Відпочинок навесні 2016: куди поїхати в Україні

 

 

Весна – час, коли природа, прокинувшись від зимової сплячки, щедро дарує нам яскраві фарби і квіткові аромати. Хочеться співати, танцювати, і, звичайно, подорожувати! Саме час вирушати за свіжими враженнями. Ми розповімо саме про ті місця, які зроблять ваш весняний відпочинок в Україні казковим.

 

 

Тюльпановий рай – Кіровоградський дендропарк

 

Не тільки Голландія славиться тюльпанами. В кінці квітня – на початку травня прокидається справжній тюльпановий рай – дендропарк в Кіровограді. У цей час розквітає 500 тисяч цих весняних квітів! Відпочиньте у прекрасній зеленій зоні, для дітей є безліч розваг і атракціонів. Крім того, у вас буде можливість смачно перекусити в одному з кафе, розташованих на території парку.

 

 

Як дістатися: від залізничного вокзалу до проспекту Правди їхати маршрутками № 11 або 106, з автостанції № 1 можна скористатися маршрутним таксі № 21, 150, 500, тролейбусом № 10 або своїм транспортом.

 

Вартість: вхід безкоштовний, атракціони – від 10 до 30 грн.

 

В Ужгород – на «Сакура-фест»

 

Головне місто Закарпаття Ужгород найкраще відвідати в кінці квітня, коли він увесь у рожевих тонах і оповитий ароматом. Цвіте японська вишня – сакура. Найбільше її на набережній річки Уж, де розташована Липова (сакурова) алея. В цей же час у місті розквітають магнолії, японська айва та інші екзоти. Тут можна по-справжньому відчути, що таке весняний відпочинок в Україні.

 

 

В кінці квітня – на початку травня пройде традиційний «Сакура-фест 2016»: ярмарок «Сонячний напій», запуск небесних ліхтариків, творчі конкурси, літературні заходи і багато іншого.

 

І, звичайно ж, туристів чекає славетний Ужгородський замок, що веде свою історію з 11 століття.

 

Як дістатися: до набережних Студентська і Незалежності пішки з центру, а до Замкової гори – маршрутним таксі  або своїм транспортом по вулиці Замковій, що переходить в Капітульну.

 

Вартість: по алеї гуляєте безкоштовно, вхід до замку – 25 грн, дитячий – 15 грн.

 

Долина нарцисів

 

Якщо вже ви опинилися в Закарпатті, то після Ужгорода, на початку травня, відвідайте ще одне чудове місце – Долину нарцисів. Це частина Карпатського біосферного заповідника. Вона знаходиться на околиці містечка Хуст в урочищі Кіреші. Долина унікальна тим, що це – природний масив нарцисів, один з найбільших у світі.

 

 

А в центрі містечка огляньте руїни Хустського замкуза легендою, він належав предкам Дракули.

 

Як дістатися: від Мукачева до Хуста 66 км, у східній околиці Хуста є вказівник на долину. Ходять автобуси, маршрутки, пішки 4 км.

 

Вартість: 15–25 грн за вхід у заповідник, на територію замку вхід вільний.

 

Шоколадно-батярський Львів

 

Серце Західної України – Львів, славиться своїми шоколадними традиціями. 4–8 березня 2016 тут, у Палаці мистецтв Львова, пройде традиційне Х Свято Шоколаду, приурочене до Міжнародного жіночого дня. Можна власними руками виготовити іменний шоколадний вагончик і навантажити його солодощами.

 

 

Вас чекають майстер-класи та море позитиву.

 

Трохи пізніше, 7 травня, Львів святкує свій День народження. Недарма в цей час сюди з’їжджається  безліч туристів. Цього року на площі Ринок в центрі міста 1–2 травня проходитиме День батяра. Буде весело! Адже батяри – це такі непередбачувані люди, які іноді здійснюють дивні вчинки. Якщо ви зважилися їхати на травневі свята, забронюйте заздалегідь квитки, квартиру або готель у Львові.

 

Як дістатися: від вокзалу до площі Ринок і до Палацу мистецтв ходить трамвай і маршрутки.

 

Вартість: платите за сувеніри та шоколад.

 

Бузковий гай у Диканьці

 

Оспіване Гоголем, селище Диканька на Полтавщині славиться не тільки народними традиціями, але і природними чудесами – Бузковим гаєм і Кочубеївськими дубами, одному з дубів 800 років. Їхати сюди краще в середині травня, щоб вдосталь насолодитися пишним цвітінням і ароматом бузку, що росте на площі майже в 3 гектари.

