Боротьба на Життя

 

Українське суспільство, хоч як би воно не піддавалося зусібіч критиці, справедливо і несправедливо,  готове протистояти діючій владі, у цьому день-у-день переконується весь цивілізований світ, і ще – переконається більше, підстави сподіватися на це існують.

Ми – українці – нарешті потроху формуємо цілісний організм, який життєво необхідний для виникнення і подальшого функціонування системи, справді близької до поняття «держава», а не «клан» чи «плем’я». Іноді закрадається підозра, що  демократичну структуру України спроможні вичленувати лише якісь кардинально нестандартні події, близькі до стихійних, як ото Майдан-и, або ж, навпаки, розчленити, якщо знов майдан накриє мідним тазиком за зразком «після 2004».

Тупоголова і затужавіла на безпробудному жирку влада Дахnetцьких втрачає почуття реальності і цілеспрямовано намагається затягти країну в іншу – нову-стару –  реальність з назвою «евраЗЗомбі», «Росогоморра», «Москітія», варіантів для назв хоч греблю гати, і всі вони в даний час політично коректні. Для чого це їм, провінційним східнякам ? Годі зайвий раз казати, що Білорусь в Україні влаштує етнічного білоруса Януковича, тільки аби за це пристойно заплатили і забезпечили, насправді ж тільки усними, гарантіями для його сім’ї і найближчого кола олігархів.  

Проблеми на Євромайдані з опозицією наявні в нас, доводиться констатувати і не відкрити при цьому якоїсь Америки. І це не лишень через заклики пана Турчинова захоплювати адміністративні будівлі, а самому, вождеві великому, швидко ретируватися з місця подій, гнучко уникати в разі чого  відповідальності за так звані протизаконні дії. Відсутність чіткої стратегії, відсутність домовленості про єдину кандидатуру на посаду президента, якого мала б висувати опозиція шляхом голосування на народному Віче; невміння грати(неспроста вжито «грати») на випередження з владою; певна не тільки політична, а й людська несміливість чи погорда стояти не лише на сцені, але й безпосередньо пліч-о-пліч з людьми, і, як вище зазначено було, в екстремальніших умовах передусім. Все це не додає єдності громадянам саме у політичній площині і сприяє розмиттю орієнтирів в напрямку легітимності.

Натомість радикальніші елементи народного організму організовуються хуткими темпами самостійно і піддаються організації через «невидимих ляльководів» Банкової і Білокам’яної. Радикали сповідують  іншу доктрину, ніж євромайданщики. Для них критерій «закон» не має сильної ваги, позаяк вони теж за «панятія» і  «силу», щоправда  дещо переосмислені на народно-етнічний кшталт. Люди «хаосу»  - це є ті самі люди «орди», тільки зі знаком плюс для одного з варіантів українського патріотизму. Для одного із. Тим не менше, патріотизму.

Якщо дотримуватися «теорії всього», то ми дійдемо логічного висновку, що ніша воїнів не менш потрібна, ніж ніша пацифістів і поімркованих. Так звані провокатори працюють не  менше на Україну і за Україну, ніж Ірена Карпа з Юрієм Макаровим чи умовний  Василь з умовною Оксаною, лежачи на сходах перед Генеральною прокуратурою.  Світло не може існувати без темряви, ніч позбавлена сенсу, якщо нема дня. Принцип давній, архаїчний і глибокий. І який, незважаючи на всю суть земної природи, не повинен бути догматом.

Утім, коли дійде до м’ясорубки( а надіємося, що цього вдасться уникнути ніяк інакше як шляхом мирної протесаної непоступливості і пом’якшення твердої волі Януковича), то світло стане актуальним – тільки на Небесах, та й то, з огляду на градус можливої ситуації, зовсім не для всіх…

Мольфари свого часу обіцяли, що Янукович відправиться туди дуже скоро.  Нас начебто не влаштовують в цьому лише два аспекти: Небеса ? і відправиться-коли ? Додати б ще: за яких умов ? і кому це вигідно ? Якщо опозиції – то ми «за». Якщо лишень опозиції, себто знову без нас, основи революції, то ми категорично «проти». Якщо Кремлю і геополітичній перестановці в цілому, то тут нічого навіть пояснювати: те, що для кацапа вбивство, те для українця  - смерть . І для білоруса також.

