Дмитро Корчинський

Літератор, другий номер гранатометника батальйону Святої Марії

СТАТТІ АВТОРА

Московія приречена

Кілька років тому московські друзі (з одного з угруповань, яке тоді ще було на плаву) попросили мене прочитати тижневий семінар для їхньої молоді по темі "соціальна деструкція".

1749 0

Рацію має доля. А доброта вища за долю

Десь за три тижні біля їхнього будинку зупинилося двоє чорних автівок і бабуся зрозуміла, що приїхали арештовувати. З авто вийшла "шахрайка" з дочкою та чоловіком, вони привезли пальто.

1730 0

Кучма підвів очі на Гурвица й винувато сказав: Ну вибач, Едуарде, не читав

В Бюджеті-2015 пропонується виділити більше п'яти млн. гривень на ремонт одного з районних судів міста Донецьк! І тут багато подібних приколів.

1612 2

Сенс майбутньої революції

Якщо нас чомусь і навчило ХХ ст. то тому, що не варто нав'язувати свободу людям, які її не прагнуть. Анархія - для анархістів! Всих тих, хто далі хочуть жити під мєнтами, не можна позбавляти цієї можливості.

1859 0

Необхідна тотальна чистка українських спецслужб

З непідробним натхненням СБУ займається лише колекціонуванням компромату на добровольчі батальйони та нацьковуванням їх один на одного. Якби я був юним ідеалістом-романтиком, я б сказав, що необхідною є тотальна чистка спецслужб. Але, як посивілий прагматик, зауважу лише на тому, що...

1543 0

антихрист буде істотою, яка найбільше походитиме на Христа

    Ті результати, яких в московії досягли тоталітарними репресіями, на Заході одержують через репресивну толерантність. Злісні спроби впровадити християнський ідеал переслідуються не тільки в Саудівський Аравії, але й у Скандинавії. У зв‘ ...
1755 1

Слава Богові, слова втратили сенс

Колись читати було небезпечно. Прочитати – означало взяти на себе зобов’язання. Прочитав «феноменологію духу» - починай насильницьке повалення ладу. Або до кінця життя страждай сумлінням. Пролистайте зараз для прикладу того Гегеля. Не виникне натхнення навіть ларьок бомбануть. Нудно. Многа букф.

1883 0

У школах від Далекого Сходу до Каліфорнії будуть вивчати героїчні біографії Шевченка, Ґонти, Залізняка, Махна, Петлюри, Шухевича

Якби не праведні халіфи, які здійснили грандіозні завоювання, ніхто б тепер, крім вузькоспеціалізованих фахівців, не знав Пророка Мухаммада.

1598 0

Правду шукайте на війні, а політика - це завжди педарастія

Втім, хотілося б, щоб деякі люди таки потрапили до ВР, їм потрібна статусність, бо саме вони стоятимуть на наступній революційній трибуні (навіть революції потрібна презентація).

1712 1

Суїцид у формі толерантності

Нам в Україні все це було давно знайоме, але європейці з таким знущанням зіткнулися вперше.

1302 0

Не треба псувати теологію милосердям? (і старе відео)

Якщо справжніх християн порівняти з футболістами (справжніх так само небагато, як і професійних футболістів), то нас – удаваних християн – можна вважати вболівальниками. Ми любимо Христа перед телевізором, або з пивом на трибуні стадіону, і ми ніколи не виходимо на поле.

1462 0

Парламентаризм має змінитися

Парламент свого часу був вигаданий суспільством, щоб обмежувати свавілля влади. Нині влада через парламент обмежує суспільство. 

1591 0

Бруд потрапляє до церкви разом із грошима

Рання церква не мала каси. Вона не накопичувала. Святі дари роздавалися нужденним одразу після Євхаристії. Згодом ситуація змінилася.

1420 2

Натовп зі ста академіків – це колективний крокодил

Колись віконцем до колективного підсвідомого були лише сни авторитарних лідерів, нині – соціальні мережі та статистика пошукових систем нтернету.

1598 1

Після стількох років панування Московії, імпортувати громадянське суспільство до нас можливо тільки разом з європейцями

  Ми мали б задатися питанням: а звідки громадянське суспільство взялося у Європі?Відповідь невтішна: воно там завжди було. Принаймні з часів грецьких полісів, римської республіки та варварських племен. Феодальні замки, міські комуни з їхніми цехами, ...
1518 0

Не питайте коли закінчиться війна

Не хочеться думати, де були б такі стовпи минулого режиму, як Ахметов (розвивав би майстерність у поводженні з колодою) та Іванющенко (ймовірно, більше часу проводив би не в Монако, а на Колимі). Очільники силових міністерств, певне, служили б на невисоких посадах в ЗабВО, або Підмосков'ї. Втім, можливо, лише Табачник обіймав би ту саму посаду, що й при Януковичі...

1456 0

Ми отримуємо благословення єпископів, які не купили сан бідністю, целібатом й постом, голосуємо за вождів, які не воювали...

