Джиґітобандерівці

 

 

21 числа сего місяця у двох значимих грузинів день народження. Один Богом і народами світу проклятий, крім все ще у великій кількості одного. Інший, на щастя, позбавлений такої лепти сатанізму в ділах своїх рукотворних, хоч йому останнім часом багато людей,  і щодивно, не всі ті люди бевзі неграмотні,  схильні приписувати якусь видиму-невидиму біснуватість, вождізм, фюрерство і всяке інше паскудство.

А це сі називає троха інакше насправді: темперамент і войовничість.

Але все пуджіют нарід, що схожий, схожий на Сталіна, Гітлєра, Лєніна...                       

 

Маленький лікнеп:

Йосип Джуґашвілі народився не 21, а 18, як стверджують не такі вже й міфічні джерела, під натиском порад вірмена Гурджієва змінив дату - і фартануло Кобі майже зразу..         

А наш Мишко нічого не змінював, а якщо б і міняти щось, то лише на 25 грудня – файний день, та й тут він нічого не змінив, з заявленим антикорупційним конгресом, маю на увазі.

Вірменів поважаю, їх в Станіславі було колись пребагато, від Садока Баронча до Назіка Хваластяна (і Таляна Ходжаяна), але грузинів більше, може того, бо в них вино краще і смачніше ?)І країна більш заможна, реформованіша і незалежніша від Рашки - пряма заслуга «сталініста-гітлерівця» Саакашвілі, хоч не його єдина, то правда.

Як тут не скачи-верти, а Міхо  варіант в нинішніх умовах найоптимальніший. Чому ? Хоча б тому, що він в українській політтусовці недовго, а тому руки його значно менше в крові і в гімні, це об'єктивно. Ну не так, щоб зовсім не пахли, але ж від суворої дійсності реалізму і невідворотності його величі прагматизму нікуди не дінешся: він не може критикувати  напряму Коненка, бо це означає критикувати Порошенка, а він по-людськи йому зобов'язаний посадою, становищем, нікуди не дінешся, так усюди.

Та тільки дай йому владу і симпатії більшості українців  - все перевернеться, і Конон з Порохом теж, аби не в гробу тільки,нє надо.

Міхо азартний чолов’яга і входить в раж не як артист, а як справді фанатик, а без фанатизму, без епохи фанатиків, Україна ладна не вилізти з ями (не буде таких фанатиків, можуть прийти інші, з автоматами і в хакі, ті, які швидко зганьблять ореол захисників вітчизни через кричущу некомпетентність в широкому  державотворенні і підзвітність олігархічним кланам. Можуть…).

Потім і ця епоха пройде, але залишуться наслідки яких-не-яких, але таки реформ, не співмірних з реформами яйцеголових і яресьок.

Порошенко знає, що Міхо може вийти з-під контролю, варто тому  лише загорітися, як сірникам в бензині, тому президент не горить бажанням авантюрити,  його просувати на Прем'єра, попри серію чуток і вагань таки призначити в Той День. Навіть як би в нього була на це легітимна  більшість в Парляменті. Але - ЩО точно - генпрокуром поставити може - з величезними правами і ризиками для своїх і себе-дорогого.

Міхо лобіює собі це місце ( і Прем'єра до-речі теж не без зусиль) у Вашингтоні через зв'язки з республіканцями і демократами - менше, але також, і має наразі успіхи, хоч ще й не вирішальні. Йому на перешкоді стоїть пані Вікторія Нуланд, найбільше, яка має рясні контакти з Яценюком і певні через інших людей з Ігорем Валерійовичем (ще від часів приїзду в Дніпропетровськ Віки-Вікторії). А також її чоловік Роберт Коган, непоганий політичний письменник, помірно впливовий неоконсерватор, з яким налагоджує стосунки - намагається -  ахметов, і тут ахметовим не обмежується. На щастя, не всі американці забули про заповіти "отців засновників" їхньої держави і Рональда Рейгана.

Найодіозніші з одіозних олігархи, назвемо так, власники футбольних клубів,   всіма силами пробують договоритися без участі Порошенка з американцями, але не мають таких успіхів, як вже має Міхо – не олігарх, до слова. І з українським народом, без прямої участі пана Президента, ще більше домовляється Саакашвілі.