 

 

Як дістатися: від Полтави до Диканьки ходять автобуси і маршрутки кожні півгодини.

 

Вартість: вхід безкоштовний, атракціони – від 10 грн.

 

Бузок у Київському ботсаду

 

Пишністю бузку можна помилуватися і в Національному ботанічному саду у Києві. Тут зібрано 180 сортів і гібридів, що ростуть на площі майже 2,5 га. За своєю витонченістю і пишністю сирінгарій залишається неперевершеним. Найкращий час для відвідування – травень.

 

 

Як дістатися: від метро «Печерська» тролейбусом № 14 або автобусом № 62 до зупинки «Ботанічний сад».

 

Вартість: квиток коштує 30 грн, дитячий – 10 грн.

 

Бузковий рай Кривого Рогу

 

Навіть промислове місто може бути прекрасним навесні. У травні ботанічний сад у Кривому Розі сповнений відвідувачів не тільки з Кривбасу, а й з інших міст. Величезний сад бузку не залишить байдужим жодного відвідувача. Крім того, тут можна побачити багато інших весняних квітів. Романтичні прогулянки по звивистих алеях ботанічного саду запам'ятаються вам надовго.

 

 

Як дістатися: сад знаходиться на мікрорайоні Даманський. Ви можете скористатися маршрутним таксі № 231 від кільця 44 кварталу або ж тролейбусом № 18.

 

Вартість: 10 грн (можлива екскурсія за попереднім записом).

 

Рафтинг на Черемоші

 

Відпочинок у мальовничих Карпатах можна вдало доповнити екстримом. Відправляйтеся в рафтинг-тур на річку Черемош. Кращий час для сповнених адреналіну прогулянок по гірських порогах – це травень. Свої послуги (човни, катамарани) пропонують рафтинг-клуби. Також організовують сходження на вершини гір. Можна вибрати тур або приїхати самому, попередньо домовившись про нічліг.

 

 

Як дістатися: маршрути стартують від села Дземброня. Це 65 км від Яремче. У Татарові повернути на Ворохту, проїхати Кривопільський перевал і, не доїжджаючи Верховини, повернути в село Ільці. Звідти до села Дземброня 40 хв по грунтовці. З Києва ходить автобус Київ – Верховина.

 

Вартість: годинний сплав з інструктором – від 300 грн.

 

На зустріч Сонцю 2016

 

Під час цього фестивалю блакитне небо Кам'янця-Подільського стає різнобарвним. У цьому році 20–22 травня у вас буде чудова можливість не тільки побачити фестиваль повітроплавання, а й самому покататися на повітряній кулі. Якщо ви хочете  побачити Кам'янець з висоти пташиного польоту, насолодитися величчю Кам'янець-Подільської фортеці, відчути дух середньовіччя – вам на фестиваль «На зустріч Сонцю». Крім цього, 21 травня святкується  День міста, тому велика кількість різноманітних заходів та сюрпризів вам гарантована.

 

 

Як дістатися: в Кам'янець-Подільський регулярно курсують поїзди і автобуси, але на травневі свята краще купувати квитки заздалегідь. Шоу можна спостерігати в таких місцях: Троїцька площа, площа Вірменський ринок, стадіон школи № 1, вали Нового Замку.

 

Вартість: подивитися на повітряні кулі та відвідати День міста можна безкоштовно, а от політати на повітряній кулі обійдеться в копієчку – близько 3000 грн на одного. Один з організаторів – Центр повітроплавання «Триглав».

 

ua.igotoworld.com

 

 


21.02.2016 2348 0
Коментарі (0)

10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

10556 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1762
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1655
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2675
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4496
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

3163

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

225

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

970

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1379

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1268
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1644
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1431
03.05.2024

В Івано-Франківську триває передсвятковий ярмарок "Великодній кошик".  

1167
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

527
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

604
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1807
30.04.2024

Великий або Страсний четвер — це день, коли Христос понад 2000 років тому на Тайній Вечері з апостолами, своїми священниками, установив Таїнство Святого Причастя, відслуживши першу Божественну Літургію.  

1898 8
12.05.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

20298
13.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

278
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

631 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

668
30.04.2024

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, комітету Верховної Ради України з питань бюджету, щодо спрямування видатків державного бюджету з фінансування політичних партій на ЗСУ.  

1009