковелі, але бюджет обмежений, можна зупинитися в Яремче (30 км від Буковеля) або Яблуниці (13 км), а сюди приїжджати на спуски. До речі, в самій Яблуниці теж є спуски для новачків.

Ціни : 1 день катання обійдеться приблизно в 1120 грн, діє система знижок. Прокат лиж – від 75 грн, сноуборду – від 120 грн.

Драгобрат: найбільш високогірний і малодоступний

Драгобрат

Добиратися сюди не так просто: потрібно спочатку доїхати до Ясіні (Івано-Франківська область), а потім піднятися в гору 17 км на сам Драгобрат, і проїде туди не будь-який транспорт.

На Драгобраті знаходиться найвисокогірніша гірськолижна база України (1400 м над рівнем моря).

Тут близько 20 трас різного рівня складності, розвинена інфраструктура і неймовірні карпатські пейзажі. І роздолля для тих, хто любить і вміє кататися. Лижники і сноубордисти вибирають це місце за атмосферність, неповторну природу і хороші траси, в тому числі для фрістайлу. Завдяки розташуванню гір, які оточують курорт, сніг тут лежить аж до квітня-травня.

Ціни : 50 підйомів для дорослих – близько 1000 грн. Прокат лиж та сноубордів – орієнтовно 70-120 грн.

Славське: легендарний і молодіжний

Славське

Курорт популярний тому, що сюди легко дістатися залізничним транспортом: станція так і називається, Славське. Відомий він ще з 19 століття, коли тут з’явилися перші готелі та підйомники, а популярний завдяки своїй універсальності і якості трас. А також відносній демократичності цін.

Основна гора курорту – Тростян (1232 м), а її схили – різної довжини та складності. Тому тут однаково комфортно будуть себе відчувати як “чайники”, так і досвідчені лижники.

Також популярна гора Погар, призначена в основному для нічних катань та фрістайлу. А для початківців – гора Політех. Всього 11 трас і загальна їх довжина становить 22 кілометри.

Ціни: денний абонемент для катання – від 380 грн.

Пилипець та Подобовець: демократичні й затишні

 
Пилипець

Це два сусідніх села в міжгірському районі Закарпатської області, в кожному з яких є спуски. Добиратися легко від залізничної станції Воловець (близько 30 км).

Пилипець – село в районі полонини Боржава. І тут найдовші траси України, які підійдуть як лижникам-професіоналам, так і початківцям, є можливості для фрірайду і сноубордингу. А фішка курорту – близькість до однієї з визначних пам’яток Карпат, водоспаду Шипот. А ще тут гарні краєвиди та універсальні траси.

Подобовець знаходиться по сусідству, а недалеко від нього – знамените озеро Синевир. Тут відмінні траси, в першу чергу – для початківців, а також є кілька спусків для досвідчених.

Ціни : день катання – від 600 грн. Прокат лиж – від 80 грн.

Мигово: Буковинська перлина

Курорт Мигово

Курорт Мигово відносно молодий, але вже популярний. Це невелике село, в своєму розпорядженні кілька трасами в районі гір Мала Кичера і Стіжок. Є траса для початківців та сноутюби. Крім того, Мигово славиться джерелами мінеральних вод (недалеко знаходиться урочище Солонець). Тому можна ще й добре оздоровитися.

Ціни: день катання – від 600 грн., Прокат лиж – від 80 грн.


Звичайно, це далеко не всі курорти мальовничих Карпат: Ворохта, Красія, Плай, Тисовець, Верховина та інші теж з радістю чекають гостей. Ми ж перерахували найпопулярніші та великі. Десь краще умови проживання, десь – траси. Вибирати вам.

Бажаємо відмінного зимового відпочинку і яскравих вражень!

Сьогодні


06.12.2019 15258
Коментарі ()

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1839
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1798
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1782
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5293 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2088 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1460

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

629

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

718

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

913

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

946
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1683
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3613
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10189
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26064
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10109 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7659
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

845
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1347
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

324
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1211
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

803
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1024