Невпинно вгору: скільки за три роки заробив мер Івано-Франківська та його заступники (інфографіка)

"500 мільйонів нам не вистачає. Будемо десь позичати. Ситуація буде ще гірша, ніж цього року, – сказав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків під час грудневої сесії Івано-Франківської міської ради.


Нагадаємо, що на ній крім бюджету, із діркою в півмільярда гривень також було ухвалено рішення за №377-22 «Про надбавку до заробітної плати, матеріальні допомоги та преміювання міського голови, секретаря міської ради, першого заступника міського голови, заступників міського голови, заступника міського голови — начальника фінансового управління виконавчого комітету міської ради та керуючого справами виконкому міської ради».

Зокрема вищевказаним рішенням передбачається, що з 2 січня 2019 року міському голові, секретарю міської ради, першому заступнику міського голови, заступникам міського голови, заступнику міського голови – начальнику фінансового управління виконавчого комітету міської ради та керуючому справами виконкому міської ради нараховуватимуть надбавку за високі досягнення у праці в розмірі 50 відсотків посадового окладу з урахуванням доплати за ранг та вислугу років.

У  вищезгаданому рішенні також зазначається, що у поточному році  буде здійснюватись щомісячне преміювання міського голови, а також з нагоди державних і професійних свят у максимальному розмірі, встановленому для секретаря міської ради, першого заступника міського голови, заступників міського голови, заступника міського голови — начальника фінансового управління виконавчого комітету міської ради та керуючого справами виконкому міської ради у межах фонду преміювання, передбаченого у кошторисі виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та економії фонду оплати праці.

Також  міському голові буде надаватись  матеріальна допомога на оздоровлення при наданні щорічної відпустки та матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових питань в розмірах середньомісячної заробітної плати згідно з чинним законодавством України.

Крім суттєвого збільшення різних виплат міському голові, більше коштів також отримає секретар міської ради, перший заступник міського голови, заступники міського голови,  заступник міського голови — начальник фінансового управління виконавчого комітету міської ради та керуючий справами виконкому міської ради, які додатково будуть  отримувати ще  матеріальну допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки та матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань в розмірах середньомісячної заробітної плати та преміювати їх за результатами праці, а також до державних та професійних свят в межах затвердженого фонду оплати праці на відповідний період згідно з розпорядженням міського голови.

Здається, коли в міському бюджеті дірка і не вистачає  коштів,  ситуація є майже критичною, про що постійно каже міський голова, будь-яке преміювання безпосереднього керівництва Івано-Франківська є дивним та сумнівним за своїм змістом.

«Фіртка» спробувала вивчити це питання і ось що з того вийшло...


Так згідно з інформацією виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, яка була люб’язно надана одним із чотирьох заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів Богданом Біликом, заробітна плата, доплати та премії міського голови та його заступників протягом трьох останніх років невпинно росли, у порівнянні із середньо статистичними доходами громадян України.

Даний факт  підтверджується інформацією у таблиці щодо заробітної плати, отриманої міським головою та його заступниками за період з 2016 по 2018 рік.


Руслан Марцінків – міський голова

До отримання за свою працю в минулому році суми коштів у розмірі півмільйона очільник міста трішки не дотягнув -  493 449, 33 грн.

В порівнянні з 2017-м роком сума коштів, яка була ним зароблена за основним місцем роботи, збільшилась на 20,9%.  При цьому слід зазначити, що збільшення є суттєвим і вищим за  загальнодержавний показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні.

Зниження цього показника спостерігається лише в Олексія Кайди, який вже не обіймає посади заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради.


Олексій Кайда —  екс-заступник  міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради

При цьому слід зазначити, що у 2017 році саме у Кайди був найбільший ріст заробітної плати (з доплатами та преміями) з усіх заступників міського голови. Протягом 2016-2017 рр. цей показник сягав – 70.48%.


Вікторія Сусаніна — заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради та начальник фінансового управління виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради

Вікторія Юріївна, яка не тільки замінила на посаді Олексія Кайду, але й продовжує обіймати посаду головного фінансиста Івано-Франківська, за ростом особистої  заробітної плати (з доплатами та преміями) протягом трьох років займає перше місце.

У 2017 році ріст  отриманих нею  коштів за свою працю  склав 125.18%, а у 2018 р. – 67.21%.

За отриманою зарплатнею серед керівництва міста вона «посідає» почесне третє місце. Її зарплатня у 2018 р. поступається тільки міському голові та його заступнику Богдану Білику.


Богдан Білик — заступник  міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради

Як виявляється, Богдан Білик у 2018  році заробив найбільше з усіх керівників міста. Він отримав за свою працю 509 474,88 грн, що на 16 025, 55 грн, більше ніж Руслан Марцінків. 

При цьому він отримує, протягом двох років,  найменше премій, з усіх  перерахованих посадових осіб Івано-Франківської міської ради, зате зберігає стабільне  підвищення отриманої заробітної плати. 

Так у 2017 р. вона, у відсотковому співвідношенні, сягала 35,98%, а у 2018 р. – 41,60%.  


Олександр Левицький — заступник  міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради

Олександр Левицький, який за своїми посадовими обов'язками має спрямовувати, координувати та контролювати діяльність департаменту молодіжної політики та спорту, департаменту освіти та науки, департаменту культури, служби у справах дітей, департаменту соціальної політики, міських закладів охорони здоров’я, навряд чи може бідкатись щодо сум коштів, які він отримав протягом трьох років за свою роботу, в порівнянні із загальним показником працівників тих галузей у місті, якими він опікується. 

Ріст зарплатної плати стабільний: у 2017 році  – 27,62%, у 2018 році – 29,65%.


Микола Вітенко — перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради

Значне покращення у зарплаті спостерігається й у першого заступника міського голови Миколи Вітенка.  Так у 2016 році він отримав заробітної плати та премій 263 859,17 грн.  

Через рік Вітенко заробив уже  371 986, 36 грн., а премій отримав навіть більше, ніж його шеф Руслан Марцінків  - 173 941, 62 грн.

У минулому році перший заступник зумів заробити – 413 508,55 грн.  в тому числі премії – 173764,39 грн.


Володимир Омом для Фіртки


01.03.2019 Володимир Омом 8064 1
Коментарі (1)

Микола 2019.03.10, 21:41

А може би їхні доходи "прив'язати" до середньої зарплати по місту в врахуванням мінімальної пенсії? І тоді би мозги впевнено "варилися" , і місто стало би  Європейським не тільки в бажаннях, а наяву. А так громадо терпи, і дякуй, що ще тріпаєшся.

А що сталося з заступником Кайдою О.?

 

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1877
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1816
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1812
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5347 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2111 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1474

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

679

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

737

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

928

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

964
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1714
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3630
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10211
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26083
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10137 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7674
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

857
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1359
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

344
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1232
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

829
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1037