Небезивєстний пан Корбан взагалі, як відомо, пропонує цікаву схемку і будущіє для України: убрать нафік всєх прєзідєнтов і здєлать країну рєзідєнтов, тіпа панятліво-парламентську. За таких дільошних розкладок можна сміло писати книженцію усім грамотним "Гобс би плакав" і посипати попелом від неї собі і брату свому голови. Ця ідея сильно подобаєтсья і ахметову, і фірташу, а головне путіну.

Прихід грузина до влади, чи то у виді генпрокура, чи то на правах Прем'єра беззастережно означає кінець великої частини олігархату в країні. Звичайно, залишаться олігархи, яких він чіпати не буде за домовленістю(натомість прийдуть інвестиції у колишні комбінати колишніх олігархів не олігарахів американців), зате язви стане менше, по олігархату буде завдано важкого удару  і по низовій корупції ще більшого - Грузія доводить.

 

Міхо ніякий не месія, не супермен, не бетмен, не дарт вейдер і не на 100 % кристалічно чиста людина - він лише людина з іншим менталітетом, що менш схильна на компроміси, постійні в цій державі женоподібні(в ненайкращому сенсі слова) неефективні війни, авантюри, в часи, коли їх має бути найменше з тими, найперше, хто десятиліттями заважає цій країні стати державою в широкому і правильному сенсі слова.

Війна з клептократами  - це  по-чоловічому, це не Порошок і не Ющ Вітьок. Країна, добре це чи погано, здається, приречена на такого типу людей, інакше прийде трошки-трошки інший тип людей до влади, наприклад, пані Тимошеко(яка до-речі розкритикувати Саакашвілі встигла, а чи вибачилися за те, що у 2008 публічно не засудила анексію Росії грузинських земель ?..)

Нічого не маю проти Тимошенко, навпаки навіть. Це теж в міру авторитарна людина, тобто не навічно актуальна, правда, більш зговірлива з олігархами(наразі, чи то їм пастка насправді - покаже час) , як то з львочкіним і фірташем... Але особисто я за "свіжу кров" і  взагалі за кров, на що Тимошенко, як представниця слабкої статі, щоб там не казали, втілювати фанатично не буде. Не та ментальність.

А крикливі критики "всяких горян-носатих-чурок" хай поцілують свій голий "арійський" зад, проявляючи чудеса гнучкості ще дивовижнішої за годівлю з рук "всяких пейсатих", якою вони не гидують позаріз ніяк. Представники "титульної нації", довбані етнократи - хто ці судітілі, мєнти, чиновники ? Щось не видно в них монголоїдного розрізу очей, жидівського носа і питомо москальської морди.  Не у всіх далеко.

Та й нема меншовартісності - саме українці, народ є тим двигуном змін, а "варяги" кермом. Ненавічно ж. Історично це виправдано, згадайте нашу – нашу ! - Київську Русь. (до слова про КР.  клоунада клоунадою, але як би ці люди бачили як січуться  голови  феодальчиків і інших бандитів у нас, вони би благально на колінах прилізли в прощєніях і прінятії на поруки  вєлікой дєржави нє в Московії, рано чи пізно http://24tv.ua/ru/zhirinovskij_zvonil_avakovu_chtoby_podderzhat_v_ssore_s_saakashvili__istochnik_n640887  )

А поки що доводиться констатувати , що маса українців, хоч і не переважна, все ще плаває  жабою в полоні грітих серцем лукавим міфів, більше і менше інтелектуальних.  https://www.youtube.com/watch?v=wt5IHOXXgh4&feature=player_embedded

 

Словом, демократія в непрофанному сенсі можлива лише після гібридного авторитаризму/гібридної демократії. Селяві. Думайте.


24.12.2015 Яв Назар 2020 2
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1075
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2449
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2073
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2111
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6417 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2408 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

280

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1100

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1134

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1344
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

221
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

554
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2015
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26456
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

514
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10416 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7954
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

499
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

359
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

512
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

584
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1531