"Поширити допис”: Хто з прикарпатських мажоритарників активно “звітує” про свою діяльність у Facebook

Всі депутати-мажоритарники від Прикарпаття мають офіційні сторінки у соцмережі Facebook. Лише декілька з них залишає дописи про свої дії, спрямовані на благоустрій округу.

Однією з важливих соціальних функцій соціальної мережі Facebook є можливість частково відстежити діяльність того чи іншого політика.

Звичайно, чи ділитись власними думками та діями, писати про проблеми і шлях їх вирішення – персональне діло кожного народного обранця. Проте якщо політик веде активне “звітування” у щоденних дописах, прикріплює до посту відповідне підтверджуюче фото – легше відстежити прогрес політичних дій обранця, дійсне відстоювання ним інтересів округу.

 Погодьтесь, набагато важче буде звинуватити нардепа у бездіяльності, а йому в свою чергу буде легше довести своє старання змінити добробут виборців на краще.

Перший Політичний проаналізував, якими дописами найчастіше діляться депутати-мажоритарники від Прикарпаття  у соцмережі Facebook.


Округ №83

На своїй сторінці Оксана Савчук розповідає про власні думки щодо того чи іншого законопроекту, розглянутого на засіданнях Верховної Ради, поширює відео з різних політичних телепроектів, в яких брала участь, ділиться враженнями під час перебування у рідному Івано-Франківську.  За дописами народної депутатки стежать 7435 користувачів.

 

Дописи зі сторінки народної обраниці не дублюються в її профіль. Тут Оксана Савчук більше ділиться про спілкування зі “свободівцями” та новинами Івано-Франківська. На профільній сторінці вона має 4996 друзів.

 


  Округ №84

На своїй сторінці Слуга Народу - Ігор Фріс - 84 округ депутат найактивніше “відзвітовує“ перед користувачами соцмережі про досягнення роботи на окрузі. Щодня з’являються нові дописи про результати співпраці з керівництвом різних місцевих структур, про пріоритети та цілі роботи депутата як на території округу, так й у Верховній Раді. За сторінкою обранця-мажоритарника стежать 3404 людини.

Дописи у профілі Ігоря Фріса інколи дублюються зі сторінки. Проте тут дописи, пов’язані з політичною діяльністю, переплітаються з дописами з особистими переживаннями чи емоціями.  Список друзів - прихований.

Ігор Фріс – єдиний депутат-мажоритарник від Прикарпаття, який має в соціальній мережі Facebook спільноту. Її назва  Ігор Фріс - Слуга Народу - 84 округ. Дописи в ній зазвичай з різних джерел  загальноукраїнських політичних новин. Кілька дописів є з профілю народного депутата та від адміністратора спільноти – очільника фракції “Укроп” у Івано-Франківській міській раді Володимира Олійника. 631 особа є учасником групи.


 Округ №85

На своїй сторінці Едуард Прощук поширює дописи з інформацією результатів роботи депутата за такий короткий ще термін депутатської каденції. Це хороша можливість для користувачів Facebоok відстежити роботу “слуги народу” на окрузі №85, від якого його обрали до Верховної Ради України ІХ скликання.

Стежать за сторінкою Едуарда Прощука 3122 людини.

У профілі народного обранця дописи про політичну діяльність депутата переплітаються з дописами про досягненнями українських спортсменів, адже Едуард Прощук - Перший віце-президент Асоціації вільної боротьби України. В акаунті народного депутата 5000 друзів.


 Округ №86

На сторінці депутата Слуга Народу - Олександр Матусевич – 86 округ щодня з’являються по кілька дописів, які стосуються здебільшого досягнень глави держави Володимира Зеленського та діяльності Верховної Ради загалом.  За інформацією на сторінці стежать 613 користувачів соцмережі.

У своєму профілі Олександр Матусевич переважно поширює дописи новин Прикарпаття, зокрема округу №86, по якому його обрали до Верховної Ради. Кількість друзів у акаунті депутата прихована.


Округ №87

На сторінці Народний депутат Андрійович Зіновій  майже щодня з’являються дописи про проблеми та досягнення округу №87, серед яких час від часу “слуга народу ” інформує про загальнодержавні проблеми. 1384 користувачі Facebook стежать за сторінкою народного депутата.

Іншої сторінки чи профілю Зіновій Андрійович немає.


 Округ №88

Андрій Іванчук  активно вів дописи про свої досягнення на території округу під час передвиборчої кампанії-2019. Майже щодня з’являлась інформація про заходи на території округу №88, організовані його благодійним фондом “Покуття”.  Андрій Іванчук  викладав фото з фестивалів та дякував краянам за “збереження звичаїв і традицій ”.

А вже протягом серпня-вересня 2019 року на його сторінці час від часу з’являються привітання виборців з державним чи релігійним святом.  Андрій Іванчук посідає першу сходинку в рейтингу за кількістю людей, які стежать за його дописами - 10120 користувачів соцмережі Facebook.


Округ №89

Офіційна сторінка народного депутата - Сторінка Слуга Народу - Тимофійчук Володимир - Округ 89 . Після допису про подяку виборцям за підтримку, закріплене лише одне фото про приїзд Володимира Зеленського до Івано-Франківська. 601 людина підписана на сторінку  народного обранця.