Взагалі варіацій кончини і для кончини в нинішнього гаранта Конституції достатньо – і все воно зветься однаково –  самогубством. Психологи кажуть, що найбезкарніше і найупевненіше диктатори себе почувають, власне, перед своєю загибеллю, незадовго, нібито відбувається в психіці людини тієї структури апогей домінування інстинкту розмноження і пошуку їжі над самозбереженням. Злам опорної ієрархії існування в системі, що відлягла від природи, притупила в собі інші інстинкти і імпринти буття.   Саме тому римські сенатори безтурботно галакали про бані і театри, коли варвари рвали Рим на друзки, а Каддафі, хоч і воював зі своїми повсталими племенами до останнього подиху, все ж, як стверджують наближені до диктатора, не відмовляв собі тричі на день усамітнюватися з наложницями і ласувати найдорожчими частунками з ранку до ночі, ніби відчував, що на тому світі вже не наїсться.

Все це наслідки жахливого ожиріння за рахунок голодуючих, в тому числі голодуючих на нарах… А ні, вже не голодуючих. 15, 20 мільярдів… – навіщо бабки покійникам, скажіть ? Навіть суто політичним ?..  Гріхи спокутувати валютою неможливо, навіть гривнею еквівалентом долар нуль п'єть.  До речі про «бабки». Злі язики подейкують, що баби Параски зараз на Майдані нема не тому, що вона відійшла з цього світу, а тому, що вона в курсі дєла, шо сьогоднішні канітєлі, то всьо пиздохитрі фішкі Льовочкіна і одної бізнес-групи…

Юля, що на нарах і ще не бабка, зараз би не завадила, вона би розрулила тупик «повноцінного лідера» своєю харизмою, але це не вона вирішила покінчити з собою, а він з собою і вони з нею. Хоча, можливо, сподіваємося на це, вона ще встигне на «проводи» до Януковича, чекати, як кажуть, залишилося недовго… А от чи не піде за ним у небуття, оце вже питання не риторичне.

Та що нам чужі-несвої долі ?! Вони, так чи інакше трагічні. І буде ще трагічніше, коли, нехай формально, суверенна і унітарна територія піде по рукам новітніх батьків-махновців. «Будуть заправляти облради ! Не віддамо землю китайцям і москалям ! Оберемо своїх представників !». В найгіршому сценарії, це найкращий сценарій, так-таки. От тільки, як нам чесно вкрасти кількасот кілограмів золотовалютного резерву, поки його ще недограбили вщент сімейні пацани, щоб звести кінці з кінцями, і на случай чаво  - війни проти москалів ? Європа і Америка дасть ? А хто дає руку на відруб, що галицький рогуль то шляхетніший злодій,  бандюк і балабол за донецького ?  Прийдеться тоді, як говориться, воювати на всіх фронтах: «Свободівці», «Тризубівці», «бандерівці», «мельниківці», «МаХновЦі», «білі», «червоні», «зіркові» і «беззоряні», «Дикі Танці» і «індіанці». Я за НАШИХ, а ви ?...

 Поки жевріє надія, що «якось воно буде», що «аби не гірше» - то точно буде війна. Причому, складається враження, чи не вперше в історії нашої країни, українською по ментальності стала наша влада, а українці менталізувалися по-європейськи. Бо, даруйте за пафос, Україна – це Європа.

Саме тому необхідно вже і тепер повноголосно висувати вимоги, як до влади, так і до опозиції:

1. Президент негайно видає указ про відставку уряду і разом з опозицією ( а опозиція негайно і практично починає рахуватися з думками громадських організацій і тих громадян України, котрі відстоюють невідчужувані демократичні цінності та національні пріоритети) формує позапартійний уряд фахівців-управлінців( і з числа: молодих)

2. Особи, винні в злочинах 30 листопада та 1 грудня 2013 р. Негайно і невідворотно притягаються до кримінальної відповідальності безвідносно до займаних посад.

3. Новопризначений уряд укладає Угоду про Асоціацію на наступному саміті Україна – ЄС у січні-лютому 2014 р. з урахуванням необхідності надання Україні з боку ЄС макроекономічної допомоги в розмірі, про який сторони домовляться під час розробки Дорожньої карти з імплементації даної угоди.

4. Верховна Рада НЕ-приймає ЖОДЕН закон про політичну амністію та імунітет для Президента та Прем’єр-Міністра України чи для будь-якого чиновника, бізнесмена, тощо, діяльність яких викликає чи викликала з часу проголошення України незалежною і – ОСОБЛИВО- раніше .  Закон  НЕ передбачатиме тільки одного  головного положення, що нині зондується ДЕЯКИМИ членами опозиції, проте передбачитиме другий:
а) чинні президент та прем’єр-міністр не підпадатимуть під кримінальну відповідальность строком на 5 років після залишення своїх посад
в) особи, які стали жертвами вибіркового правосуддя, будуть звільнені та отримають право на лікування за кордоном.

