Як розкулачити містян – на користь комерційної будови

Прибудинкові території старих багатоповерхівок (рекреаційна зона, спортмайданчик,  частина парковки) – ВЖЕ не належать містянам. Принаймні, так зображено на ДПТ комерційної забудови.

А вам казали: земля – ваша, – платіть. І ви роками(!) сплачували за утримання прибудинкової території: прибирання, косіння трави, посадку вирубку дерев, фарбування уламків лавок, світлові опори з рекламою трипальца (ніби це вони, своїм коштом зробили). Виявляється, земля – вже НЕ ваша! Принаймні так виходить з наданих документів. А щоб завадити перевірці мого (обґрунтованого!) припущення – #МіськоВКомі вирішили НЕ НАДАТИ мені практично ВСІ запитувані ДПТ. І нещодавно авансом-хвалена мною ІФ ОДА... Як виглядає – покриває нероб-колег…

Для початку – про те, що вже підтверджене документами. Виявляється, спортмайданчик у мешканців уже забрали. Зелену зону  (на частині якої вже виросла 9-поверзівка) – перетворять на дорогу і парковки для мешканців новобудов. Однополосний арковий виїзд і частину парковки – теж використають як дорогу для виїзду "мрійників". Сьогоднішні клумби й дерева мають перетворитись на хідники й дороги для "елітних су-сідів". Сюрпрайз! З любов'ю, трипальц. Із іменним синім "недопалком".

ще один чиновник став захисником нероб?

На запит, скерований у Прокуратуру Івано-Франківської області – надійшла, м’яко кажучи, дивна відписка з місцевої прокуратури. Кажуть, ніби їм чогось бракує

Невже прокурорам справді щось бракує треба?

-      Якби було потрібно – лист був би: просимо додатково поінформувати про те і те.

Згоден. Але якби їм дійсно чогось бракувало – що б це було? Прізвище посадовця, що надав неправомірну відмову – є. Номер документа – також є…

-      У публікації подано навіть скрін того "документа" + перша сторінка запиту.

За назвою об’єкта – легко встановити забудовника й віднайти скандально-відомого юриста, який ішов кандидатом на мерське крісло. Докладні посилання містяться й у публікації, що стоїть першою в тексті запиту. Так само легко перевірити, чи вказаний посадовець із ОДА - йшов на вибори від тієї ж політсили.

-      Ооо! Це ж – наче прямий мотив: дії/бездіяльність в інтересах соратника – хіба ні?

Не забираю хліб у тих, хто мав би це встановити. Хоча речі виглядають очевидними.

-      А він взагалі має повноваження, щоб відреагувати якось?

Як розпорядник і вищий орган – має обов’язок надати наявну інформацію. А згідно компетенції – повинен був розібратися по суті й прийняти міри.

-      Ой, так він і в питанні дороги повинен був вирішити по суті, а не посилати "ходаків" на… інший день – до відсутнього посадовця!

Вірно. Але це тема іншої публікації, згодом.

-      Гаразд. Але не припускаєш, що чиновника могли цього разу просто підставити? Як приналежного до, м’яко кажучи, немилої на Прикарпатті політсили… Він підписує десятки листів щодня – хіба не могли і цей папірчик підсунути… Хто готував документи?

Маленьке, але ємке запитання. Тема вийшла – на окрему публікацію з промовистою назвою:

«Кавуся на МІЛЬЙОН.
Цікава тінь #відпіски з ІФ ОДА
»

(вже доступна за посиланням вище, перегляньте). А ми продовжуємо тему.

 

=ІФМВК та інтереси забудовника

Прокуратурі навіть не треба було йти за посиланням: достатньо витребувати в ІФ ОДА документ за № з датою. Він містить додатки, якими зафіксовані дії рівня #бардакаІФМВК. Ви лише погляньте на цю крАсу! Ось запит на план, по якому можна чітко визначити межі прибудинкової території за адресою... наприклад, С.Бандери, 60.

А ось і "відповідь"…

= фото

Як гадаєте: можна за цим #чбшоу щось визначити?

-      Тут навіть до кінця не промальоване оточення будинку! Про межі території – немає навіть мови!

Вірно. Проте – як бачимо: рекреаційна зона біля будинку – перетворюється в дорогу і парковку. Де рік тому – росли дерева і трава – вже виросла багатоповерхівка!

-      У рік бика –
ІФМВК –
містянам роги наставляє

Не смішно. Мешканцям регулярно виставляли рахунки за обслуговування території. Якщо її межі не визначені – то й гроші вимагали – безпідставно… Вірно?

-      Виглядає як шахрайство. Гроші повинні повернути в повному обсязі!

Або ж визнати: план – є. Просто його не захотіли надати…

-      Або шахрайство, або перешкоджання журналісту й видача завідома неправдивої інформації. Вони ж написали: плану – НЕМА! Тобто: окрім ст.171, ще й 366 ККУ, вірно?

Виглядає на те. Тобто: або з мешканців незаконно збирали гроші (за обслуговування не їхньої території). Або ж – їх, довірливих, – "розкуркулили": частину землі передавши – комерційному забудовнику. Згідно ККУ – це наче ст.364, 368: надання неправомірної вигоди третім особам – так?

