Володимир Ковалюк: Ми поїдемо до Ковалівки за турнірними очками

Головний тренер іванофранківців Володимир Ковалюк розповів про завершальний етап підготовки "Прикарпаття" до весняної частини Першої ліги та поділився своїми очікуваннями від березневих матчів чемпіонату.


"Прикарпаття" вперше проводило закордонний збір. Чим запам'ятався третій етап підготовки у Туреччині?

Вважаю, що будь-який навчально-тренувальний збір йде на користь команді. А те, що ми вперше виїхали за кордон – для наших футболістів стало мотивацією. Тим паче, половина команди взагалі вперше летіла в літаку. Умови підготовки були комфортні: готель, харчування, футбольні поля - на узбережжі моря. Гравці з великим бажанням тренувалися і грали спаринги в Туреччині. В цілому, наша команда підготовлена десь на 80-85 відсотків. Сезон покаже... Бо є товариські ігри, а є офіційні. Найголовніше, щоб футболісти в офіційних матчах викладались так, як ми грали в тих контрольних матчах.

Що можете сказати про спаринг-партнерів на турецькому зборі?

Мені сподобалися наші суперники. Ми зіграли два контрольні матчі з командами Вищої ліги Білорусі - мінським "Динамо" (0:0) і жодінським "Торпедо-БелАЗ" (0:1). Перемогли казахський "Каспій" з місцевої Першої ліги (3:1), а ще двома спаринг-партнерами були дві аматорські команди з Швейцарії і Норвегії. В цілому, вийшли досить хороші ігри. І ми бачили той потенціал, який нам буде потрібен вже на офіційні ігри весняної частини чемпіонату.

Читайте також: У Франківську тролейбус одягли у клубні кольори "Прикарпаття" (фото)

І в Туреччині, і на Кубку міського голови, декілька гравців отримали пошкодження. Інші, навпаки, відновилися від травм. Яка зараз ситуація в "лазареті" команди?

Футбол – це контактний вид спорту, і травми будуть завжди. Ніхто від них не застрахований. Зараз у нас в лазареті перебувають Барчук і Дербах, які десь, напевне, через 2-3 тижні будуть працювати у загальній групі. А Цюцюра, який хоче тренуватися і грати, поки не набрав оптимальної форми, думаю, він десь одну-дві гри пропустить. Але в цілому всі футболісти, які пройшли кілька повноцінних тренувальних зборів, рвуться в бій. У другому колі Першої ліги буде цікаво і важко - і для нас, і для інших команд, адже буде боротьба і за виживання, і за вихід у Прем'єр-лігу.

Чи слідкували ви за трансферами в інших командах, які собі ставлять собі за мету – вихід в Прем'єр-лігу?

Зрозуміло, що ми слідкуємо за усіма першоліговими суперниками. Зимове міжсезоння – це той період, де проходить найбільша селекція. Ті команди, які ставлять собі за мету вихід до УПЛ, вони вже підсилюються. Що стосується нашої команди, то відпустили чотирьох футболістів, щоб вони грали і мали більше ігрової практики. Взимку до нас повернувся лише Роман Кузьмин. Я переконаний, що нам потрібно брати не кількістю, а брати лише на ті позиції, які потребують підсилення.

Зрозуміло, що кожен тренер хоче мати дуже багато сильних гравців, але ми граємо тільки місцевими футболістами. І я вважаю, що на даний момент, у "Прикарпатті" зібрані найсильніші гравці з нашої області. Також у нас є перспективна молодь з команди U-19, ми за ними спостерігаємо, але поки цим хлопцям ще ранувато до рівня Першої ліги. Хоча, сподіваюся, що через півроку, через рік – хтось з них і підсилить склад нашої команди.

Цієї суботи — перша офіційна гра в Ковалівці проти "Колоса", а за кілька днів, 27 березня, і перший домашній матч проти "Миколаєва". Ваші побажання вболівальникам Команди рідного краю

Зрозуміло, що у нас завжди була підтримка нашої команди – це вболівальник. Тож хочеться запросити усіх, хто вболіває за прикарпатський футбол і за нашу команду, прийти на перший домашній матч "Прикарпаття" у 2019 році. Спершу ми поїдемо на виїзд, і попри те, що в "Колоса" амбітні завдання виходу в УПЛ, ми поїдемо до Ковалівки за турнірними очками.

Маємо розуміти, що перші матчі – це весняні ігри, і тут суперники класом не будуть відрізнятися, адже наші поля ще не готові до хорошого, технічного футболу. І я вважаю, якщо наша команда проявить той характер, а я завжди говорю про прикарпатський дух, то у нас є всі шанси поборотися за очки з "Колосом". А вже наступної середи "Миколаїв" треба обов'язково перемагати вдома. Тож ще раз запрошую усіх вболівальників 27 березня о 18-й годині на стадіон "Рух" підтримати "Прикарпаття".

Нагадаємо, 23 березня "Прикарпаття" зіграє перший офіційний матч у 2019 році — на виїзді проти "Колоса" з Ковалівки. 


Читайте також:

У Франківську тролейбус одягли у клубні кольори "Прикарпаття" (фото)

Міністр культури запросив франківців на перший домашній матч "Прикарпаття" (відео)


21.03.2019 1473
Коментарі ()

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1599
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1698
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1685
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

4986 39
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1987 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1384

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

246

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

574

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

739

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

865
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3497
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10067
02.04.2024

Одним з перших засіяли ярими культурами поля на Городенківщині, Коломийщині та Снятинщині.  

712
13.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

25947
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7571
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

766
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

942
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1268
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

218
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1095
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

710
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

944