Калуський хокейний клуб "Легіон" розпочав свій шлях у Чемпіонаті України із поразки херсонському "Дніпру"

Сьогодні, 8 жовтня, калуський "Легіон" провів свій перший матч у рамках Чемпіонату України.

Зазначимо, що це перша гра в історії цього клубу в рамках української першості, інформує Фіртка. Суперником калушан стала команда з Херсону - "Дніпро".

І вже на третій хвилині Легіон відкрив рахунок у матчі. Цей історичний гол для калуської команди закинув Владислав Луговий, який є вихованцем херсонського Дніпра. Асистував йому — Руслан Ромащенко. Через кілька хвилин Луговий оформив дубль, гольовою передачею відзначився Віктор Захарченко.

Не пройшло і двох хвилин, як Калуш забив втретє. До своєї результативної передачі, Руслан Ромащенко записав і гол. Такий феєричний старт від Легіону заставив тренера Дніпра взяти тайм-аут, щоб заспокоїти та привести в порядок свою команду.

На 13-й хвилині першого періоду дніпряни відіграли одну шайбу. Херсонці отримали право грати в більшості і скористалися цією нагодою. Шайбу закинув нападник Денис Бородай.

Чотири шайби — саме стільки голів вболівальники побачили у першому періоді. 3:1 після стартових 20 хвилин.

На старті другого періоду Дніпро одразу кинувся вперед, щоб відігратися і це дало свої плоди. Спочатку у Калуша на дві хвилини вилучився Захарченко, а трохи більше ніж за хвилину, вилучився Когут. Херсонська команда грала в більшості у форматі 5 на 3. Проте Легіон дуже вдало відіграв в меншості та не пропустив. 3:1 і далі.

На сьомій хвилині другого періоду Дніпро скоротив відставання до мінімуму. Після скидання від Целогородцева, закинутою шайбою відзначився нападник херсонців — Дмитро Попережай.

І вже на 13-й хвилині другого періоду дніпряни зрівняли рахунок. Дворник скористався метушнею біля воріт Калуша та відправив шайбу у ворота — 3:3. Проте, нічиєї у цьому періоді не вийшло.

Рівно за одну хвилину до кінця другої 20-хвилинки Віктор Захаров прошив воротаря Дніпра та знову вивів Легіон вперед. Саме за рахунку 4:3 команди пішли на другу перерву.

Третій період розпочався для калуського Легіону не дуже вдало. Одразу три вилучення поспіль двічі гра у форматі 5 на 3. Незважаючи ні на що, калушани гідно вийшли із цієї ситуації. За шість хвилин гри у меншості господарі не пропустили.

Проте, як і в другому періоді, дніпряни зрівняли рахунок за рівних складів. Целогородцев змістився з правого флангу та прицільно кинув у праву дев'ятку воріт. Рахунок знав став нічийним - 4:4.

За вісім хвилин до кінця третього періоду Легіон отримав великий п'ятихвилинний штраф і знову мусів грати в меншості.

Цим дніпряни дуже вдало скористалися. Дмитро Попережай опинився першим на добиванні та вивів херсонців вперед. Протягом наступних 45 секунд "щуки" закинули ще дві шайби. Денис Бородай оформив хет-трик та зробив рахунок 7:4, встановивши кінцевий результат на табло. 

В результаті, калуський Легіон поступився у своєму першому матчі Чемпіонату України. Завтра, 9 жовтня, ці суперники знову зустрінуться між собою. Початок матчу о 16:00.


Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram, читайте нас у Facebook, дивіться на YouTubе. Цікаві та актуальні новини з першоджерел!


Читайте також:

МФК "Прикарпаття" мінімально перемагає "Епіцентр" у сьомому турі Першої Ліги

Херсонський "Дніпро" тренується і готується до нового сезону у Калуші

УЄФА визначили час та дату проведення матчів Івано-Франківського "Урагану" в Лізі Чемпіонів

Невдалий старт: МФК "Прикарпаття" розгромно програє у першому турі Першої ліги (ОГЛЯД/ФОТО)

"Спорт — це престиж держави, ознака, що тут сильні та розумні люди": Мирослав Карабін про підготовку Прикарпаття до олімпійського циклу


08.10.2022 Іван Муканик 2237
Коментарі ()

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1939
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1848
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1843
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5447 45
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2142 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1499

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

726

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

784

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

984

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

994
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1759
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3667
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10243
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26126
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10169 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7701
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

881
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

176
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

244
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

370
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1264
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

869