Більше молодих, менше зелених: Максим Корнієнко про спорт, молодіжку "Голосу" та політику

Максим Корнієнко очолив Івано-Франківський молодіжний осередок політичної партії «Голос».

Молодий, проте дуже амбітний студент третього курсу юридичного інституту, є активістом та волонтером партії ще з 2019 року. На сьогодні, Максим поставив собі нову мету – зайти до міської ради та представляти інтереси молоді та студентства на місцевому рівні.

Громадський активіст, успішний студент і спортсмен Максим Корнієнко поєднує молодечу креативність та ентузіазм з багатим досвідом старших членів команди. Більшість свого часу він виділяє на дослідження проблем сучасної молоді та способів їх вирішення.


- Розпочнемо, мабуть, з історії. Скажіть, що вас привело до команди «Голосу»?


Політикою цікавився з дитинства. Дивитись дебати, політичні ток-шоу та новини мені було цікавіше, аніж мультфільми. На жаль, існує обґрунтований стереотип, що молодь далека від політики. Так воно і є – списки партій поділені між політичними «мастодонтами», яких цікавлять власні питання, які аж ніяк не дотичні до молодіжної політики...

Тому, коли у 2019 році був створений «Голос» і команду презентували нові, молоді та чисті люди, я зрозумів – шанси змінити застарілу корумповану політику є!


 - Чим ви займались у період парламентських виборів 2019 року?


Багато чим.. Перш за все відповідав за контент – креативності в мене хоч відбавляй. Разом з командою організовували заходи, флешмоб і т.д..

Ну і звичайно був у команді Галини Баранкевич – нашої «мажоритарки» від міста. Допомагав з усім – від організаційних питань і до роздачі газет.


 - Яким чином ви очолили молодіжний осередок? Чому «молодіжки» не було у 2019 році?


Ще того року я неодноразово звертався до попереднього керівника обласного територіального осередку з проханнями створити «молодіжку», щоб залучати зацікавлену молодь до політичних процесів. У мене вже навіть була команда. Жодної конкретики чи кроків назустріч не було.

Навесні 2020 року звернувся до нового керівника області – Володимира Тищенка з такою ж пропозицією. Що я отримав? Чітку ствердну відповідь, організаційну та матеріальну підтримку від обласного штабу.


 - Давайте переведемо увагу на вашу персону. Навчаєтесь ви у...


Юридичному інституті від ПНУ, третій курс.


 - Як дається навчання?


Ставлю собі це в пріоритет, тому відмінно.


 - Розкажіть про себе, як про спортсмена.


Ну тримайтесь, ви перші почали (ред.- усміхається).

Спорт. Більш хворобливу дитину, ніж яким я був, важко уявити. Астматик, алергик, хронічні запалення і т.д. — повний комплект.  Щомісяця нове захворювання. Такий імунітет. Булінг у школі, відсутність друзів, життя в 4-х стінах — так я провів перші 12  років свого життя. Звичайно, були гарні моменти, але не про це мова.

У той час захоплювався реслінгом, зокрема WWE. Там великі та сильні дядьки кидали одне одного як пір‘їну. Як же я мріяв бути як вони...

Однієї зими, коли в мене було три різних запалення мій батько сказав мені: «Хочеш чогось досягнути у цьому житті — віджимайся!». Під його контролем і настановами я через сльози, біль і сварки почав щоденно займатись.  Він обладнав турнік у моїй кімнаті, щоденно виділяв годину часу на тренування зі мною.

Так, було важко. Так, було боляче. Так, було лінь.

Але завдяки спорту я зрозумів, що тільки наполеглива праця чогось варта у цьому житті. Ніколи не забуду як я вперше підтягнувся. Неймовірний кайф. Але наступною думкою було — «мало, треба ще». І вже понад 7 років я засинаю з цією думкою.

Кілька місяців тому, поставив персональний рекорд — станова тяга 200 кг. Нещодавно «пожав» 140 кг від грудей.

А ще знайшов безліч друзів, дізнався про цілий спортивний світ і став тим, ким я є зараз.

Я знаю, як спорт змінює людей. І я зараз про внутрішній світ, а не зовнішність. Спорт дає віру в себе і мотивацію рухатись вперед, у будь-яких починаннях. Усі люди, яких я вважаю успішними, займаються спортом. І я буду робити все, що в моїх силах, щоб максимально популяризувати спорт серед нашої молоді!


 - Ваш девіз «твій Голос здатен створити умови для розвитку молоді». Можна конкретніше?


Усі карти показувати не буду, ще не час. Але можу розповісти про кілька проєктів на базі міської ради, які я хочу втілити в життя.

Перш за все – студентська біржа праці. Дуже криклива назва, але справді необхідна річ у нашому місті. Головна проблема молоді – працевлаштування. Це актуально і під час навчання в університеті, і після здобуття диплому. А роботодавці інколи місяцями шукають енергійних і креативних робітників. Тому є дуже актуальним створення органу, який виступав би посередником між молодими працівниками та місцевими підприємцями на локальному рівні.

Разових підробітків це також стосується. На «хлопський розум»: зацікавлені молоді люди подають до спеціального органу свої контактні дані та резюме, а роботодавці обирають для себе найкращого підрядника.


 - А яка друга за актуальністю проблема молоді?


Булінг. Зневажливе та принизливе ставлення однолітків, старших класів чи курсів і навіть деяких педагогів. Як наслідок – апатія, асоціальне життя та безліч комплексів. І образа. Сам пережив усе це, діти дуже жорстокі..

Вирішення просте – орган на базі місцевої ради, який буде приймати скарги від жертв булінгу, визначати передумови «травлення» та шукати шляхи їх подолання. Паралельно контактувати за необхідності з батьками, адміністрацією закладу чи правоохоронними органами.


 - Ну якщо вже згадали за заклади освіти – можливо маєте і в цій сфері щось цікаве?


Іноземні мови. Практично, корисно, актуально. Але дуже дорого. Розцінки репетиторів захмарні, а альтернативи як такої немає. Вирішення – безкоштовні курси іноземних мов для місцевої молоді на базі міської ради. Пріоритет на германські мови, досить вже з нас польської.


 - А робота в якій із комісій вам найбільше імпонує?


Конкурсна комісія з фінансування програм молодіжних та дитячих громадських організацій з міського бюджету – тут я зможу лобіювати інтереси молоді, блокуючи крадіжку коштів, виділених на розвиток молодіжних організацій.


 - Тобто ви стверджуєте, що будете боротись із корупцією та розкраданням бюджету?


Так. І нещадно. Я не йду в раду, щоб заробляти, це низько. І якщо я буду свідком таких інцидентів, я буду «валити» всіх. Ну окрім «Голосу» - у нас нульова толерантність до корупції.

Не пошкодую свого часу та нервів, мене дістав цей «дєрібан»  наших з вами коштів. Дістала бруківка замість безпеки на дорогах. Дістало, що у вікна мого юридичного більше не потрапляє сонце через незаконно збудовану багатоповерхівку. Дістало, що наші гроші йдуть на піар чинної влади. Дістало.


 - І на завершення – який ваш девіз на місцевих виборах 2020?


«Більше молодих, менше зелених!» (ред.- усміхається) 


25.09.2020 17720
Коментарі ()

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

681
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1954 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1139 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

561
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6908 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11405 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

342

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1090

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1119

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1114
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

78
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

290
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1091
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

658
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

761
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2954
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4453
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18445
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

83
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

328
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

358
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

668