Пост-пост

 


Історія розвитку цивілізації та самого культурогенного симулякра в хвилях тотального та прогресуючого модифікованого Модерну має певні якісні ознаки й характеристики. Зараз у нас є напрацювання саме в дискурсах модерну, в концептуальному полі чи зкажімо суто асутольно сучасному й навпаки, що є саме цікавим, так це присутність Інерціально Нового Іншого. Мені не вдалося ще глибинно ознайомитись із феноменом Іншого та його при-сутності, але зустрічаю в психології окремих суб'єктивних гештальтах, парапсихології та зокрема в психоаналітичних дослідженнях Лакана.

Найбільше, звісно, в Лакана, тому що він не відносив себе до філософів та закцентований був на аналітичному спектрі та дисциплінарних методологіях. Відповідно, самі дослідження Лакана є настільки цікавими, що можливо саме з нього , з його морфологій та досліджень, можна вистежити якою все ж таки буде культура майбутнього і чи буде взагалі. Звісно, відбудеться мутагенна парадигма, відбудеться в формі каузального мета-тексту чи іншої-над-природи, до того ж суто "темного" характеру й зникне чи вибухне, або ж просто утилізується в підвалинах не-свідомого Воно...

Це вже відбувається, але при-сутність темної матерії в різних дискурсах є просто іноноваційно призабутим чи просто буденно непоміченим, рецептура одна: розкласти на дрібні частини, дати окремим частинам окремий досвід й підтекст, іронія загального штибу чи сакраменталізація; від чого це залежить- від уподобань та активності окремих спільнот, таємних чи лигітимно дійсних.

Отже, іронія та сарказм є тим самим спектром за-гравання, як і нехтування привселюдне та тотальне усіляким сокровенно сакралізованим: можливий пошук та бажання віднайдення Нових змістів та сенсів й Нового Розташування речей. Це методи Бадью й Деріда, новий сенс , як пошук нової функціональності, бо філософією потрібно користатись, вона не може бути математичною преамбулою чи чистим абстрактним симулякром. Новий сенс знаходиться в відповідно новому положенні в взаємодіях із складовими Нових Явищ, які можуть мати природній чи , скажімо, штучний характер - це вже не так суттєво, бо важливим є " що далі" і " який буде пост-пост".

А перспектива є прозоро зрозумілою в аспектах єднання різних медія та можливості розгортання інтернет стихій. Звісно, сам інтернет портал з самого початку все ж таки мав на меті суто Транспорту місію, так, як і свого часу Геометрія мала на меті єднати дві крапки в просторі, а модифікувалась в Геометрію частинок й їхнього міждисциплінарного подрібнення на мультифункціональність.

Але, маємо те , що маємо і при-сутність Новітнього є , звісно, добрим знаком і недобрим одночасно, бо Новітнє породжує над-новітнє й різні під-новітні Контенти. До того ж Інтернет не просто транс-портує мільярди інфоконтентів в міжконтентні дискурси і гіперпосилання, є небезпека появи Самостійного Контенту, який в свою чергу стане "антисоціальною" де-програмною конструкцією й вичерпає себе в аспектах Депрограматора. Небезпечна генеза , як і будь-який онкогенезис, але маємо надії, що від Інтернету можна від'єднатись......

І не вмикати, нехай збожеволений контент знайде своє самознищення. 
Отже, інтернет та медіа портали, як і самі форми візуалізації та метанаративу/ вже сама візалізація заперечує наратив, а їхнія співпраця та взаємопроникнення породжують дива/, не виправдовують Магії Пост -загравання. Всеодно має місце суто цивілаційне, суто революційне Новітне для всезагального пливу історій та епохи: єдине питання "чи є це потрібним" і що врешті з тим робити. Збирати та консервувати в сотнях терабайтах пам'яті і тільки Магія випадковості відкриє двері Новітнього розуміння Буття-Життя-Дійсності.

Вже саме користання словами є обережним й акуратним, бо кожне окреме слово підтягує тисячі старих-нових змістів-сенсів та образів. Мозок треба чистити. Підвалини варто вичищати. Але наш Досвід має приховуватись в дивному нейросплетенні й заявляти про себе в певний час в відповідній ситуації... Модерн й структуралізм й постстуктуралізм, навіть, якщо ми в суто дискурсійному контексті задекларуємо, скажімо, феномен Символічний конструктивізм або ж символічний квантовий деконструктивізм - це знову ж таки приклади " мовленневого загравання" та грою Стилів чи аспектів жанровості/ це преамбули Інгардена та Жижека/, до того ж геній Жижека пише одну книгу в рік, й поштовх думок та їхнє роззгалуженняв суто міждисциплінарних аспектах є дивовижно цікавим...до того ж в дослідженнях кіно, можливо Чорний квадрат і є візуальним доксзом смерті не тільки мистецтва, Бога, автора, а появі нових Змістів й пост-змістів, а ми в свою чергу маємо дати раду. Якщо мистецтво померло ще за часів Гегеля, задекларовано Ніцше, тоді Квадрат, як прообраз Кіно є останньою формою Діяння.

Над цим якраз і думав Дельоз і врешті зрозумів, що кіно має бути інтерактивним й люлина з часом матимиме можливість Бути в кіні й міняти хід сюжетів та кульмінацій. Це знову ж таки загравання із окремими аспектами, а реальне диття відходить на далекий план. Дійсне життя втрачає дійсний сенс. Це дійсна проблема

 
Світлина від Roman  Bonchuk.


09.04.2016 Роман Бончук 1943 0
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2025
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1884
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1883
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5595 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2178 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1536

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

779

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

849

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1061

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1026
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1799
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3705
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10299
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26189
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10218 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7746
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

924
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

272
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

306
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

409
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1309
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

911