5. Верховна Рада негайно ініціює перед Конституційним судом запит про тлумачення його рішення від 10.09.2010 р. з метою повернення до парламентсько-президентської форми правління – тимчасово, до результатів всенародного плебісциту – референдуму -  по питанню: в якій державній формі  ГРОМАДЯНИ  УКРАЇНИ хочуть співіснувати і які  повноваження ДЕЛЕГАТАМ у владі ГРОМАДЯНИ УКРАЇНИ готові передати, а як ні.

6. Новопризначений уряд працює до моменту обрання нового Президента України чи особи з іншим повноваженнями Глави Держави.

7. Уряд зосередить свою головну увагу на вирішенні таких завдань:
- зупинення катастрофічного спаду виробництва, забезпечення стабілізації фінансово-економічної системи та зростання ВВП вже в 2014 р;
- підтримка значними кредитними ресурсами підприємств України (особливо, враховуючи ситуацію,  на Сході, Півдні),  які потерпають від економічної агресії з боку Росії та тих підприємств, які потребують фінансової і технічної допомоги для виходу на ринки ЄС;
- створення з цією метою Банку розвитку України, який має залучити фінансові ресурси у розмірі 5 – 10 млрд євро з фондів ЄС, причому ставка довгострокового фінансування має бути такою, як і в країнах ЄС, а весь персонал Банку включно з менеджерами вищого рівня повинні бути підзвітні Народу України.
- відновлення співпраці з МВФ та розморожування кредитної лінії у 15 млрд. дол.,
- спроба укладання нової газової угоди з так званою Росією, яка базуватиметься на ринкових (раціональних) цінах на газ та його транзит. У разі неможливості – мінімізація закупівлі російського газу, або взагалі припинення,  форсування видобутку власного газу, співпраця з арабськими і північноамериканськими цивілізаціями, розробка з залученням транснаціональних компаній  в найближчий термін динамічних транспортуючих засобів енергоресурсів, які б були покликані замінити в подальшому майбутньому наявну сьогодні газотранспортну систему, фінансова підтримка підприємств для самозабезпечення газом, максимальна підтримка держави з виготовлення і впровадження в життя новітніх альтернативних видів енергії.

8. Створення наглядових інститутів контролю за урядом і парламентом, який складатиметься із інтелектуалів не-радянського, антисовкового, антимонопольнофілологічнонародного і широкоформатного протишансонного гарту та громадських організацій, що матимуть законне право висувати будь-які питання, а в подальшому активно впливатимуть на  - насамперед – культурну і соціально-економічну складову суспільства

9) Створення нової Конституції України, базованої на принципах усунення усіх туманних, неоднозначних  пунктів з неї і таких, що перешкоджають Українському Народові безпосередньо впливати на владу та опозицію, контролювати їхні дії на займатися моніторингом важливих ділянок Єдиного Суспільного Організму.

10)… Написання і затвердження гімну України з ключовою фразою: « Ще не вмерли в України, не всі хохли, ні хруні, але Наша не Жлобська Братська Воля доконає останнього бандита і продажного сдідопита, а Україна ніколи не буде вбита.»

 На вимогу кримчан «ніколи» можна забрати з тексту, та Крим все одно ніколи не віддати.

Абсолютно серйозно: все зараз залежить від кожного в цій країні більше, ніж 2004 року. Трохи більше, а значить – може бути трохи краще. І за це варто боротися. І ще важливий нюанс. Мабуть, біологічного каюка бажати ворогам не слід, навіть поцу-путіну і дебілу-янику, хоч як це часто не просто стримати в собі, тяжче тільки реалізувати подібний каюк на практиці. Адже, припустимо, зі зникненням лютих ворогів, іноді зникають  головні сенси, а вони зараз звучать так: побороти-падло-суку-праведно-шоб-жили-і-мучилися-ще-на-землі-довго-нудно.

- Слава Україні !

- Нам Слава !

 

 


11.12.2013 Яв Назар 1262 0
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

571
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1761 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1092 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

525
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6872 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11328 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

302

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1033

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1087

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1078
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

241
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1049
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

813
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

686
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

646
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2912
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4413
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18406
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

263
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

326
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

635
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

737