Богдан Оринчак: Прикарпаття» ніколи не опустить руки

Герой 25-го туру у Першій лізі поділився своїми враженнями від матчу з Агробізнесом, а також наголосив на важливості здобутої перемоги.


Богдане, Sport Аrena та ПФЛ визнали вас героєм 25-го туру у Першій лізі. Це вже вдруге цього сезону. Заслужено, як вважаєте?

- Не можу сказати, що провів надзвичайно яскравий матч, адже через проблеми зі здоров‘ям не міг зіграти на максимум своїх можливостей. Задоволений, що зміг відзначитися дублем, саме через це, напевно, мене і визнали героєм туру. Агробізнес для нас принциповий суперник, в якого не можемо виграти ще з минулого сезону. Приємно, що у цій грі вдалося досягти бажаного результату.

Агробізнесу з огляду на турнірну таблицю необхідно було лише перемагати. Перед грою дещо остерігалися суперника? Готувалися до активного старту матчу у виконанні господарів?

У суперника була певна перевага, адже вони грали вдома перед власними вболівальниками. Дійсно, Агробізнесу потрібна була виключно перемога, адже з огляду на турнірне положення їм вже було нікуди відступати. Переглядав попередні матчі суперника і можу відзначити, що підопічним Донця не вистачало фарту. Агробізнес - хороша, амбіційна команда, з якісними виконавцями у складі. Протягом тижневого мікроциклу тренер постійно психологічно налаштовував нас на складну гру, очікували що суперник потужно розпочне матч. Важливо, що нам вдалося виконати тренерські настанови і досягти бажаного результату.

Читайте також: MatchDay. «Прикарпаття» - «Волинь». Анонс матчу 26-го туру

У моменті з першим забитим м’ячем ви отримали передачу від Кузьмина, увірвалися у штрафну і пробили повз Одольського. Бачили, що воротар необачно залишив ворота?

- Якщо відверто, у тому епізоді не очікував що наздожену м’яча, адже думав що воротар вийде і забере його. Коли побачив, що голкіпер вийшов далеко вперед, мені вдалося зловити його на опорній нозі і проштовхнув м‘яча повз Одольського. Вважаю, що воротар мені дещо допоміг відзначитися.

Далі ви скористалися помилкою Чернобая і елегантно перекинули м’яча у порожні ворота. Напевно, у тому епізоді головне було не виключитися з гри і скористатися своїм шансом?

- Коли пішла прострільна передача з лівого флангу, побіг у штрафну площу, потім зрозумів що воротар може помилитися, відійшов на три метри назад і м‘яч якраз відскочив до мене. Залишалося лише холоднокровно перекинути м‘яча через Чернобая. Задоволений, що вдалося реалізувати свій момент і тим самим провести надзвичайно важливий гол, який приніс команді перемогу.

Після того, як Семенець забив у відповідь, ваша команда не засмутилася, а продовжила грати у свій футбол і як наслідок буквально через декілька хвилин знову відновила перевагу +2 у рахунку. Після цього забитого м’яча відчували, що вже не втратите перемогу?

- Дійсно, коли пропустили, дещо засмутилися, адже в попередніх матчах після пропущеного м‘яча команда почувалася психологічно нестійко. Хвилювався, щоб суперник нам ще не забив, але все ж хлопці зібралися. На футбольному полі був єдиний колектив, ніхто не випадав з колективної гри. Всі гравці продемонстрували характер та волю до перемоги, відпрацьовували на кожному клаптику поля. Саме внаслідок цього нам і вдалося перемогти.

Востаннє ви відзначалися дублем у листопаді 2018 року у матчі з Інгульцем. Напевно, приємно знову пережити такі відчуття?

- Звісно, переповнювали позитивні емоції. Дуже довго чекав на цей момент, адже тривалий час не відзначався дублем. Перед грою пообіцяв адміністратору, що заб’ю двічі. Чудово, що мене не підвело власне відчуття. Сподіваюся, що надалі прогресуватиму і допомагатиму команді перемагати.

Як вважаєте, вам повністю вдалося витримати першочерговий план на гру?

- Вважаю, що команда виконала тренерські настанови. На початку зустрічі віддали ініціативу Агробізнесу, грали на контратаках, адже розуміли, що суперник з перших хвилин великими силами піде в атаку. Швидкий вихід з захисту у напад призвів до першого забитого м‘яча, тому можна говорити, що нами була обрана правильна стратегія.

Протягом всього матчу Прикарпаття мало перевагу у два м’ячі, але у другій половині зустрічі Агробізнес скоротив відставання до мінімуму. У чому причина такої кількості помилок у захисті у другому таймі? Ви володіли м’ячем лише 33% ігрового часу…

- Вважаю, що нам дещо не вистачило сил, підсіли у функціональному плані. На жаль, занадто притиснулися до своєї штрафної, тому і пропустили два м‘ячі, але головне що своєчасно зібралися і змогли знову вийти уперед.

Можна сказати, що ці три залікових пункти стануть для команди ключовими у плані забезпечення комфортного гандикапу від зони вильоту, адже попереду на вас очікують надзвичайно складні матчі проти Дніпра-1, Волині та Металіста 1925?

- Дійсно, в цій грі наша здобула три “золоті” залікові пункти, адже попереду на нас очікують надзвичайно складні матчі з командами, які претендують на підвищення у класі. Попри статус суперника, завжди налаштовуємося лише на перемогу, адже прагнемо своєю грою порадувати вболівальників. Можу гарантувати, що гравці Прикарпаття ніколи не опускатимуть руки та завжди боротимуться до кінця.

Наскільки важливою для вас була підтримка вболівальників у виїзному матчі? Напевно приємно, коли фанати завжди вірні команді?

- Для нас завжди надзвичайно важливо відчувати підтримку вболівальників. Дуже приємно було бачити таку кількість фанатів у виїзному матчі. Вболівальники Прикарпаття завжди вірні команді незважаючи ні на що. Хочеться їм за це подякувати та низько поклонитися.

На гру з Агробізнесом вперше у якості капітана вийшов молодий футболіст Василь Геник. Команда перед грою підтримала Василя? Він впорався з цією відповідальною місією?

- Тренер перед грою наголосив, що вся команда повинна підтримати молодого хлопця. Намагалися під час матчу допомагати Василю, підказували йому. Для Геника це був дебютний матч в основному складі на такому рівні. Вважаю, що він впорався зі своєю місією і точно каші не зіпсував.

У наступному турі ви вдома прийматимете Волинь, яка зараз набрала хороший хід. Які зміни можете відзначити у грі луцької команди у 2019 році?

- Волинь - хороша команда, з якісними виконавцями у складі. Лучани завжди дотримуються своєї структури гри, у них зіграний колектив. Вважаю, що підопічні Тлумака провели хороші підготовчі збори, заклали фундамент у функціональній підготовці. Волинь своєю грою доводить, що готова виступати у Прем‘єр-Лізі.

  • Ярослав Кроха, SportАrena
  • БЛІЦ
    Народився в Івано-Франківській області, Рожнятівський район, село Нижній Струтинь
    Вихованець ДЮСШ №3
    Перші тренери - Роман Бігун та Яцурак Василь
    Улюблена команда - Реал (Мадрид)
    Улюблений гравець - Кріштіану Роналду
    Футбольна мрія - прагну зіграти у Прем‘єр-Лізі


01.05.2019 1925
Коментарі ()

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2017
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1882
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1881
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5588 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2174 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1534

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

773

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

845

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1050

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1024
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1797
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3703
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10294
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26184
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10214 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7742
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

922
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

267
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

291
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

406
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1307
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

909