Тож прокуратура мала би поцікавитись висвітленими обставинами:

  • o яким магічним способом перетворилося на багатоповерхову житлову забудову – АТП-2222… Це ж явно не відповідає ані статутній діяльності підприємства, ні генплану (чинному на час, коли вироблялись документи).
  • o  На яких підставах центральним ринком заволоділи "приходні". Згідно оприлюдненої інформації – пов’язані з терористичними "л/днр", міським головою і… тим самим забудовником. При тому, що з письмового повідомлення, що підписав Р.Марцінків – "прибульці" НЕ сплачують ані оренди, ні податків! Він навіть не знає про їх існування (або ж – подав неповну, завідома неправдиву інформацію – ст.366).
  • o  Як всупереч генплану й інтересів містян – взялися забудовувати необхідний автошлях (за участі того ж забудовника). Зате – в інтересах міського голови: за дивним збігом обставин – вигодонабувачі майна на понад 5 мільйонів – відмовились від фінансових позовних вимог до мера. Прикметно: офіційну перевірку – на територію просто не пустили! Невже це – законно? Де звернення в поліцію від держчинуш?
  • o  Чим керувалися, віддаючи на знищення птахокомбінат повного циклу, удостоєний титулу «Тріумф року» (той самий забудовник).
  • o  Хто дозволив зводити багатоповерхівку в рекреаційній зоні, впритул до дамби – послаблюючи її (той же...)
  • o  …Перелік можна продовжувати…

На даний час прокуратура мала б вести вже цілий оберемок проваджень. По більшості з них – могли бути й рішення…

- Гадаєш: робиться щось по цих питаннях? Ну хоч відомості в ЄРДР – внесли?..

Про це, а також – про те, що було/буде розпочато внаслідок розгляду мого запиту по суті – мали поінформувати у прокуратурі. При цьому – відповідь мали направити – на вказану в запиті адресу. Чому цього не зроблено й чи діють хлопці в інтересах забудовника й чинуш – дізнаємося вже найближчим часом.

- Цікаво-цікаво… Виглядає, наче мерська більшість з ГОЛОВОЮ – свідомо й послідовно (без)діють в інтересах повязаних з будобізнесом осіб:

  • щодо "прибульців". Якщо їхня прив'язка до тероризму – правда – мова вже про ст. 258-5 і ст.111 ККУ – стосовно міського "лідера". Плюс низка статей стосовно хлопчіків, які заволоділи об'єктом і вже рік збагачуються… НЕ сплачуючи податків – як на те вказав г®адоначальник.
  • Регулярна видача земель компанії, що з 2010 здала лише 5(пять!) будинків у 4 ЖК (17 будинків у 13 ЖК – в процесі) – вказано в рекламі.

  • Але особливо цікавим виглядає "збіг обставин", коли потерпілі раптом відмовляються від судових вимог у 200 тисяч. А місто безкоштовно надає їм землю під будову (той самий забудовник). І це дає можливість отримати майно на майже 5 мільйонів! Це близько 15% житла, решта (+ комерційна нерухомість) – прибутки забудовника. Виглядає… прям як Ну невже це не дії в інтересах третіх осіб, чи не так?!

Усі ці елементи – мають двох спільних "персонажів": відомий будівельний бізнес та ІФ МВК (очільник і більшість у мраді – представники о-дно-ї партії, що приймають узгоджені рішення).

Сподіваюсь, доблесні прокурори тепер мають достатньо інформації для виконання покладених на них завдань?…

Ой, до речі. Журналіст може не знати назви й номери статей Кримінального кодексу (і НЕ ПОВИНЕН, зрештою). Звичайно, викладене – думки, а не вирок, ствердження. Моя робота – виявити й поінформувати громадськість. Так, іду далі: інформую про підтверджені документами факти (імідж вимагає). Саме в цьому мені й перешкоджає ряд держслужбовців (вірогідно – група, що діє за попередньою змовою: відписки-бо приходять – практично однакового змісту). Тому, гадаю, можна вести мову про корупційне чи пов'язане з корупцією правопорушення, вчинене групою осіб. І цей аспект прокуратура мала б особливо зауважити – з огляду на отриманий фактаж. Під час розгляду по суті. Або (сценарій "не буди лінивого") – передати в НАЗК, НАБУ. Але точно не послати на... автора: мовляв, тут чогось бракує.

Направляю черговий запит у Прокуратуру. Вийшла також публікація з фото, документами й додатковими відомостями. Розраховую на Вашу дієвість, панове фахівці.

PS. А поки прокуратура працює по будовиську, поліція – по мерських будах

  • Час нагадати "праведникам": #панОтЦі, на вас чекає парочка… кримінальних справ (я навіть запити надсилав, пам’ятаєте…).
         Ви ж – не ~вРуслан – повинні й честь якусь там мати…
        (а не позаочі в своїй "святій пліткарні" – капості писати).
        Не рівень це УГКЦ, згодіться.
        Покайтесь, як навчаєте самі,
        брехні зречіться.
    Публікації про виборчий бєспрідєл – тут і тут. Поки ще не вийшла свіжа – надайте відповіді. Так годиться.
  • Також нагадую для #бардакаІФМВК: свіжий матеріял стосовно ринку – вже на підході.

Стежте за оновленням улюбленого сайту!

Павло Теличко.


26.01.2021 Теличко Павло 16437
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

681
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1953 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1139 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

561
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6908 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11405 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

342

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1090

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1119

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1114
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

78
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

290
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1091
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

658
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

760
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2953
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4453
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18445
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

82
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

328
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

358
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

668