За курявою – нас очікує СВІТАНОk!

Допоки не почнемо замітати – їх наче і нема…

Хоп'я собі візикок захотіло. Та мотлох - викидають люди. Це – не діло… Що зробити, аби його візитки - зберігали? Взяти щось міцне (пластик, наприклад). Дорого? Тоді – державним коштом! (Вам шкода? Це ж якихось 200 тисяч. Менш, ніж півзряплати мерської.) Роздача – поштою (голові – безкоштовно). Ось і реклама без витрат. Свобода, брат!

А щоб агітки люди зберігали – до них програми соціальні прив'язали. Разом з пенсійним – картку мЕрця покажи. Ге-геніально, нє? Скажи!

Ще й гологотипа свого туди вплендюрив! Щоб чітко у свідомість то закарбували. А потім - по команді - люди, мов собачки, - голос подавали. За трипальц-носіїв, звичайно. Кого - кhерманичі покажуть (часом це – печально).

Розумієте, про що мова? Так: "Марцінків Руслан. Картка іванофранківця". Іменна!

Головне питання: скільки взяли з #панамера за розміщення приватного агіт-лого, як думаєте? Вгадали: #нікоп'я!

Законно це? Та навряд... Кошти – бюджетні. А вказаний візуальний знак з політичної агітаціїне має жодного стосунку до державних установ (відповідно до листа №6129 за підписом В.Дротянко). До слова: згадана особа за сумісництвом – редактор юридично-неіснуючого "Вісника міського голови" (тираж 10 тис.). Відома також тим, що витратила на нерухомість вчетверо більше, ніж заробила. Сестра головної піарщиці мера – стала співвласницею місцевого телеканалу. Яка ж талановита тепер молодь!

Але то – лірика. "Господарювання" ж – наявне, триває – роками. А реакції правоохоронних, контрольно-ревізійних органів – якось не видно… Може… не знають? :)

Чим дальше вліз…

Але що там картки... У передвиборчий місяць ~вРуслан використав для агітації - ряд бюджетних установ та транспортні засоби. Без відповідних паперів та оплат! (На офіційні запити – ІФ МВК не надав жодного документу. Це свідчить про їхню відсутність! В тексті "відповідей" – згадали один наказ. Ним Р.Марцінків наче надав собі для проведення агіт-акції – територію КП "Пік-Палац". Але і цей ніби-існуючий документ – не наданий.

Що це: у мЕрця плутають державне із приватним (зловживання службовим становищем, ознаки корупції)? Чи ст.171 ч.3 – в діях авторів відповідей? Поліція обіцяє поінформувати вже найближчим часом. А я – в свою чергу – розповім вам: чекайте наступної публікації.

Хоча реально – підстав для оптимізму – мало. На висвітлені раніше факти та ряд запитів – ані адреса на три букви (ЦВК), ні Поліція належної реакції досі не надали. Вже з півроку минуло, а досі не з'ясовано: • Хто і як отримав наші персональні дані? • Чому посадовці займаються агітацією, зокрема - в робочий час? • Хто і яку саме відповідальність поніс? Покривають? Чи знов не знають? :)

Тому я більше очікую змін в результаті виборів. Так, я сподіваюсь: зможемо разом поприбирати ті "поропут'ські своБіDи". Годі. Досить.

Вагаєтесь? То перш, ніж зробити вибір – пригадайте, що є у місті по буднях: дороги яма на ямі, будинки обвали ледь не щотижня, дерева вирубки... Скромна добірка нагальних потреб міста (кількадесят фото) - в галереї.

Трохи по ФАКтам

Додам трошки конкретики. Коротко, як анонс наступних публікацій:

Виписане – лиш мала часточка ФАКтів… Як журналіст-документаліст – надаю правдиву інформацію (для цього звертаюсь до першоджерел). Але на сотню запитів – якісна відповідь приходить – хіба одна. Одна!!! Тож вам тепер легко зрозуміти, чому я ПРОТИ "поропут'ських свобіD". Проти продовження того, що існувало попередні 5 років. Я підтримую ЗЕ!лених, сподіваючись на якісні зміни. І декларую це для вас: щоб не шкодувати потім, що змовчав. Це ж бо - найголовніше - НЕ мовчати. Говорити! Й діяти. [діЯ+Ти]

Радо включусь до дискусії про здобутки й перспективи. Знаю, що нема "єдино правильної" позиції. Та вірю: у діалозі – ми зрозуміємо одне одного. І почнемо покращувати наш Дім - разом. Я свою маленьку лепту – зробив [Дій... А ти?] ;)

Інвентаризація

На закуплених бюджетними (нашими) + кредитними коштами автобусах – вписяний Марцінків (наче "Тут був Вася"). Ок, він мер. Та за цією ж логікою – давайте на всіх аварійних будинках викарбуємо: "Руйнується за підтримки міського голови Марцінків Руслан"! Давайте? Чи, може, це від нього не залежить? :)

Те саме – про міст на Пасічну. Будівництво фінансуємо ми (бюджет міста). А на об'єкті – наче борщівник – логотипи мЕрця й трипальц... То чи було б логічно - на понівечених напрямках дорогах євро-солідарного міста – позначити кожну ямку: "#к°мандамарцінківа є ass"... Народ має знати своїх heRoїв!

За кожним ім'ям – дії конкретних людей. Розбиті дороги + неякісна бруківка + аварійні будинки = міський голова Марцінків. Траси на Львів, Чернівці, збудований з нічого Буковель = О.Шевченко. Кого рекламує один, кого - інший? Ми обираємо, куди хочемо рухатися далі: у свободець порохів, що є ass - чи в перспективу зелені з гарячим серцем?

Так, я підтримую новообраного Президента (його кандидатів на місцях: Андрій Сторожук, Ігор Фріс). Так, очікую на прихід сильного, досвідченого прем'єра, що покаже позитивний результат - вже за 100 днів роботи (перемога у суді, реальні дії Зе - перші ластівки).

І найголовніше - я прагну, щоб ми (всі разом, без поділу на барви і відсотки)

прокинулись

у зеленій, квітучій, щасливій, заможній Україні

та здивувались: добре! Невже це стало можливе

насправді!

Зустрічаймо світанок – разом!

Павло Теличко

Фотогалерея


20.07.2019 Теличко Павло 28627
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

681
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1954 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1139 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

561
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6908 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11405 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

342

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1090

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1119

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1114
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

78
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

290
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1091
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

658
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

761
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2955
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4453
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18445
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

83
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

328
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

358
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

669