Андрій Сімка: Мрію виграти Кубок України разом із "Візою"

Екс-гравець збірної України Андрій Сімка продовжує ігрову кар'єру в рідному Івано-Франківську, де вже встиг відзначитися дебютним голом за "Візу-Вторму" у Першій лізі.

Про майбутні матчі проти свого колишнього клубу, про свій новий шлях та футзальну мрію, про улюблену "сімку" на спині - розповідає досвідчений екс-"ураганівець" Андрій Сімка, якому незабаром виповниться 35 років.


Вітаємо з дебютним голом за "Візу-Вторму" і загалом у Першій лізі! Як пройшла адаптація у новій команді?

- Дякую за привітання! З адаптацією проблем взагалі жодних не виникло. На першому тренуванні ніби нічого не змінилось, окрім назви команди. Рідне місто, всі знайомі обличчя, хороший мікроклімат у команді. Так що, все гаразд!

Для тебе, як і для більшості екс-"драконів" "Ураган" вже став історією. Чи будуть принциповими кубкові матчі попереднього етапу проти "Урагану-2-КФВ"?

- Звичайно, що пройдений шлях з "Ураганом" залишиться в пам’яті на все життя. Але для мене - це вже історія... На даний момент я - гравець "Візи-Вторми", тож свій новий шлях розпочинаю саме тут, і гадаю, він буде не менш цікавий! А щодо принциповості матчів з "Ураганом", то для нас кожен матч є принциповим і важливим, адже перед командою поставлені максимальні завдання.

Напевне, більшості екс-"ураганівців", які зараз захищають кольори "Візи-Вторми", хотілося б у Кубку зійтися зі своєю колишньою командою?

- Однозначно, що у кубковому розіграші, етап за етапом - рано чи пізно на шляху попадеться команда Екстра-ліги. Звісно, було б цікаво зустрітись з "Ураганом". Це була б перша зустріч франківських команд в офіційних матчах. Гадаю, у манежі Коледжу фізвихованння був би аншлаг. І тим самим ми би повернули зацікавленість глядачів, яких з кожним роком тільки меншає. Але про це ще поки можна мріяти, адже попереду - матчі чемпіонату Першої ліги і попереднього етапу Кубку України.

Чи слідкуєш за матчами Екстра-ліги і виступами колишніх партнерів по команді? Кого міг би відзначити?

- Так, звичайно! Стараюсь не пропускати тури чемпіонату України. Якщо не виходить подивитись матчі в онлайні, то усі хайлайти обов'язково дивлюся. Як завжди, на високому рівні поєдинки проводить Петро Шотурма, недаремно його визнали кращим гравцем вересня. З інших екс-"ураганівців" досить непогано виглядають Ігор Корсун та Мар'ян Пелех.

Минулого року тобі доводилося виступати за дублерів "Урагану" у Першій лізі, ти навіть забив два голи у ворота "мануфактурників". Як можеш оцінити нинішній рівень Екстра-ліги і Першої ліги?

- З кожним роком рівень Екстра-ліги зростає. З'являються нові команди, нові обличчя. "Продексім" запрошує бразильців, які в свою чергу додають певну родзинку в наш чемпіонат. Сподіваюся, що незабаром Екстра-ліги може повернутися на свій колишній рівень.

Щодо Першої ліги, то приємно, що цього сезону на старт вийшли 10 команд, а сам чемпіонат обіцяє бути дуже цікавим. Звичайно, що є багато факторів, в яких команди Екстра-ліги за рівнем переважають Першу лігу. Однак, вважаю, що все таки є десь 2-3 першолігові команди, які би точно не загубились в найсильнішому дивізіоні України.

Хто є фаворитами Першої ліги? Які суперники будуть конкурентами "Візи-Вторми" у боротьбі за найвищі місця?

- Про певних фаворитів зараз важко щось конкретно сказати, адже деякі команди зіграли по два матчі, а інші - всього по одному... Хоча, певні висновки зі стартових результатів вже зробити можна. Точно можна сказати про те, що боротьбу за найвищі місця будуть вести 4-5 команд, які добре укомплектовані. Попереду - довга турнірна дистанція, тож хотілося, щоб до фінішу дійшли усі учасники Першої ліги.

Які завдання ставиш перед собою у новому сезоні - у Першій лізі та Кубку України?

- Чесно кажучи, в якій лізі ти б не грав, і скільки б років тобі не було, перемагати завжди приємно, тому завдання одне - допомогти команді здобувати турнірні очки, а з перемогами прийдуть і трофеї! Не так важливо - хто забив гол чи віддав результативну передачу, головне - загальний результат команди. Тож будемо крок за крок йти до поставленої мети!

Яка мрія у гравця з незмінним 7-им номером на футболці? І чи доводилося грати під іншим номером?

- Щодо мрій, то з роками вони не зменшуються. Звісно, можна помріяти і про Кубок УЄФА... В Україні я поки ще не вигравав національний Кубок, який хотілося б здобути разом у новій команді!

А щодо "сімки" на спині... П'ять років тому я дебютував у національній збірній України. Тоді у Харкові проти угорців вийшов на майданчик під 2-им номером, оскільки то була єдина футболка, яка відповідала моїм параметрам (посміхається). То були ігри плей-оф за вихід на чемпіонат Європи. Ці матчі й досі згадую з особливою приємністю, тим більше, якщо вдалося своїми голами допомогти нашій команді перемогти!

Андрій Сімка й надалі виходитиме на паркет в рідному місті, але у футболці "Візи-Вторми". Твої побажання вболівальникам?

- Дуже приємно, що на першому матчі нового сезону на трибунах було чимало глядачів. На разі команда "Віза-Вторма" - на шляху становлення, тож нам як ніколи потрібна ваша підтримка. Я вірю в те, що у команди буде і свій фан-сектор. Тільки разом ми зможемо здобувати нові перемоги і підніматися до футзальних вершин!


16.10.2018 1604
Коментарі ()

30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

824
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

633
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1706
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

3052
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2473
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2454

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

61

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

639

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

612

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1475
01.05.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

221
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

580
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

441
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

226
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

306
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26942
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

762
02.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

19598
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

323
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

328
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

655
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

1102 1