Проте у Володимира Тимофійчука є ще й профіль, на якому депутат не ділиться власними думками щодо тих чи інших законопроектів та не показує інформації про роботу на окрузі.


Як бачимо, найпасивніше результатами своєї політичної діяльності з користувачами Facebook ділиться  обранець від округу №89 Володимир Тимофійчук.  Нардеп Андрій Іванчук після перемоги по округу №88 також перестав “звітувати” перед читачами своєї офіційної сторінки.

Олександр Матусевич, якого обрали від округу №86, ділиться переважно дописами про загальноукраїнські політичні новини.

А серед найактивніших і відкритих до спілкування з жителями округів виявились Ігор Фріс (округ №84), Зіновій Андрійович (Округ№87), Оксана Савчук (Округ №83) та Едуард Прощук (Округ №85).


04.10.2019 6935
Коментарі ()

19.10.2024
Микола Сторожовий

600 мільйонів гривень — саме стільки Івано-Франківська громада спрямувала на підтримку захисників у 2024 році. На що насправді спрямували ці 600 мільйонів і яку допомогу можуть отримати військовослужбовці, ветерани та їхні родини в Івано-Франківську?

468
11.10.2024
Вікторія Матіїв

Про роботу поліціянтів під час повномасштабної війни, найчастіші правопорушення, патрулювання із працівниками ТЦК та СП та ситуацію зі зброєю і наркотиками, дізнавалась журналістка Фіртки.

2577 12
07.10.2024
Тетяна Сорока

Про те, як змінилося життя після повномасштабного нападу окупантів у 2022 році, мету встановлення світового рекорду та ставлення до сучасних методів мобілізації, ветеран Степан Савчук поділився з журналісткою Фіртки.

2429
04.10.2024
Микола Сторожовий

Підприємство продали з молотка за рекордні 2,6 мільярда гривень. Але в місті майже одразу ж почались розмови про помилку та зайву цифру у виграшній пропозиції, змову задля анулювання результатів торгів і розчищення землі в центрі Франківська під нову грандіозну забудову.

6572 7
28.09.2024
Вікторія Матіїв

Про свій досвід еміграції у Сполучені Штати Америки журналістці Фіртки розповіла прикарпатка — 23-річна Тіна Любчик.  

2865
19.09.2024
Вікторія Косович

Про те, як великі компанії й підприємства області розвивають свій бізнес, удосконалюють виробництво та експортують свій товар в Європу та інші країни в умовах повномасштабної війни, розповідає Фіртка.  

2485

Привиди стали  головними героями книжок та фільмів. Враховуючи, що привидом вважають душу померлої людини, то цікаво дізнатись  християнське бачення цього феномену  і знайти згадки про це у Біблії.

281

Протягом місяця на різноманітних інтернет-ресурсах та соцмережах розкручується тема «гоніння на православних і заборона УПЦ». Почався цей галас відтоді як Верховна Рада ухвалила законопроєкт №8371 про регулювання діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у росії.

1108

Усі ми хочемо бути здоровими та щасливими, але, на жаль, складовою людського життя є хвороби. Хвороби, які роблять людське життя складнішим і менш радісним, з'являються з різних причин.

2210

Роми таємничий народ, про який ми знаємо багато і водночас нічого. Здебільшого наші знання про ромів ґрунтуються на  стереотипах пов’язаних з ними: віщуни, гадання, конокради, прохачі, але все ж таки, що насправді ми про них знаємо?   

3009
17.10.2024

Інфляція на споживчому ринку у вересні 2024 року порівняно із серпнем, як на Прикарпатті, так і в Україні становила 1,5%, з початку року — 7,2% та 6,5% відповідно.  

563
11.10.2024

Загалом господарства Прикарпаття зібрали понад 65 тисяч тонн зернових і зернобобових культур з площі 109 тисяч га.  

844
07.10.2024

Макаронні вироби бувають різних форм та розмірів, і кожен з них ідеально підходить для конкретних типів страв.  

866
18.10.2024

В Україні набув чинності закон "Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій" № 3894-IX, який передбачає припинення діяльності на території України релігійних організацій, пов’язаних з Російською православною церквою.    

626
15.10.2024

Більшість українців — 61% — підтримують ідею, щоб в Україні існувала лише одна Православна церква.  

1961
10.10.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

34469
04.10.2024

Від початку повномасштабного вторгнення Росії 1 123 релігійні громади перейшли з Української православної церкви московського патріархату до Православної церкви України.  

1267
21.10.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

27261 1
22.10.2024

В органах прокуратури може бути в три рази більше осіб з інвалідністю, ніж в середньому серед населення, а серед начальників – 38%.

231
19.10.2024

Очікують на покращення діяльності — 9% мешканців заходу. Про погіршення діяльності сказали 6% мешканців західних регіонів.  

390
16.10.2024

Президент Володимир Зеленський у Верховній Раді представив план перемоги.  

2111
14.10.2024

Серед мешканців заходу довіра до президента України Володимира Зеленського залишається на рівні 58%.

1093