Ну добре, Юля за свої забаганки платила свободою, Кличко отримав багато ударів в голову, але хто всі ці інші лідери громадських симпатій? Вони здебільшого навіть свої виборчі кампанії ведуть за чужі гроші.

1626 2

Вибори - це не погано, але - будьте пильними!

Вибори - це непогано. Проте, підступність бюрократичного інтернаціоналу і полягає в тому, що непоганими речами він відволікає нас від найважливіших.

1460 0

Не зважайте на Рим. Сумуйте за Єрусалимом!

Церква ґрунтується не на престолі, а на бідності, зброї та дітях. На святості, а не на посадах.

1751 1

Колись Ерефія називалася Хазарією й ми платили їй данину

Уся внутрішньополітична атмосфера ерефії істерична. Це традиція. Їхній виборець має глибоку потребу ображатися, ненавидіти, зневажати, плюватися на сусідів, на європейців, на всіх, окрім Китаю.

2957 0

Теологією треба цікавитися більше, ніж революцією, Перемога дається тим, хто шукає Бога, а не успіху

Ми можемо обрати для себе побутове, але найефективніше – щоранку виходити в таємниче життя з готовністю зіткнутися з дивовижним.

1476 0

Багато жінок нині служить прокуроршами, суддівками, урядовками, мєнтовками...

Позаяк багато жінок нині служить прокуроршами, суддівками, урядовками, мєнтовками, розглянемо це питання докладніше.

1312 2

Вся влада лаврам!

У Кавказьких горах, в норах сидять кілька чеченських бандитів, їх скоро уб’ють, а вони розмірковують про найвищі проблеми буття, про Бога, складають свій план для Світу.

1483 1

Сенс ковчегу заповіту я зрозумів, читаючи мемуари полковника Лоуренса

Нині банки - наші ковчеги. Раніше там було золото, згодом папірці, зараз лише безготівкові електрони стрибають в їхніх комп’ютерних мережах. Розкішні фасади, масивні портали сакралізують порожнечу...

1610 4

Про велич нації. Перечитуючи знаменитого вора в законе Джаба Іоселіані

Знаменитий вор в законе Джаба Іоселіані у своїй дотепній книжці "Герменевтика і театр" цитує професора Данелія – інтерпретатора й перекладача Арістотеля грузинською: вихід глядача з власного "я", зруйнування тісних стін свого емпіричного "я" й злиття з великим океаном людства (на ґрунті типізації - Дж.І.) - ось що є трагічний катарсис за Аристотелем.

1829 2

Про помилки Путіна і Януковича

Чалма, монгольський халат, хоча б полувоєнний френч все розставили б на свої місця. Як до європейського політика, до Путіна маса претензій. Як хан він він був би цілком прийнятним, зручним для співпраці.

1457 4

Путін цього не читав, але знає...

У 1492 році королеві Ізабелі Кастильський презентували перший примірник щойновиданої "Граматики кастильської мови". 
Королева спитала навіщо потрібна кастильська граматика, якщо є латинська, на що її духовник, брат Ернандо де Талавера, відповів:

1400 0

Помилки державних діячів називаються злочинами

У державних діячів не буває помилок. Їхні помилки називаються злочинами. Нинішні очільники України є звичайними слабкими людьми, але...

1458 3

Сашко Білий жив, як гайдамака й загинув, як гайдамака

Сашко Білий жив, як гайдамака й загинув, як гайдамака. 

1424 2

З останнього. Цитати...

Ну добре, воювати ми боїмося. Але чому не розірвані дипломатичні стосунки з москвою та казахами?

2488 4

Окрім політичних цілей нам терміново потрібні ідеали

Багатства протилежні ідеалам, але не протистоять їм. Багатства притягуються до ідеалів, як від’ємно і позитивно заряджені полюси магнітів. Багатими є народи, які несуть місію і сповнені сенсу. США – місійна держава, і тому найбагатша у світі. Німці – містична нація, і тому найбагатша в Європі. 

1306 2

Вчора ми обсмоктували ситуацію з однією розумною людиною...

Ніщо не прогнозоване і все нове. Ласкаво просимо у третє тисячоліття!

1280 0

Геть демократію! Хай живе свобода!

Гроші - це дуже важливо для кожного. Але чи важливіші гроші за свободу? Спитайте у Юлі. У неї багато грошей. Вона відповість вам, що свобода для неї важливіша понад усе. І цього разу буде щирою.

1817 9

Не слухайте пацифістів, слухайтеся Братства і готуйте торби для грошей

Тепер наше завдання в тому, щоб не все вкрав наступний демократичний уряд Яценюка-Порошенка, щоб бодай дещо перепало і нам.

1343 7

Друже, задуши в собі баригу. Все що є витрачай одразу. Не накопичуй

Маю виступати перед першокурсниками з лекцією про засади індивідуальної економічної політики. Ось тези:

1612 6