ОНУЛЕННЯ

 


Онулення залишиться найбільшим феноменом із усіх узятих. Кожен має право інтерпретацій, кожен має право на слово. Бо зі слова усе розпочалось, а у словесності більшість філософів бачить найбільшу царину віднайдення сутностей.

Онулення дало нам вкотре розуміння, що найбільші поборювачі зла та неправди - найбільше її породжують. Це стосується політики. Там брехня є запорукою безпеки й шансом становлення.

Онулення дало нам ще свідомлення того, що усе нажаль чи на щастя має схильність повертатись : події, ситуації, конфлікти, міфи та здогадки. Програмність часу чи його непрограмність. Мало хто дасть відповідь навіть у мільйонному конструктиві математичних, кібернетичних, околомістистичних чи фізичних контінуумів та систем, їхнього природнього чи логічного єднання та залежності. Але повернення говорить про системність часу й знову ж таки механізм, що лякає й заспокоює в аспекті безсенсовості нашого пере-бування чи від-найдення в жнивах гешефту чи ще якогось там сміливого параноїдального парадигмального дискурсу чи його розгалуження. Смерть є запорукою життя, як і святість на межі гріховного...цікаво, як прийняти той факт, що наша пісня вже проспівана.

Онулення через неприйняття усього та відмову. Для нового зміфування в індивідуальний чи колективний спосіб. Той, хто говорить про співпрацю - одразу зраджує вдвічі. Тому серед розмаїття усього різнобарв'я усе живе через збагачення та брехню, бо посткапіталізм забезпечив таку форму свободи, не інакшу.

Онулення призвело до ритуалу, а що може бути кращим. Святість й священність програми , підкріплена щирим діяння в часі та просторі із біозами знаків та символів. Прокидайся борець правди та порядку - скоро на смітнику у вільній формі ти заспіваєш пісню Ошо про пустелю й соняшний вітер. Але сонця немає, як немає термодинамічного ланцюжкового реагування, як не існує електрохімічного коливання чи біполярного балансу множинного та єдиного, як того факту, що мовчання є безсиллям, а міфотворення - щастям. Бо припустимо інакше не вміємо чи не хочемо, а от так лишень на одну секунду позбавте себе усього того мотлоху - телефону, гаджету, медіа й літератури й просто прийміть силу тяжіння як приймає її камінь чи силу динамічного надриву , як річка. Плоський психоз як і побутовий неврози дуже розхитують серце й душу, бо душа живе в крові чи в епідермісі, від цього не зміниться циклічність циклону чи подразненість магнетичної сфери.

Онулення вкотре підтвердило божу пожертву свого сина. Пожертва про яку згадали через 200 років, відтворили енциклопедію біблійної мудрези із неї ландшафти літературних інтерпретацій і мало хто вірить зараз в той факт, що Світова війна розпочата. Брехня є усюди й без неї ніяк, як без зла вже ніяк, а коли створиш правду - скажуть то не твоя, бо в кожного своя Правда, в кожного своє розуміння, в кожного свій дім, в кожного свій атом - хоча все мало б бути єдине й красиве.

Онулення потребує крові. Кров лиється щосекундно. Цього потребує земля й навколоземний ритуал, в саму землю поховані триліарди мерців із страшними долями й ніхто не хоче зрозуміти, що тою землею живиться вода й парує киснева консистенція. Тварини зжерають один одного, як і люди щодня прожирають своє квазі-его простим неправильним прожиттям. А хто знає, яке воно правильне. Є приклад правильного життя, це життя святих мучеників й пророків. Як чудово відчути невідчутну й заборонену примху. От відмовитись, що ти є взагалі людиною, місія твоя є фейком, генеза випадком, а шлях - роковим випробуванням. Суть не змінюється. Добре, коли ти перед фізичним виокремленням скажеш чи встигнеш сказати :" я усе встиг" чи " в моїй смерті ніхто не повинен". Звичайно, що ніхто, тільки ти сам, бо народжений ніким, в один день став усім, в один день отримав усе - й в одну секунду втратив...

Онулення є концентрацією. Лицемірам посміхатись, брехунам давати руку, злодія не помічати. Бо злодій - то поневолена в своїй немочі випадковість. Яка хоче узаконеного порядку... Аферистам давати зелене світло- у них однаковий фатум. Будівельникам допомагати - всі задихнуться бетонним попелом....


18.04.2017 Роман Бончук 2220 0
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

704
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

2056 8
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1160 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

578
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6927 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11426 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

355

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1129

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1135

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1126
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

106
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

312
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1114
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

662
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

785
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2977
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4463
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18464
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

120
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

344
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

374
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

679